CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / GHEORGHE VIŞAN, TRANSELECTRICA:"Noul pachet legislativ redesenează piaţa de energie din Europa"

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 07 septembrie 2018

"Noul pachet legislativ redesenează piaţa de energie din Europa"

Ţara noastră se numără printre cele mai sofisticate pieţe de energie din Europa, susţine Gheorghe Vişan, director al Direcţiei Pieţe de energie din cadrul Transelectrica. Domnia sa a precizat: "Noul pachet legislativ - Energie curată pentru toţi europenii - reprezintă un nou designer al pieţei de energie din Europa. Am constatat de circa doi ani că CE a hotărât să redeseneze piaţa de energie. Noi suntem aşezaţi la confluenţa regiunii de Sud-Est şi regiunii miezul Europei. Pentru că avem obligaţia să implementăm regulamentele europene, este clar că se va schimba piaţa. Practic, vom avea obligaţia să oferim acelaşi tratament comercial transfrontalier de energie electrică cu cel intern. Nu vom mai putea favoriza comerţul intern, pentru că vom avea în vedere şi noul design al pieţei de echilibrare".

În opinia domniei sale, comerţul de energie pe Piaţa pentru Ziua Următoare, completat de cel din piaţa de echilibrare din Europa, va fi modelul pentru piaţa din ţara noastră, cel puţin pe segmentul en gros.

"La nivel european, trebuie identificată cea mai de încredere sursă de energie electrică, care să fie sigură şi la un preţ eficient", conform reprezentantului Transelectrica. Acesta a menţionat că va fi creat un sistem diferit faţă de modelul actual, concluzionând că sistemul energetic românesc, fiind integrat în cel european, se va confrunta cu o competiţie în creştere şi consumatorul va avea şansa să îşi diversifice opţiunile de cumpărare a energiei electrice şi chiar să producă electricitate, local, şi să o redistribuie în piaţă. Gheorghe Vişan a conchis că implementarea următorului pachet legislativ în domeniu va dura, probabil, "o jumătate de generaţie".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

27 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9486
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2693
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8647
Gram de aur (XAU)Gram de aur245.2878

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro