CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / ZOLTAN NAGY-BEGE, AUTORITATEA NAŢIONALĂ DE REGLEMENTARE ÎN DOMENIUL ENERGIEI:ANRE şi Consiliul Concurenţei discută despre schema alternativă pentru certificatele verzi

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

ANRE şi Consiliul Concurenţei discută despre schema alternativă pentru certificatele verzi

Parlamentul a reuşit să aprobe câteva legi importante în domeniul energiei, spre sfârşitul sesiunii parlamentare, a evidenţiat Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Domnia sa a anunţat că au fost făcute modificări la Legea energiei şi gazelor, mai ales în segmentul de gaze, pregătind, astfel, terenul pentru viitoare investiţii, cu pre­ponderenţă în transportul gazelor naturale.

Totodată, au fost adoptate unele modificări în sectorul energiei regenerabile, ce vin în avantajul producătorilor care au avut probleme serioase cu investitţiile lor.

Printre principalele noutăţi se numără schema de sprijin alternativă celei privind certificatele verzi, a mai spus domnul Nagy-Bege, adăugând: "Contrar unor opinii potrivit cărora se deschide o schemă pentru investiţii noi, noua schemă adresată domeniului regenerabilelor se adresează celor care beneficiază de certificate verzi". Reprezentantul ANRE a precizat că autorităţile au la dispoziţie şase luni pentru întocmirea acestei noi scheme, după care va urma autorizarea ei de către Comisia Europeană. În prezent, ANRE discută cu reprezentanţii Consiliului Concurenţei pe subiect.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS