ZIARUL BURSA

07 septembrie 2018
Ediţia din 19.09.2024
"Veniturile din exploatarea gazelor din Marea Neagră trebuie să se întoarcă în sectorul energetic"

CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / DEPUTATUL VIRGIL POPESCU, VICEPREŞEDINTE COMISIA PENTRU INDUSTRII ŞI SERVICII: "Veniturile din exploatarea gazelor din Marea Neagră trebuie să se întoarcă în sectorul energetic"

Adelina ToaderCompanii / 7 septembrie 2018

Legea offshore va ajunge din nou în Comisie, peste una- două săptămâni, potrivit domnului Virgil Popescu, vicepre­şedintele Comisiei pentru In­dustrii şi Servicii, Camera Deputaţilor.

Domnia sa a precizat: "Legea offshore s-a întors în Parlament, este la colegii din senat, probabil într-o săptămână-două va intra în Comisie. A fost nevoie de legea offshore pentru a rezolva anumite probleme. De exemplu, dacă cineva vrea să înceapă o exploatare în Marea Neagră, nu ştie cine trebuie să-i dea permisele de construcţii. Fiind vorba de o exploatare în apele teritoriale ale Mării Negre, în jurisdicţia cui intră? A judeţului Constanţa? Este clar că aveam o problemă legată de eliberarea permiselor de con­strucţii, a avizelor, plus partea fiscală".

Virgil Popescu a precizat că partea fiscală a stârnit cele mai mari controverse.

"Strategia energetică va fi lansată în dezbatere publică, zilele următoare"

CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / Răzvan Nicolescu, Consultant Deloitte Europa Centrală: "Strategia energetică va fi lansată în dezbatere publică, zilele următoare"

Adelina ToaderCompanii / 7 septembrie 2018

În zilele următoare va fi lansată în dezbatere publică forma finală a strategiei energetice, a anunţat Răzvan Nicolescu, consultant în cadrul Deloitte Europa Centrală şi fost ministru al Energiei, precizând că acest anunţ vine în urma unei discuţii cu ministrul Energiei pe care a avut-o miercuri. Răzvan Nicolescu a mărturisit: "Doresc să contribui constructiv la această dezbatere şi sper ca într-un final să fie adoptată strategia energetică".

"Riscăm să ne confruntăm cu o cădere a sistemului energetic"

CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / SILVIA VLĂSCEANU, DIRECTOR GENERAL ACUE: "Riscăm să ne confruntăm cu o cădere a sistemului energetic"

George MarinescuCompanii / 7 septembrie 2018

Situaţia cu care se confruntă companiile de utilităţi din energie este una dramatică, în ciuda asigurărilor şi statisticilor pe care le oferă autorităţile statului, fie prin Ministerul Energiei, fie prin intermediul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie, potrivit directorului general al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), Silvia Vlăscea­nu.

"Consumatorii acceptă cu greu creşterea preţului la energie"

CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / LAURENŢIU URLUESCU, MEMBRU ÎN CONSILIUL DIRECTOR AL AFEER: "Consumatorii acceptă cu greu creşterea preţului la energie"

G.M.Companii / 7 septembrie 2018

Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER)este nemulţumită de creşterea galopantă a preţului la energie electrică, mărire ce are impact şi asupra preţului certificatelor CO< sub >2< /sub >. Conform intervenţiei lui Laurenţiu Urluescu, membru în Consiliul Director al AFEER, preţul energiei în România, la nivel en gros, a crescut foarte mult. Dacă anul trecut se vorbea despre preţuri cuprinse între 160 şi 170 de lei pe MWh şi toţi furnizorii se aşteptau ca preţul să ajungă la 200 lei, pentru anul 2019 tranzacţiile au ajuns la un preţ de 250 lei pe MWh.

ANRE şi Consiliul Concurenţei discută despre schema alternativă pentru certificatele verzi

CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / ZOLTAN NAGY-BEGE, AUTORITATEA NAŢIONALĂ DE REGLEMENTARE ÎN DOMENIUL ENERGIEI: ANRE şi Consiliul Concurenţei discută despre schema alternativă pentru certificatele verzi

Companii / 7 septembrie 2018

Parlamentul a reuşit să aprobe câteva legi importante în domeniul energiei, spre sfârşitul sesiunii parlamentare, a evidenţiat Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Domnia sa a anunţat că au fost făcute modificări la Legea energiei şi gazelor, mai ales în segmentul de gaze, pregătind, astfel, terenul pentru viitoare investiţii, cu pre­ponderenţă în transportul gazelor naturale.

"Există lichiditate pe care o putem atrage în piaţa energetică"

CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / ADRIAN DUMITRIU, NUCLEARELECTRICA: "Există lichiditate pe care o putem atrage în piaţa energetică"

A.T.Companii / 7 septembrie 2018

Există în piaţă mulţi bani disponibili, care pot fi atraşi în sectorul energetic, susţine Adrian Dumitru, CFO Nuclearelectrica. Domnia sa a declarat: "Avem o şansă să atragem investiţii în sectorul financiar, dacă ştim să ne facem treaba". Potrivit reprezentantului companiei, Nuclearelectrica are în plan un proiect de retehnologizare a Unităţii 1 de la CNE Cernavodă, investiţie care se ridică la 1,5 miliarde de euro.

"Aşteptările pentru tranzacţionarea gazelor prin OPCOM sunt mari"

CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / CRISTINA ŞETRAN, OPCOM: "Aşteptările pentru tranzacţionarea gazelor prin OPCOM sunt mari"

Vlad DobreaCompanii / 7 septembrie 2018

OPCOM - piaţa pe care se tranzacţioanează energie - se exprimă în primul rând prin cifre, prin evoluţiile înregistrate pe pieţele abilitate, prin lichiditate şi prin implicarea în toate proiectele internaţionale, din care ţara noastră face parte şi are obligaţii clare, a subliniat Cris-tina Şetran - Director Implementare Proiecte în cadrul OPCOM.

Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru şefia DNA

Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru şefia DNA

D.N.Politică / 7 septembrie 2018

Lunga evaluare a candidaţilor pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie a luat şfârşit. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a decis să o propună pe Adina Florea, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pentru postul de procuror-şef al DNA.

"Scoaterea din funcţiune a CET-urilor va stinge lumina în Bucureşti"

CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / OVIDIU DEMETRESCU, EXPERT ÎN ENERGIE: "Scoaterea din funcţiune a CET-urilor va stinge lumina în Bucureşti"

E.O.Companii / 7 septembrie 2018

"Există bani pentru investiţii, dar nu sunt folosiţi" 

Faptul că majoritatea CET-urilor din Capitală vor ieşi din funcţiune în anul 2020 înseamnă că vom stinge lumina în Bucureşti, este de părere Ovidiu Demetrescu, expert în energie, apreciind că, pentru că punerea în funcţiune a unui CET, este nevoie de circa trei şi nu mai avem acest timp la dispoziţie.

"Ţara noastră nu stă rău la producţia eoliană"

CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / MIHAI BĂLAN, ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU ENERGIE EOLIANĂ: "Ţara noastră nu stă rău la producţia eoliană"

ANDREI IACOMICompanii / 7 septembrie 2018

Ţara noastră nu stă chiar atât de rău pe cât este acuzată la nivelul lanţului de producţie în industria energiei eoliene, a declarat Mihai Bălan, policy officer, Asociaţia Română pentru Energie Eoliană. Domnia sa a precizat: "Ultimii zece ani au fost de fapt primii ani ai unei noi industrii, pentru că până acum zece ani nu exista o industrie eoliană în România. Industria a fost creată, au fost făcute investiţii mari.

Grecia a ieşit din bailout şi se îndreaptă către întuneric

Grecia a ieşit din bailout şi se îndreaptă către întuneric

Călin RecheaInternaţional / 7 septembrie 2018

Călin Rechea

Viitorul este luminos pentru Grecia, conform declaraţiilor pline de entuziasm ale autorităţilor de la Atena şi de la Bruxelles, după ieşirea ţării din ultimul program de asistenţă financiară.

Din păcate, lumina nu mai este văzută de o parte tot mai mare a populaţiei, care este deconectată într-un ritm tot mai alert de la reţeaua electrică din cauza restanţelor la plata facturilor.

Luminile (şi umbrele) centenarului

Luminile (şi umbrele) centenarului

Politică / 7 septembrie 2018

(Interviu cu Ilie Bădescu, director al Institutului de Sociologie al Academiei şi membru corespondent al Academiei Române, partea a II-a)

O privire asupra anului 2018: forţele fracturii, forţele unităţii

Ce înseamnă Anul Centenarului

Victor Roncea: Aş porni, în aceas­tă a doua parte a interviului, cu o întrebare legată de motivarea pragmatică a discuţiei noastre. Anul aniversar al Marii Uniri s-a scurs aproape şi conştiinţa publică românească este dominată de un duh al zavistiei şi al unei teribile risipiri. În literatura chestiunii nu s-a făcut mai nimic. Nici măcar nu există o politică de reeditare a lucrărilor monumentale dedicate acelui moment. Marile personalităţi militante şi precursoare ale Marii Uniri de la 1918, ca Mihai Eminescu şi Mihai Viteazul, sau Avram Iancu şi Gheorghe Cârţan, ca să dau doar câteva exemple, lipsesc complet din omagierea publică. Ce se întâmplă?

Ilie Bădescu: Ai subliniat foarte bine starea de spirit din cuprinsul primelor opt luni ale anului aniversar.

Până când va mai "arde" Suedia?

Până când va mai "arde" Suedia?

CĂLIN RECHEAInternaţional / 7 septembrie 2018

Cea mai fierbinte vară a Suediei din ultimii 262 de ani a fost însoţită de incendii devastatoare de pădure, iar guvernul de la Stockholm au cerut ajutor în Europa pentru stingerea focului.

Angajaţii penitenciarelor ies în stradă

Angajaţii penitenciarelor ies în stradă

O.D.Companii / 7 septembrie 2018

Angajaţii penitenciarelor ies în stradă nemulţumiţi de condiţiile de muncă, dar şi de salarizare. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) anunţă declanşarea protestelor în faţa penitenciarelor.

Un pod prea îndepărtat

Cornel CodiţăEditorial / 7 septembrie 2018

Cornel Codiţă

Oamenii sunt îndreptăţiţi să creadă şi, cel mai adeseea, cred "de la sine", că politicienii sunt, dacă nu din cale afară de competenţi şi deştepţi, măcar cu scaun la cap şi cu un dram de bun simţ. Nu neapărat în exces, dar măcar atît cît e nevoie ca să nu o iei la fiecare doi paşi prin bălăriile patriei, ori să dai în toate gropile generos plantate în cale. Această presupoziţie operează şi atunci cînd, într-o societate cît de cît normală, cineva se apucă să facă o lege, un act normativ, ori o constituţie. Nu stai să prevezi toate situaţiile absurde! Presupui că bună-credinţa celor care operează cu reglementarea res-pectivă va fi îndeajuns, astfel încît şi fără prevederi exprese, să ocolească acele ramuri din graful acţiunilor posibile care duc în fundături, neunde. Ei bine, România se dovedeşte, încă o dată, tărîmul tuturor posibilităţilor...mai ales al celor "care nu se poate"! În cazul de faţă, este vorba despre "coabitare".

Tricolorii debutează în Liga Naţiunilor

ROMÂNIA - MUNTENEGRU Tricolorii debutează în Liga Naţiunilor

D.N.Sport / 7 septembrie 2018

Echipa naţională de fotbal debutea-ză, astăzi, în Liga Naţiunilor, cea mai nouă competiţie organizată de către UEFA. Adversarul tricolorilor este reprezentativa statului Muntenegru, o echipă măcinată de unele probleme interne, jucători accidentaţi, dar şi fotbalişti care refuză să se prezinte la echipă.

Glume de la Bucureşti, cu diacritice

Glume de la Bucureşti, cu diacritice

Marius TiţaInvestiţii Personale / 7 septembrie 2018

Pe noul ministru al sportului din Franţa o cheamă Roxana Mărăcineanu şi este cât se poate de româncă. Desigur, absolut tot meritul îi aparţine, dar asta nu ne împiedică să ne gândim că o exista o predestinare, în relaţiile franco-române, bazată pe onomastica inspirată de ţepoasa plantă. Mă gândesc direct la mai degrabă legendarul Ban Mărăcine, dat ca strămoş al celebrului poet francez din secolul al XVI-lea, Pierre marchiz de Ronsard.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER-07 Septembrie 2018

MACRO NEWSLETTER-07 Septembrie 2018

Macroeconomie / 7 septembrie 2018

Comenzile industriale noi din Germania au înregistrat o scădere semnificativă neaşteptată în iulie 2018, cu o rată lunară de 0,9%, după o scădere de 3,9% în luna precedentă, iar declinul anual s-a accelerat până la 0,9%, de la 0,8% în luna...

Tudorel Toader a umflat organigrama Inspecţiei Judiciare

Politică / 7 septembrie 2018

Organigrama Inspecţiei Judiciare (IJ) a fost suplimentată cu 15 posturi, printr-o Hotărâre adoptată în şedinţa Guvernului. Anunţul a fost făcut de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care spune că organigrama IJ nu a mai fost modificată din 2008.

Banca Transilvania a asigurat 21% din rulaj

BVB Banca Transilvania a asigurat 21% din rulaj

M.G.Piaţa de Capital / 7 septembrie 2018

BET-BK şi BET-FI, singurii indici în scădere 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în şedinţa de joi, un rulaj de numai 24,91 milioane de lei (5,37 milioane de euro), sub valoarea medie a acestui an, de circa...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo