Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / CLAUDIA IONESCU, ADRBI:"Prin programul de dezvoltare, aproximativ 800 de blocuri vor fi reabilitate"

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

"Prin programul de dezvoltare, aproximativ 800 de blocuri vor fi reabilitate"

Colaborarea Agenţiei de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI) cu Ministerul Fondurilor Europene, dar şi cu Ministerul Dezvoltării Regionale este permanentă şi există o susţinere foarte bună şi din partea Ministerului Fondurilor Europene, a declarat Claudia Ionescu, Şeful Departamentului Promovare Regională şi Investiţii din cadrul ADRBI.

Domnia sa a precizat că scopul Agenţiei de Promovare Regională este acela de a dezvolta regiunea Bucureşti-Ilfov: "Scopul nostru este să promovăm şi să dezvoltăm regiunea Bucureşti-Ilfov, care face parte din cele 276 de regiuni din Uniunea Europeană, regiune NUTS 2 (n.r. Nomenclatorul Unităţilor Teritoriale de Statistică, este o Geocodificare standard, pentru corelarea subdiviziunilor ţărilor în scopuri statistice). Totalul fondurilor alocate din bugetul 2014-2020 pentru regiunea Bucureşti-Ilfov este mai mic în comparaţie cu cele dedicate celorlalte şapte regiuni din România, dar este destul de consistentă, peste 430 de milioane de euro, cu o suplimentare faţă de perioada precedentă de aproximativ 25%".

Şeful Departamentului de Promovare Regională a subliniat faptul că, prin programul actual de dezvoltare, sunt aproximativ 800 de blocuri care vor fi reabilitate.

Doamna Ionescu a explicat: "Programul Operaţional Regional anterior are multe rezultate şi aş putea să spun că peste un milion de locuitori beneficiază de rezultatele sale. Prin programul anterior sunt reabilitate peste 260 de blocuri, dar prin actualul program avem aproximativ 800 de blocuri care vor fi reabilitate. În acest context, sunt aproximativ 88 de proiecte contractate, dar suma va fi supracontractată, pentru ca, peste aproximativ doi ani de zile, toa­tă finanţarea să poată fi utilizată, astfel încât să nu ne mai lovim de probleme la rambursări şi de întârzieri".

Domnia sa a mai precizat că există o finanţare pentru infrastructura de trans­port, care reabilitează drumurile judeţene.

"În ceea ce priveşte domeniul construcţiilor, avem reabilitarea energetică pentru clădiri rezidenţiale, dar şi pentru clădiri publice, unde sunt şase contracte semnate. În acelaşi timp, există o finanţare pentru infrastructura de transport care reabilitează drumurile judeţene. Avem aproximativ 140 de km de drumuri reabilitate, atât în Ilfov, cât şi în Bucureşti. În turism avem în vedere reabilitarea Palatului Patriarhal, alături de el Casa Cesianu, Biserica Sfânta Sofia, Biserica Domniţa Bălaşa etc.", a mai precizat Claudia Ionescu. Domnia sa a mai afirmat că Agenţia nu mai susţine microîntreprinderile sau IMM-urile: "Din păcate, în comparaţie cu perioada anterioară, nu mai susţinem microîntreprinderi sau IMM-urile, dar există iniţiativa pentru IMM-uri care se implementează cu sprijinul Programului Operaţional Regional, dar nu cu sprijinul ADRBI".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS