CONFORM UNOR PERSOANE PREZENTE MIERCURI LA CRAIOVACiprian Copariu - consilierul preşedintelui SIF Oltenia

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 octombrie 2021

Ciprian Copariu - consilierul preşedintelui SIF Oltenia

Fostul angajat al ASF lucrează la sucursala din Bucureşti Copariu a plecat din ASF la scurt timp după scandalul preluării ostile a SIF Oltenia de către grupul coordonat de SIF Banat-Crişana

Ciprian Copariu, fostul director al Direcţiei Emitenţi, Monitorizare Tranzacţii şi Abuz de Piaţă din Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este angajat la sucursala din Bucureşti a SIF Oltenia (SIF5) pe postul de consilier al preşedintelui Iulian Cioacă, a confirmat chiar Cioacă, miercuri, la adunarea generală a acţionarilor SIF-ului din Craiova, conform unor persoane prezente în sală.

Întrebat despre sucursala recent înfiinţată de SIF Oltenia la Bucureşti, Iulian Cioacă a spus că în prezent acolo sunt angajate patru persoane, între care preşedintele/directorul general al SIF-ului şi consilierul său, Ciprian Copariu.

Copariu a plecat de la Autoritatea de Supraveghere Financiară la finele lui 2020, după aproape două decenii de supraveghere a pieţei de capital. Plecarea sa a venit după scandalul preluării ostile a SIF Oltenia de către SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi un mănunchi de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii de cele două SIF-uri, pe care ASF a refuzat să le declare concertate, invocând faptul că administratorii fondurilor sunt independenţi faţă de investitori.

La scurt timp după preluarea SIF-ului din Craiova, noii conducători au înfiinţat o sucursală la Bucureşti, unde l-au angajat pe Ciprian Copariu drept consilier al preşedintelui societăţii, alimentând şi mai tare suspiciunile din piaţă potrivit cărora există o "cooperativă" formată din SIF1, SIF4, câteva case de brokeraj şi administratori de fonduri, la care se adaugă şi oameni din ASF.

De altfel, Tudor Ciurezu, fostul preşedinte al SIF Oltenia, a acuzat făţis Autoritatea de Supraveghere Financiară de complicitate cu grupul coordonat de SIF Banat-Crişana.

Opinia Cititorului ( 20 )

 1. Nu oameni din ASF. Copariu. Recompensa a venit fara intarziere si pe fata in sfidarea tuturor. Nu degeaba nu a vazut concertarea si nici manevrele cu fondurile de investitii actionare la sifuri. Nu degeaba multi din membrii Consiliului ASF au vrut sa il ai consilier. Primisera ordin sa ii dea ceva caldut recompensa ca era de-al lor ca si ei au interese si sunt din acelasi sistem cu Copariu. Ce cloaca de interese in Consiliul ASF! Unul si unul mai slugoi si mai aservit grupurilor de interese.

  O angajare cat o recunoastere.

  ASF fura pe mina cu astia de sunt sefi la Sifoane. ce cloaca e piata. ce mizerie e peste tot

  1. Persoanele importante din ASF se închina în genunchi la toți Dragoi, Lakis, Buicile si Juravelii. La orice penal incă neprins. La ASF se spala urmele și se da o aparenta de legalitate celor mai mari smenuri din piață. Valabil și pentru asigurări. Cine proteja City? Persoanele din consiliul ASF încă bine înșurubate și acum, Roșu, Armeanu, Dascălu. Marcu a venit sa se facă sultan peste hoții de la ASF. Sa ii protejeze și promoveze pe ei și oamenii lor. Asa se nasc staruri ca Mușat și Stefanoiu, vârful de lance al lipsei de vertebre. Și de materie cenușie.

  Copariu prietenul de manareli al lui Gradinescu si Marcu. Prieten si protejat de acestia a ajuns exact acolo unde trebuia. Copariu personaj sinistru ca si prietenii lui Marcu si Gradinescu. Ei Marcule acuma ce ai de zis?

  1. ...

   ...

   Te întrebi cum se poate ca Marcu sa ii fi propus lui Copariu sa ii fie consilier ca să nu plece din ASF. Cum poate cineva care se da cinstit sa vrea sa premieze pe băiatul teribil corupt al CNVM ASF? Schimbarea la fata a ASF e doar o înlocuire de corupti mari (Copariu, Sava) cu alții încă nu atât de mari. Stefanoiu, Mușat, Craii noi ai lui Marcu și acoliții lor sunt mai răi. Ăștia sunt cei mai slugarnici și foarte incompetenți. Te pun în post și tu prestezi servicii pt asta. Gruparea infra cooperativa începe din interiorul ASF. Unde se pun directorii ca premiere pt servicii credincioase pt Armeanu, Gradinescu, Roșu si falimente ca la Mușat.

  Este de ras daca nu ar fi de plâns. Cine sa era acum 2 ani consilierul directorului Buica, acum el însuși il are consilier personal pe Copariu. Moda asta a consilierilor personali la sifuri este o boala. Tot la fel era si Lakis consilierul lui Drăgoi. Te întrebi cine conduce, directorii sau consilierii. De ce ar plăti niste oameni atât de galonati in CV uri consilieri care ard gazul scup)))) degeaba prin Bucuresti? De ce sa angajezi 4 oameni in Bucuresti da a sediul e in Oltenia. De ce nu muta sediul in Bucuresti daca in provincie e colbul prea mare pentru băiatul fin Copariu.

  Niște banditi care au distrus încrederea în piata de capital din RO! Nu mai e nici o lichiditate și toți nu știu cu sa-si facă epitetul cât mai bine. Investitori străini? Sufletul!

  1. Au distrus si piata de asigurari cu oameni ca ionescu, golovatic si madam musat! toti dragi inimilor lui marcu si armeanu , acest cuplu infam care au adus aceste arii in derizoriu favorizand incompetentii si mafiotii! pazea sa nu puna labele si pe banii din pensii!!!! oare acum ne asculta cineva ???

   Te mai poate asculta Preafericitul Daniel

   Marcu o sa ajungă la pârnaie asa, cu ăștia. Unde Armenasul preferat trebuia sa fi ajuns de mult. Împreună cu Mușat cea cu 15 patroni tatuci. Cand slujea la negritoiu și semna nota City pentru care și negritoiu o sa fie chemat la DNA cu ea. Când semna majorări de capital și într-un fel și în altul. Da ce nu semna? Fratilezii, fercalezii, invenții la legea 31 și restul ineptiilor complice ale ASF. Sclava Mușat mireasa lui Marcu precinstita și preacurata e premiata pentru toate avizele și semnaturile ei pe sub mana și pe lângă lege cu un post. Concurs trucat, penal, și uite directoarea cu cele mai puține vertebre din asf. La pârnaie cum a ajuns prietenu Rusanu pe mana lui Segarceanu Nicoleta Grecu o sa ajungă Marcu cu Armeanu și cu starleta Mușat. În curând starleta va semna la organele de cercetare penala pt City. Și Marcu se va da peste cap de 5 ori sa o scape. Are o sensibilitate pentru sclave pasibile de penal introduse de prietenu Armeanu. Asa și Stefanoi, surata Marinelei Mușat. Care și-a introdus și fina în direcția juridica. Fina care cercetează fina în cazul City. MARCU, Armeanu, Gradinescu și Dascălu iubesc smenurile bune și conflictele de interese în ASF. Buica, Dragoi, Juravle & co cui sa tragă și ei sforile acuma? Copariu e sfințisor pe lângă ce se promovează in ASF după el. Măcar e deștept pe lângă poamele astea, finele, suratele Armenesti adorate de Marcu.

   Si sa continuam... tot armenasu, la ordinu lu dragnea, si cu musat au fost cei care nu s-au lasat pana nu au sanctionato pe șefa de la NN pensii private, Raluca Tintoiu. Doi ratați comparativ cu caracterul, scoala si experienta acestei femei careia i-au distrus cariera. Ah!!!! Musat? Armenas? Cred ca la City știți ce ati facut, da? L-ati scos ca la circ pe marcu in fata si credeti ca ati scapat? Nu. Cum a fost FGA administrator TEMPORAR la City? Da! Pai ce daca in lege nu exista asa ceva? Are aviz de la Mușat, există! Pai, 27000 de euro cica trebuie sa dea city la Fga pentru ceva ce nu exista, adica adimistrare temporară. Presimt ca o sa ii plateasca marcu. Bine, cu armeanu! Mușat, asteapta noul presedinte! Ea o sa planga putin, el o sa vada cat e de urâtă, ii da un buchet de flori, o confirma director si .... reluăm avizele la comanda nouă

   Marcu e doar un politruc. Altfel nu se infratea cu asa persoane murdare. O folosește și el ca toți ceilalți barbatusi de ASF dedati la fapte penale încă neprinse. O uzează pe permanenta starleta pseudo. profesionala Mușat. Cum a ajuns un jurist de mana a cinspea cu școala făcută la tara și care numai la smenuri se pricepe marea divesa a ASF e rusinos. Sau ii are pe toți la mana cu avizele ei manarite date la cerere. Acum le da cu fina-sa. Bine ca nu și-a angajat tot familionul. Încă. Se cercetează reciproc finele în cazul penal city. Ce spectacol ieftin pt prosti. Ar trebui verificate măcar de presa sanctiunea NN și sclavutii Armeanu și Mușat care au prestat și acum sunt recompensati. Chiar dacă epoca dragnea e apusa. Si toate avizele și lucraturile făcute de Mușat pentru Copariu în tot ce are legătură cu SIF urile. Și cu restul problemelor din piață de capital. Smiorcaita șefa tremuranda pe lângă Copariu când asta era pe val tot Mușat era. Care tremura de servilism pe lângă toată lumea importanta. Și apoi ca o mironosița prea pura semnează actul de concediere cu rânjetul de pracurata fecioara pseudo. intelectuala pe fata. La fel a făcut cu Sava, Dragomir, Horvath, Boboc maica preaurata Mușat. Femeia cu 100 de fetze și 100 de patroni. pseudojurista Madonna preacinstita. Dom Marcu, va bateți joc de banii publici cu asa trepăduși. Plătiți dupa concursuri aranjate cu bani publici în funcții în care complicii la eșecul City nu au ce cauta! Bani publici dar secreți. Va faceți de ras și arătați ca sunteți doar demagog cu ridicarea în slavi a acestei slugi mironosițe. Una aproape penala, favorita cu aere de regine. Regina în mizerie intelectuala.

   Mușat și Stefanoi, Elene Ceaușescu de ASF. Asta a făcut Marcu. ATÂT.

   Nu! Nimic n-ai priceput. Aici nu e Mușat de vina. Anca Verescu, fina de la fga, directoare la Direcția Juridică, fata lu domn Roșu când era la FGA, a zis ca e o idee buna. Dacă asf ii da ei mai multe mii de euro salariu, în timp ce altora le-a scăzut, sa aducă și ea niște banuti la fga. Bine, de fapt inițial cele doua nașa si fina, fete utile, au vrut sa dea administrarea temporara a City catre Catedrala Mântuirii. Pt ca e mare nevoie de bani acolo și oricum preoții se pricep sa mântuiască tot, deci și pe City exact cât preacinstitele mironosițe. Dar nu a vrut nea' Patriarhul, și cât e don Marco de mare și tare președinte cel mai cel de pana acum, preasfantul nu s-a lăsat înduplecat, neam. Apoi au încercat cu Nicușor Dan. Primăria a zis ca nu poate, au prea multe deja cu drama încălzirii și nu e nici apa calda, deci nu merge. Asa ca după mai multe încercări ratate, nu au avut de ales, varianta cea mai legala a fost asta cu FGA. S-au văzut lucruri mai ilegale și mai grave la asf de atât. A semnat Museata și mai gogonate și umflate, asta nu e nimic. Și oricum altul o sa fie bun de plata. Dar orișicât, după ce ai devenit salvatorul neamului asiguraților și eroul city alături de Ionescu și Mușat, lui Marcu acum nu mai poți sa ii reprosezi o asa ilegalitate. Și e doar de câteva zeci de mii de euro. Ce sunt niște zeci de miisoare acolo? Doar salariul lui pe o luna bate de jumătatea sumei. Face el cinste, plătește prejudiciul pentru preacuvioasele preacinstitele mironosițe Mușat și fina-sa, Verescu.

  De ce are nevoie Cioacă de un consilier personal. De ce plătește siful ditamai salarii nesimțite dacă omul are nevoie de consilier! Nu ar fi nicio problema dacă l-ar plăti din banii lui. De fapt nimeni nu crede ca Cioacă avea nevoie de consilier Poziția primită îl face pe Copariu suspect de un mare mare blat cu cooperativa. Blat care a pulverizat cele trei sife din sfera cooperativei iar pe Cioacă îl face mai mărunt decât Buică despre care credeam ca e zero.

  1. Corect.

   D.aia ASF nu supraveghează nica. Ca sa fie răsplătiți pentru asta cand pleacă din ASF. Sa aibă unde pleca. Spagute, spagute pentru fetele drăguțe. Mușat sa plece la City. Și fina-sa la FGA. Oricum salariul de la fga de director l-a păstrat. Totul pentru fata lu domn Roșu, fina lui Mușat. Memoria lui Dragnea e bine întreținută asa. De miss dintisori și nași-sa

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9481
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5740
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9827
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6203
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.1510

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro