Corul Madrigal anunţă premiera unui nou proiect muzical intitulat "Salve Regina"

V.G.
Cultură / 29 septembrie

Corul Madrigal anunţă premiera unui nou proiect muzical intitulat "Salve Regina"

Corul Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" anunţă premiera Concertului Extraordinar "Salve Regina", organizat pe 8 octombrie 2022, de la ora 20:00, la Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti, arată un comunicat de presă transmis astăzi redacţiei.

Potrivit sursei citate, evenimentul va fi dirijat Alexander Drèar, invitat extraordinar al Corului Madrigal la Bucureşti, coordonatorul catedrei de dirijat a Universităţii Mozarteum, din Salzburg.

Accesul spectatorilor la concert este gratuit şi se va face exclusiv prin rezervarea online a biletelor cu valoare 0 pe Bilete.ro la https://s9.ro/1oiv, conform regulamentului afişat pe platformă.

Concertul Extraordinar "Salve Regina" este realizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti şi reprezintă o premieră repertorială pentru Corul Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin".

Programul evenimentului prezintă un periplu prin muzica sacră scrisă pentru cor în perioada Romantismului german şi austriac şi cuprinde o serie distinctă de lucrări din creaţia compozitorilor Franz Schubert, Felix Mendelssohn Bartholdy, Johannes Brahms şi Anton Bruckner. Lucrările au fost special alese de Dr. Alexander Drèar, cu accent pe creaţii care să pună în lumină sonoritatea unică a corului, precum şi spiritul sonor al romantismului, în special din sfera muzicii sacre.

Doctor în muzică şi coordonatorul Departamentului de Dirijat, Dirijat coral şi Dirijat Orchestră de suflători în cadrul Universităţii Mozarteum din Salzburg, Alexander Drèar este unul dintre cei mai renumiţi formatori europeni în arta dirijorală şi o inspiraţie pentru noile generaţii de dirijori şi muzicieni.

La invitaţia Corului Madrigal, Dr. Alexander Drèar a coordonat pe parcursul lunilor septembrie şi octombrie, la Bucureşti, un program interactiv de specializare în arta dirijatului coral, desfăşurat exclusiv în cadrul iniţiativelor de profesionalizare derulate sistematic de Corul Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin". Astfel, în cadrul workshopurilor desfăşurate la sediul Corul Madrigal, Dr. Alexander Drèar a pregătit împreună cu dirijorii Anna Ungureanu şi Cezar Verlan noul repertoriu "Salve Regina", dedicat cu precădere compozitorilor germani şi austrieci de secol XIX.

Partener: Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti

Parteneri media: AGERPRES, Agenţia de cArte, Bookhub, Itsy Bitsy, Radio BUCUREŞTI, Radio France International România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RADOR, Revista Psychologies, spotmedia.ro, Zile şi Nopţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro