Abonament gratuit

CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / GHEORGHE VIŞAN, TRANSELECTRICA:"Noul pachet legislativ redesenează piaţa de energie din Europa"

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Noul pachet legislativ redesenează piaţa de energie din Europa"

Ţara noastră se numără printre cele mai sofisticate pieţe de energie din Europa, susţine Gheorghe Vişan, director al Direcţiei Pieţe de energie din cadrul Transelectrica. Domnia sa a precizat: "Noul pachet legislativ - Energie curată pentru toţi europenii - reprezintă un nou designer al pieţei de energie din Europa. Am constatat de circa doi ani că CE a hotărât să redeseneze piaţa de energie. Noi suntem aşezaţi la confluenţa regiunii de Sud-Est şi regiunii miezul Europei. Pentru că avem obligaţia să implementăm regulamentele europene, este clar că se va schimba piaţa. Practic, vom avea obligaţia să oferim acelaşi tratament comercial transfrontalier de energie electrică cu cel intern. Nu vom mai putea favoriza comerţul intern, pentru că vom avea în vedere şi noul design al pieţei de echilibrare".

În opinia domniei sale, comerţul de energie pe Piaţa pentru Ziua Următoare, completat de cel din piaţa de echilibrare din Europa, va fi modelul pentru piaţa din ţara noastră, cel puţin pe segmentul en gros.

"La nivel european, trebuie identificată cea mai de încredere sursă de energie electrică, care să fie sigură şi la un preţ eficient", conform reprezentantului Transelectrica. Acesta a menţionat că va fi creat un sistem diferit faţă de modelul actual, concluzionând că sistemul energetic românesc, fiind integrat în cel european, se va confrunta cu o competiţie în creştere şi consumatorul va avea şansa să îşi diversifice opţiunile de cumpărare a energiei electrice şi chiar să producă electricitate, local, şi să o redistribuie în piaţă. Gheorghe Vişan a conchis că implementarea următorului pachet legislativ în domeniu va dura, probabil, "o jumătate de generaţie".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Digitalizarea României şi tehnologia 5G
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
RSM
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie