Abonament gratuit

COTTON CORP. ESTIMEAZĂProducţia de bumbac din India, la nivel record în anul agricol viitor

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Producţia de bumbac din India, la nivel record în anul agricol viitor

Preţul materiei prime a scăzut cu 15% în iunie 

Producţia de bumbac din India, al doilea cultivator mondial de profil, va creşte până la un nivel record în anul agricol viitor, potrivit "Cotton" Corp., cel mai mare tarder indian din domeniu.

"Cotton" Corp. arată că această evoluţie are la bază extinderea culturilor de bumbac în defavoarea celor de soia şi arahide. B.K. Mishra, preşedintele "Cotton" Corp., estimează că producţia de bumbac din India va spori cu 2,6% în anul ce va începe la 1 octombrie, urmând să ajungă la 40 de milioane de baloţi (un balot = 170 de kilograme). B.K. Mishra anticipează, totodată, că zona cultivată cu bumbac în India va creşte de la nivelul actual de 11,7 milioane de hectare.

În timp ce traderii din India preconizează sporirea producţiei de bumbac în anul 2014/2015, analiştii băncii elveţiene UBS AG aşteptă amânarea culturilor de profil în zonele cheie.

Cotaţia futures a bumbacului se află în scădere de 11 săptămâni, la New York, aceasta fiind cea mai lungă perioadă de declin din ultimii 55 de ani. Scăderea este generată de temerile potrivit cărora stocurile globale de bumbac cresc pe fondul încetinirii cererii din China - cel mai mare consumator mondial de profil.

Ieri, la ICE Futures SUA, preţul bumbacului era de peste 68 de cenţi livra (o livră = aproximativ 500 de grame). În luna iunie, preţul acestei materii prime a pierdut 15%, scăderea fiind cea mai importantă din mai 2012 până acum. La Multi Commodity Exchange of India Ltd., cotaţia bumbacului este de 306 dolari/balot, cu 7,2% mai mică decât la începutul anului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie