CONFERINŢA STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI / RADU GRAŢIAN GHEŢEA, CEC BANK:"Deşi avem resurse şi o strategie de dezvoltare durabilă, nu prea se văd rezultatele"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 26 septembrie 2018

"Deşi avem resurse şi o strategie de dezvoltare durabilă, nu prea se văd rezultatele"

Ţara noastră are, acum, o serie de resurse din care se poate dezvolta, printre acestea numărându-se câteva foarte importante: sistemul bancar, acesta fiind la un nivel deosebit de bun faţă de anii trecuţi şi faţă de media europeană, fondurile europene (lipsa infrastructurii fiind o mare problemă), agricultura (care constituie un izvor nesecat de oportunităţi de dezvoltare) etc., consideră Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank. Domnia sa subliniază că, deşi avem şi o strategie de dezvoltare durabilă, totuşi nu prea se văd rezultatele.

Referitor la sistemul bancar, domnul Gheţea a reiterat: "Cu toate că rămânem într-o stare deosebită, există un element de perturbare foarte important: volatilitatea legislativă. Acesta este cu atât mai puternic cu cât este bazat pe dorinţa iniţiatorilor de a deveni cât mai atractivi pentru votanţi. Vorbim despre iniţiative locale sau proiecte legislative de modificare a legilor europene când se pune problema trans­punerii lor în legislaţia românească. Acest element înseamnă pierdere de timp, înseamnă o creditare care evoluează cu paşi mai mici decât potenţialul din cauza incertitudinilor create de legile promovate în domeniu. Şi acum sunt câteva proiecte de lege în dezbatere, care produc semne de întrebare atât din partea noastră, a creditorilor, cât şi din partea potenţialilor clienţi".

Sistemul bancar este capabil să se alinieze la toate sectoarele de activitate, a precizat preşedintele CEC Bank. Domnia sa a mai spus: "Mă aşteptam să fie luate unele măsuri politice astfel încât o jumătate de an înainte şi o jumătate de an după perioada în care vom deţine preşedinţia Consiliului UE să jucăm cu aceleaşi personaje, să avem aceiaşi guvernanţi în tot acest mandat". În opinia domnului Gheţea, trebuie să avem continuitate în gestionarea problemelor, mai ales că aproape în orice statistică europeană Româ­nia este pe ultimul loc.

Făcând referire la criptomonede, Radu Graţian Gheţea a spus, printre altele, că sistemul bancar numeşte monedele cu o volatilitate mare monede exotice, variaţia acestora făcându-i pe oameni fericiţi sau nefericiţi: "Nu putem spune dacă, în următorii ani, criptomonedele vor avea un viitor extraordinar şi vor cuprinde întregul sistem, complementar la sistemul bancar. Nu am o părere clară dacă acesta este viitorul sau dacă piaţa va confirma sau nu necesitatea acestei tehnologii".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ...Avem sau nu avem o Strategie de Dezv, Durabila ??? Borbely spune ca o sa lanseze aceasta Strategie la 1.oct....atunci cum e ??? E sau nu E

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro