Contul de Facebook al lui Donald Trump rămâne suspendat

J.P.
Internaţional / 05 mai

Contul de Facebook al lui Donald Trump rămâne suspendat

Consiliul de Supervizare Facebook a decis miercuri să fie menţinută suspendarea contului folosit de fostul preşedinte Donald Trump pe reţeaua socială, relatează Business Insider, citat de Digi24.

Este o decizie importantă, care vine după ce Donald Trump a fost interzis de Facebook, Twitter şi alte platforme de social media, după asediul Capitoliului din 6 ianuarie 2021, eveniment în care au murit oameni. Fostul preşedinte este acuzat că şi-ar fi incitat susţinătorii să atace Capitoliul.

Consiliul de Supervizare Facebook, un organism independent, a susţinut decizia companiei de a-i interzice fostului preşedinte accesul la reţeaua socială timp de patru luni, dar în acelaşi timp arată că această decizie a fost luată fără a enunţa nişte criterii clare, menţionează The Washington Post.

Potrivit unui comunicat, Consiliul de Supervizare consideră că decizia de suspendare a contului lui Donald Trump este justificată, dar trebuie să fie reevaluată în decursul următoarelor 6 luni, transmite CNN. Asta, în condiţiile în care aşteptările erau ca acest organism independent să spună miercuri dacă decizia de blocare a accesului lui Donald Trump la Facebook şi Instagram este definitivă.

"Astăzi, Consiliul de Supervizare a susţinut decizia Facebook de suspendare a conturilor de Facebook şi Instagram ale fostului preşedinte Donald Trump. Aşa cum am spus şi în ianuarie, credem că decizia noastră a fost necesară şi corectă şi suntem încântaţi că au fost recunoscute circumstanţele fără precedent care au justificat această măsură excepţională pe care am luat-o", a comentat compania Facebook.

În decizia sa, Consiliul a recunoscut că în ziua asaltului de la Capitoliu, comentariile lui Trump de pe Facebook "au creat o atmosferă ce făcea posibil un risc serios de violenţă". Membrii Consiliului au subliniat că Trump le-a spus insurgenţilor că sunt "patrioţi", că sunt "speciali" şi că "această zi va rămâne în amintire pentru totdeauna". Însă în acelaşi timp, experţii subliniază că Facebook nu a folosit o procedură standard atunci când a luat această decizie, iar compania nu are criterii publice care să arate când este suspendat pe termen nedefinit un user.

Un reprezentant al companiei Facebook a spus că se va ţine cont de recomandările Consiliului, iar Facebook îşi va îmbunătăţi politicile de utilizare. Între timp, contul lui Donald Trump rămâne suspendat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

22 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9253
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1431
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7465
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.9350

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro