CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / VIOREL GAFIŢA, ROMELECTRO:"Avem comenzi de circa 300 milioane euro"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 07 septembrie 2018

"Avem comenzi de circa 300 milioane euro"

Ani de zile, foarte mulţi decidenţi au invocat lipsa unei strategii energetice în momentul în care nu se făceau investiţii, a declarat Viorel Gafiţa, preşedinte Romelectro.

Domnia sa a precizat: "Practic, toată lumea, de la nivelele executive, a împins decizia în sus şi toată lumea se uită la factorul politic. Vreau să vă spun că ablitatea factorului politic de înţelegere a fenomenului este evident mai redusă decât cei care se ocupă zi de zi de acest domeniu".

Potrivit domnului Gafiţa, în momentul de faţă, compania pe care o conduce are comenzi în valoare de circa 300 milioane de euro, ceea ce, pentru Romelectro, este o cifră promiţătoare. Viorel Gafiţa a punctat: "Problema este că orizontala este deteriorată. Dacă facem o analiză a sănătăţii economico-financiară a contractorilor care activează în domeniul energetic, vom avea cu toţii o imagine uşor dezastruoasă.

La o conferinţă de acum doi-trei ani, organizată de Ziarul BURSA, spuneam că noi lucrăm cu 3-5 contractori aflaţi în insolvenţă sau în incapacitate de plată. Acum situaţia este şi mai complicată.

Contractorii au optimismul necesar în a-şi planifica alocarea de resurse, pregătirea de specialişti, pentru că există programe de investiţii din ce în ce mai clare şi mai evidente".

Preşedintele Romelectro a continuat: "Sigur că există factori limitativi, de plidă cantitatea de specialişti (...). Uitaţi-vă la câte institute sau firme de proiectări mai sunt în viaţă, ne apucă jalea. Sunt firme mai mici, care oferă răspunsuri punctuale dar care nu oferă soluţii complexe, cu o interdisciplinaritate clară, cu capacitatea de a răspunde simultan la mai multe probeleme prompt şi exigent".

Potrivit domnului Gafiţa, nu mai există, în ţara noatră, firme care să ofere astfel de servicii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

27 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9486
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2693
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8647
Gram de aur (XAU)Gram de aur245.2878

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro