Concerte cu intrare gratuită la operele din Bucureşti şi Iaşi

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 1 - 2 decembrie 2023

Concerte cu intrare gratuită la operele din Bucureşti şi Iaşi

Ziua Naţională este marcată şi în domeniul cultural cu diverse manifestări. Un concert extraordinar va avea loc la Opera Naţională Bucureşti (ONB), pe 1 decembrie, în program figurând arii, lied-uri şi duete din creaţia românească. Potrivit ONB, concertul, organizat cu sprijinul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, va avea două părţi, cu pauză.

Organizatorii spun că evenimentul va fi "o punte între generaţii". Solişti ai Operei Naţionale Bucureşti vor interpreta arii, lied-uri şi duete din creaţia românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical "Ludovic Spiess", acompaniaţi la pian de către Luminiţa Berariu şi Bogdana Grecova. În program se regăsesc lucrări cunoscute precum "Somnoroase păsărele" şi "Ce te legeni, codrule" de N. Bretan, "De ce nu-mi vii" de G. Dima, "Când treci, bade, pe la noi" de A. Stoia, "Cântecul fluieraşului" de G. Stephănescu, "Doina Stăncuţei" de T. Brediceanu, "Balada" de C. Porumbescu şi multe altele. Regia spectacolului este semnată de Alexandru Nagy. Concertul va începe la ora 18,30. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Opera Naţională Română din Iaşi (ONRI) va marca Ziua Naţională a României printr-un concert de operă susţinut la Palatul Braunstein, cu începere de la ora 18,30, de asemenea intrarea fiind liberă, în limita locurilor disponibile. "Pentru a celebra o zi cu profunde simboluri, Ziua Naţională a României, am pregătit un concert de operă, care va avea un program special. Publicul va putea urmări arii, duete şi pagini orchestrale celebre din creaţii româneşti de referinţă, în interpretarea unor solişti apreciaţi şi artişti instrumentişti îndrăgiţi din cadrul colectivului nostru" a declarat managerul interimar al Operei Naţionale Române din Iaşi, Andrei Fermeşanu. În luna decembrie, spectatorii se mai pot întâlni cu artiştii teatrului liric ieşean în alte zece reprezentaţii, care vor fi găzduite de Sala Mare a Operei, după următorul program: 7 decembrie, ora 18:30 - "Bărbierul din Sevilla", de Gioachino Rossini; 19 decembrie, ora 18:30 - "Bal mascat", de Giuseppe Verdi; 21, 22 şi 23 decembrie, de la orele 17:00 şi 19:30 - Magia Crăciunului; 29 şi 30 decembrie, de la ora 18:30 - "Liliacul", de Johan Strauss - fiul.

De asemenea, în mai multe oraşe vor avea loc concerte de muzică populară în cinstea Zilei Naţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb