Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

CONFERINŢA "FONDURILE EUROPENE" - EDIŢIA A VI-A / MIHAI HERCIU, PNDR:"Vrem să simplificăm procedurile de achiziţii pentru beneficiarii privaţi"

A.Z.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

"Vrem să simplificăm procedurile de achiziţii pentru beneficiarii privaţi"

Autorităţile vor să simplifice, pentru perioada 2014-2020, procedurile de achiziţii publice pentru beneficiarii privaţi ai fondurilor europene destinate dezvoltării rurale, a declarat Mihai Herciu, directorul general al Direcţiei Generale Dezvoltare Rurală, care este Autoritate de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Domnia sa a precizat: "În acest sens, lucrăm la o bază de date cu preţuri de referinţă, care să uşureze munca beneficiarilor. De asemenea, vrem să îmbunătăţim comunicarea şi campaniile de informare, să mărim transparenţa şi predictibilitatea, dar să şi reducem controalele dacă rata de eroare se menţine sub 2%".

Oficialul Autorităţii de Management a PNDR a mai spus că există deja proiecte-tip publicate pentru a uşura munca beneficiarilor şi a subliniat că Ministerul Agriculturii a fost primul care a depus la Comisia Europeană programul PNDR pentru perioada 2014-2020 în luna martie a acestui an. "Avem în lucru regulile de implementare şi vrem ca la sfârşitul acestei luni să trimitem la Comisie programul final spre aprobare", a mai declarat domnia sa.

Oficialul Ministerului Agriculturii (MADR) a explicat că, în perioada 2014-2020 vor fi în continuare sprijinite şi finanţate zonele de intervenţie "supralicitate" în 2007-2013, respectiv modernizarea exploataţiilor agricole, modernizarea unităţilor de procesare, dar şi cele cu intervenţie publică 100% precum infrastructura din zona rurală.

Domnul Herciu a ţinut să menţioneze că ţara noastră are alocate circa 9,8 miliarde de euro în total prin acest PNDR. Pentru perioada 2007-2013, gradul de contractare pe PNDR a fost de 97%, iar gradul de absorbţie este acum de 70,24%, conform sursei citate.

Oficialul Ministerului Agriculturii susţine 2014- 2020 vine cu proceduri simplificate a fondurilor pentru beneficiari, flexibilitate şi mai multă transparenţă, dar şi o strategie de comunicare mult mai bună.

Mihai Herciu afirmă că are în lucru procedura de introducere on-line a cererilor de finanţare şi a precizat că acum este în progres prima sesiune de proiecte lansată pe alocarea 2014-2020. Este vrba despre modernizarea exploataţilor agricole cu fonduri din noua alocare, a mai declarat domnul Herciu.

Printre deficienţele din absorbţia fondurilor 2007-2013, MADR a identificat supradimensionarea proiectelor, expertiza nesatisfăcătoare a unor consultanţi, accesul dificil la liniile de finanţare şi problemele din achiziţiile publice, unde "toată lumea contestă orice".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie