"Continental" investeşte 40 milioane de euro într-o fabrică la Braşov

Ovidiu Vrânceanu
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 1 august 2012

"Continental" investeşte 40 milioane de euro într-o fabrică la Braşov

Compania "Continental" a demarat, ieri, construcţia unei fabrici la Ghimbav, pe o suprafaţă de şase hectare achiziţionată în interiorul Braşov Industrial Park. Investiţia se ridică la 40 de milioane de euro, fabrica urmând să fie finalizată în aprilie 2013. La finalul primului an de activitate se estimează că fabrica va avea 550 de angajaţi. "Continental demonstrează proin această nouă investiţie, încă o dată, că este un partener activ pentru România", a declarat Christian von Albrichsfeld, managerul general al Continental Automotive România SRL şi directorul pentru cercetare-dezvoltare pentru România.

Braşovul devine astfel cel de-al treilea centru de producţie al Grupului Automotive în România. În noua fabrică se vor efectua toate etapele de producţie, de la cablarea subansamblelor la producţia de pompe de alimentare. Locaţia va colabora strâns cu sediul central al unităţii comerciale Fuel Supply din Dormund, a precizat, la rândul său, Markus Distelhoff, directorul unităţii comerciale Fuel Supply din cadrul diviziei Powertrain.

Concernul Continental are toate cele cinci divizii reprezentate în România. Cu această fabrică, numărul unităţilor de producţie ajunge astfel la şapte. De la prima sa locaţie deschisă urmă cu 12 ani în Româ­nia, concernul a investit 575 de milioane de euro în ţara noastră.

Compania Continental Automotive România SRL a demarat la finele anului trecut producţia în punctul de lucru de la Cristian, judeţul Braşov. Momentan, compania a angajat 100 de persoane, iar activitatea se desfăşoară într-un spaţiu închiriat în incinta fabricii Schaeffler România, a declarat Christian von Al­brichsfeld, directorul general al Continental Automotive România SRL. "Punctul de lucru de la Braşov, aparţinând firmei Continental Automotive România SRL cu sediul în Timişoara, şi situat în incinta fabricii Schaeffler, îşi derulează activitatea în parametri normali, producând începând cu luna septembrie 2011 componente auto pentru o serie de producători globali de autovehicule. În fabrică lucrează actualmente circa 100 de angajaţi", a mai spus sursa citată. Mai exact, în luna septembrie au început testele, abia în luna decembrie a anului trecut demarând producţia propriu-zisă.

Până la sfârşitul anului 2011, Continental a investit peste 575 de milioane de euro în activităţile din Româ­nia. Atât Automotive Group cât şi Rubber Group, firmă care face parte din grup, sunt reprezentate în Româ­nia. Continental deţine şapte unităţi de producţie, trei centre de cercetare şi de dezvoltate în Timişoara, Sibiu, Carei, Nadab, Braşov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi al unui centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental are în prezent pes­te 10.500 de angajaţi în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5755
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0224
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8440
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9545

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb