CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / ADRIAN DUMITRIU, NUCLEARELECTRICA:"Există lichiditate pe care o putem atrage în piaţa energetică"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 07 septembrie 2018

"Există lichiditate pe care o putem atrage în piaţa energetică"

Există în piaţă mulţi bani disponibili, care pot fi atraşi în sectorul energetic, susţine Adrian Dumitru, CFO Nuclearelectrica. Domnia sa a declarat: "Avem o şansă să atragem investiţii în sectorul financiar, dacă ştim să ne facem treaba". Potrivit reprezentantului companiei, Nuclearelectrica are în plan un proiect de retehnologizare a Unităţii 1 de la CNE Cernavodă, investiţie care se ridică la 1,5 miliarde de euro.

Adrian Dumitru a precizat că termenul de implementare a proiectului va dura aproximativ 24 de luni, finalizarea acestuia având ca termen 2028.

Un alt proiect al companiei, prezentat de ofcialul societăţii, este instalaţia de detritiere Cernavodă, care va consta în implementarea tehnologiei de tip LPCE - CD (Liquid Phase Catalytic Exchange - Cryogenic Distillation) pentru îndepărtarea tritiului din moderator şi agentul primar de răcire şi menţinerea acestor concentraţii la un nivel cât mai scăzut. Durata de implementare a proiectului va fi de 8 ani şi va include şi obţinerea acordului de mediu, iar termenul de finalizare prevăzut este 2026, cu un cost estimat la 191 milioane euro.

Nuclearelectrica mai are în plan o strategie de continuare a proiectului Unităţilor 3 şi 4 Cernavodă prin crearea unei societăţi mixte ("JVCo") între SNN şi China General Nuclear Power Corporation - CGN (investitor selectat), la care să fie transferată valoarea investită de SNN.

Potrivit CFO-ului Nuclearelectrica, investiţiile sunt prioritare, în plus ţara noastră a pierdut mult la capitolul resursă umană şi din capacitatea de inginerie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

07 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3946
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7550
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8231
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.5919

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
croco.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro