CONFERINŢA STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI / CONSULTANTUL JURIDIC VALENTIN IONESCU:"Sectorul privat este cu mult înaintea sectorului public, peste tot în lume"

R.R.
Ziarul BURSA #Companii / 26 septembrie 2018

"Sectorul privat este cu mult înaintea sectorului public, peste tot în lume"

Sectorul privat este cu mult înaintea sectorului public, peste tot în lume, şi aşa trebuie să fie, astfel că este necesar să vedem ce se poate face pentru ca decalajul dintre sistemul public şi cel privat din ţara noastră să fie redus, a afirmat, ieri, consultantul juridic şi în management şi fost ministru al Privatizării, Valentin Ionescu.

Totodată, domnia sa a mai spus că politicile publice trebuie să răspundă, într-adevăr, nevoilor economiei reale, subliniind faptul că dezvoltarea înseamnă creştere economică.

Domnul Ionescu a adăugat: "Trebuie să vedem pe ce se bazează dezvoltarea economică, şi nu numai, ci şi dezvoltarea în general a ţării. Sunt multe riscuri şi oportunităţi, atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

Se schimbă foarte multe lucruri, de la relaţiile şi tranzacţiile comerciale, la modul de a face marketing şi vânzări şi la felul în care construieşti o afacere. Toate acestea înseamnă revoluţie industrială. Avem, de asemenea, de discutat foarte multe lucruri, nu doar privind revoluţia industrială, ci şi privind administraţia şi infrastructura ţării noastre". Riscurile ţin de felul în care guvernăm şi, printre altele, ţin şi de faptul că datoriile sunt duble faţă de 2007 şi ele nu s-au acumulat în sectorul bancar, ci în cel nebancar, adică la stat şi la privat, a mai spus fostul ministru.

Sursa citată a adus în discuţie şi chestiunile privind forţa de muncă, atrăgând atenţia asupra faptului că această problemă este una foarte gravă şi foarte serioasă, adăugând: "Am putea, măcar, să dăm drumul la intrări de forţă de muncă din străinătate în România".

Este o criză acută de angajaţi care să aibă o anumită calificare, iar tinerii, din păcate, nu participă la programe de formare profesională, a conchis domnia sa.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro