CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / ADRIAN DUMITRIU, NUCLEARELECTRICA:"Există lichiditate pe care o putem atrage în piaţa energetică"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Există lichiditate pe care o putem atrage în piaţa energetică"

Există în piaţă mulţi bani disponibili, care pot fi atraşi în sectorul energetic, susţine Adrian Dumitru, CFO Nuclearelectrica. Domnia sa a declarat: "Avem o şansă să atragem investiţii în sectorul financiar, dacă ştim să ne facem treaba". Potrivit reprezentantului companiei, Nuclearelectrica are în plan un proiect de retehnologizare a Unităţii 1 de la CNE Cernavodă, investiţie care se ridică la 1,5 miliarde de euro.

Adrian Dumitru a precizat că termenul de implementare a proiectului va dura aproximativ 24 de luni, finalizarea acestuia având ca termen 2028.

Un alt proiect al companiei, prezentat de ofcialul societăţii, este instalaţia de detritiere Cernavodă, care va consta în implementarea tehnologiei de tip LPCE - CD (Liquid Phase Catalytic Exchange - Cryogenic Distillation) pentru îndepărtarea tritiului din moderator şi agentul primar de răcire şi menţinerea acestor concentraţii la un nivel cât mai scăzut. Durata de implementare a proiectului va fi de 8 ani şi va include şi obţinerea acordului de mediu, iar termenul de finalizare prevăzut este 2026, cu un cost estimat la 191 milioane euro.

Nuclearelectrica mai are în plan o strategie de continuare a proiectului Unităţilor 3 şi 4 Cernavodă prin crearea unei societăţi mixte ("JVCo") între SNN şi China General Nuclear Power Corporation - CGN (investitor selectat), la care să fie transferată valoarea investită de SNN.

Potrivit CFO-ului Nuclearelectrica, investiţiile sunt prioritare, în plus ţara noastră a pierdut mult la capitolul resursă umană şi din capacitatea de inginerie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

26 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0922
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5042
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4621
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7471

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Legal Accelerators

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie