Consiliul European urmează să se pronunţe asupra cererilor de aderare ale Ucrainei, Moldovei şi Georgiei

S.B.
Internaţional / 23 iunie

Consiliul European urmează să se pronunţe asupra cererilor de aderare ale Ucrainei, Moldovei şi Georgiei

Consiliul European se reuneşte joi şi vineri la Bruxelles, unul dintre cele mai aşteptate puncte de pe agenda reuniunii fiind cererile de aderare ale Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei, informează Agerpres.

Ucraina a depus cererea de aderare la UE la 28 februarie 2022. Atât Georgia, cât şi Republica Moldova au depus cererea de aderare la UE la 3 martie 2022. La 17 iunie, Comisia Europeană a emis un aviz favorabil cu privire la cererile depuse de aceste ţări 2022.

Înaintea reuniunii Consiliului European, joi dimineaţa la Bruxelles, va avea loc o reuniune a liderilor UE şi a celor din Balcanii de Vest.

Conform agendei publicate pe site-ul Consiliului European, şefii de stat sau de guvern din UE vor discuta şi despre despre cele mai recente evoluţii în legătură cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv despre impactul acestuia asupra crizei mondiale a securităţii alimentare. Aceştia vor analiza, de asemenea, continuarea sprijinului acordat Ucrainei de către UE, care cuprinde sprijin economic, militar, politic şi umanitar.

În ceea ce priveşte aspectele economice, participanţii la summit vor lua în discuţie situaţia economică şi recomandările specifice fiecărei ţări, ca parte a semestrului european 2022, precum şi adoptarea de către Croaţia a monedei euro, pe baza raportului său de convergenţă.

De asemenea, liderii europeni vor examina propunerile prezentate în raportul final al Conferinţei privind viitorul Europei, care a fost prezentat celor trei copreşedinţi ai conferinţei la 9 mai 2022. Conferinţa a fost lansată în martie 2021, în urma semnării unei declaraţii comune care a pregătit terenul pentru o serie de dezbateri şi discuţii care au permis oamenilor din toate colţurile Europei să îşi împărtăşească ideile şi să contribuie la conturarea viitorului Europei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9454
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9466
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7525
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.3032

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro