Confederaţiile sindicale cer demisia Guvernului Cîţu

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 14 aprilie 2021

Confederaţiile sindicale cer demisia Guvernului Cîţu

Organizaţiile sindicale reprezentative la nivel naţional - Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA, Blocul Naţional Sindical, Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România-Frăţia, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România, Confederaţia Sindicală Naţională Meridian organizează, astăzi, simultan acţiuni de protest în intervalul orar 11.00 - 13.00, în Piaţa Victoriei.

Reprezentanţii celor cinci confederaţii sindicale au revendicări comune: un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă, aplicarea corectă a legislaţiei. Nemulţumirile angajaţilor reprezentaţi de liderii sindicali la protestul de astăzi sunt determinate de măsurile adoptate de actualul guvern şi refuzul constant al dialogului social. Conform reprezentanţilor angajaţilor, costurile crizei sanitare şi economice sunt trecute de guvern exclusiv în seama lucrătorilor şi a categoriilor celor mai vulnerabile, în timp ce privilegiaţii îşi conservă şi extind beneficiile.

"Menţinerea salariului minim la un nivel atât de scăzut, în condiţiile în care în ultimii doi ani toate ţările europene au crescut semnificativ salariile minime, măreşte ecartul salarial faţă de Europa, condamnând în continuare România la subdezvoltare, iar românii la sărăcie şi migraţie. Preţurile în schimb cresc accelerat, numai preţul la energie înregistrând un salt de cca. 18%. La aceasta se adaugă lipsa interesului faţă de măsurile de protecţie socială destinate lucrătorilor care îşi pierd locul de muncă, nivelul ajutorului pentru şomaj fiind complet inadecvat pentru a reprezenta o plasă de siguranţă până la găsirea unui nou loc de muncă.

Chiar şi în cazul sectoarelor de activitate sau întreprinderilor care au avut rezultate bune şi foarte bune în perioada pandemiei, angajaţii nu pot beneficia de o recompensă echitabilă a efortului lor, din cauza menţinerii blocate a negocierilor colective, ca efect al Legii nr. 55/2020 şi al nemodificării Legii dialogului social. În ce priveşte pensiile, neindexate nici măcar cu rata inflaţiei, şi iniţiativele legislative aiuristice, precum cea privind opţiunea pentru pensionarea la 70 de ani, este evident deja că actualul guvern nu urmăreşte realizarea echităţii promise, ci doar temporizarea problemelor prin acţiuni de imagine. În final, reducerea bugetului sănătăţii şi educaţiei, în plină criză sanitară, a fost o decizie cinică, asumată integral de coaliţia de guvernare şi pentru care aceasta trebuie să-şi asume toate consecinţele", se arată într-un comunicat de presă emis de cele cinci confederaţii sindicale.

Liderii acestora consideră că actualul executiv nu guvernează în interesul cetăţenilor şi trebuie să plece. Acesta este principalul mesaj pe care îl vor transmite astăzi în faţa sediului Guvernului.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Toata Romania cere demisia guvernului

  1. Romania nu se reduce la 6 oameni: tu si 5 lideri de sindicat.

   Culmea este ca liderii de sindicate nu au comentat atunci cand PSD-ul fura tot ce se putea fura din toate categoriile de bugete (general, local, de pensii, de la sanatate). Atunci salariul minim si pensiile (desi tara beneficia de cresterea veniturilor bugetare) erau ca si acum, cand veniturile bugetare sunt mult mai mici, dar nu au deranjat pe cei 5 lideri de sindicat. Nici inrobirea justitiei nu i-a deranjat.

   Crezi ca sunt doar 6 ,o sa ai o surpriza

  Din pacate guvernul Romaniei a vrut sa implementeze neomarxism in cea mai saraca tara din UE, fara sa fie dispus sa scoata banul, asta e realitatea. Neomarxismul presupune sa sari cu ajutoare de stat in toate directiile nu doar sa impui masuri restrictive. Cine ii despagubeste pe oamenii blocati in case de venitul nerealizat din cauza masurilor restrictive?

  1. Confuzi Romania cu tarile din Vest.

   Aici oamenii nu au fost blocati in case (valurile 2 si 3) decat daca s-au infectat cu virusul. 

   In rest, au fost liberi sa circule pana la ora 20.00 si chiar dupa daca se justifica. 

   Probabil ca pasarile de noapte (spargatorii, prostituatele si sutii) nu si-au realizat veniturile. 

   Pe astia ii poti despagubi tu ca esti la fel de util societatii ca si ei. 

   Singurul blocaj nu este in case ci in cutia ta craniana. Ti s-a blocat neuronul.

   In afara de neo... nu se intelege ce vrei sa spui!

   Mai cugeta si tu putin, sau cere in plic postarea! 

  Confederația Generală a Muncii a fost înființata la data de 11 iunie 1945 ca mostenitoare a întregului patrimoniu al sindicatelor din perioada precedentă iar in 1966 numele sindicatului a fost schimbat în Uniunea Generală a Sindicatelor din România (UGSR) ce la data de 25 decembrie 1990 a fost "desființat" ca sindicat ce avea 7,5 milioane membri ?din perioada comunista.

  La data "desființării", sindicatul avea în conturi 313 milioane de dolari, la BNR și Bancorex.  

  De asemenea avea în patrimoniu 51 de case de cultură, 19 cluburi sindicale, 17 case de odihnă și tratament, 34 de sedii, 291 de apartamente și 19 garsoniere, 37 de garaje cu 89 de boxe, 344 de baze sportive și 8 unități anexe.  

  După 1990, patrimoniul și banii din conturi au fost împărțite între sindicatele 

  CNSLR,  

  Cartel Alfa și  

  CSI Frăția 

  După "ușurarea gestionării conturilor si patrimoniului" UGSR a fost reînființat la data de 9 februarie 2010 și a fost recunoscut ulterior de instanță care a dispus înregistrarea organizației în Registrul Special al Tribunalului București la data de 12 aprilie 2010.incercandu-se a se crea confuzia de identitate cu fostul UGSR 

  Cum si unde a dispărut averea UGSR ? 

  Noul si vechiul UGSR. Tinta: patrimoniul? 

  Confederaţiile sindicale actuale ce țintă au? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9419
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9805
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0577
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6702
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.2533

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro