Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

CONFERINŢA "FONDURILE EUROPENE" - EDIŢIA A VI-A / CRISTINA CHIRIAC, ANAA:"Antreprenorii cer proceduri simple, transparente şi termene reduse"

ANA ZIDARU
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

"Antreprenorii cer proceduri simple, transparente şi termene reduse"

Antreprenorii solicită autorităţilor proceduri simple, termene reduse, transparenţă şi eficienţă în procesul de absorbţie al fondurilor europene. Cristina Chiriac, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor (ANAA), a declarat, ieri: "În condiţiile în care PIB-ul României nu permite o finanţare a tuturor proiectelor de dezvoltare strategică sau pe ramura economică, fondurile structurale sunt singura formă de amplificare a potenţialului de investiţii. Atragerea de fonduri dublează sau chiar triplează volumul invesţiilor în acest moment. Nevoia de a simplifica procedurile de absorbţie este una reală cum, de asemenea, reală este şi nevoia unei viziuni de dezvoltare. Se pleacă adesea de la buget şi pe baza lui se clădeşte un proiect în loc să fie identificată o problema căreia să i se găsească o soluţie finanţabilă".

Doamna Chiriac a mai spus că, deşi rata de absorbţie a crescut, antreprenorii încă ne confruntă cu un proces greoi de implementare, cu o birocraţie ridicată şi ghiduri stufoase. "Ne dorim o strategie coerentă, bazată pe necesităţile reale ale antreprenorilor români, altfel spus nu trebuie să scriem proiecte doar de dragul de a face ceva, ci ne dorim eficienţă. Vrem ca aceste proiecte să aibă ca finalizare atragerea de fonduri europene şi, binenţeles, derularea lor în faza de implementare să se facă în bună regulă"; a mai afirmat preşedintele ANAA, care susţine că un procent mic din proiectele derulate cu fonduri europene a avut succes deplin.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS