CONFERINŢA STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI / FLORIN DĂNESCU, ARB:"Industria bancară este un feedback important al economiei"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 26 septembrie 2018

"Industria bancară este un feedback important al economiei"

Dănescu: "Orice strategie trebuie să fie însoţită de o strategie de finanţare"

Orice strategie trebuie să fie însoţită de o strategie de finanţare, este de părere Florin Dănescu, pre­şedintele executiv al Asociaţiei Româ­ne a Băncilor (ARB).

În acest context, Asociaţia şi-a creat o strategie proprie, care să poată fi introdusă în orice fel de abordare naţională, a anunţat domnul Dănescu, precizând că industria bancară reprezintă un feedback important al economiei. "Cred că economia este un deziderat lăsat în urmă în toate dezbaterile din România", a menţionat domnia sa, precizând că strategia ARB are patru mari obiective şi căi de acţiune: componenta de educaţie financiară, proiectele de research, producţia (creditarea) şi proiectul privind colaborarea platformei financiare.

În ceea ce priveşte prima componentă, reprezentantul ARB a explicat că, la nivel naţional, avem o problemă de înţelegere, subliniind că resursa rară din domeniu este resursa umană.

Făcând referire la research, Florin Dănescu a menţionat că niciun proiect nu poate fi dezvoltat fără inovaţie şi cercetare. În acest sens, a exemplificat cu digitalizarea, care, în opinia sa, este acceleratorul economiei româneşti, "similar cu invenţia roţii pentru România de astăzi".

Florin Dănescu a mai precizat că producţia sectorului bancar, respectiv creditarea, are trei componente - creditarea IMM-urilor, parteneriatul public-privat şi fondurile UE. În acest segment, lipseşte însă leadershipul. Conform domniei sale, pentru colaborarea platformei financiare, este nevoie să găsim proiecte comune.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. face să ne îndepărtăm de natură?

    Lupul dacă nu are ce mânca merge la banca? 

    1. Behehe!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro