Cristian Seidler (USR): "Comisia Europeană confirmă că Guvernul a încercat salvarea pensiilor speciale"

G.D.
Politică / 22 martie

Cristian Seidler (USR): "Comisia Europeană confirmă că Guvernul a încercat salvarea pensiilor speciale"

Comisia Europeană confirmă că Guvernul a încercat salvarea pensiilor speciale, a afirmat astăzi deputatul USR Cristian Seidler, care spune că ministrul Muncii, Marius Budăi, trebuie să demisioneze, conform Agerpres.

"Am văzut scrisoarea Comisiei Europene către Guvernul României în materia pensiilor speciale. Aceasta confirmă ceea ce ştiam deja: că proiectul de lege iniţiat de Guvernul României a încercat doar salvarea pensiilor speciale. Comisia Europeană spune (...) că acel proiect de lege are un impact foarte modest asupra cheltuielilor bugetare cu pensiile speciale. Comisia Europeană îl aşteaptă pe domnul Marius Budăi în perioada 3 - 4 mai la discuţii informale. (...) Considerăm că domnul Marius Budăi ar fi putut să facă această deplasare pe întreg parcursul anului 2022 şi că până în 3 - 4 mai ar trebui să avem un nou ministru al Muncii care să facă această discuţie, pentru că - şi acesta credem că e elementul foarte important din această scrisoare - Comisia Europeană ignoră minciuna Guvernului României, minciună spusă Băncii Mondiale, cum că România nu ar colecta informaţii privind veniturile salariale ale militarilor pe parcursul întregii cariere a acestora", a declarat Seidler la Parlament.

Potrivit acestuia, ministrul Muncii ar trebui să demisioneze din funcţie.

"Domnul ministru Budăi ar trebui să-şi prezinte demisia alături de eventual alţi miniştri de linie, care ar fi susţinut această gogomănie, mă refer la Ministrul Apărării Naţionale şi la Ministrul de Interne, cei care ştiu foarte bine că aceste informaţii există. Comisia Europeană reiterează faptul că acel plafon de 9,4% din PNRR şi întreaga idee de reformă a pensiilor speciale în România se referă şi la pensiile militare, fără să spună 'minţiţi în mod repetat în interiorul ţării'. De fapt acesta e mesajul pe care îl transmite Comisia Europeană - să nu mai mintă Guvernul României şi reprezentanţii săi în interiorul ţării, susţinând că pensiile militare nu ar fi pensii speciale", a susţinut deputatul USR.

El a menţionat că recomandările Comisiei Europene privind reforma pensiilor militare se referă la calculul bazat pe veniturile din întreaga carieră, la o rată de înlocuire care ar trebui să fie de 45%, faţă de cea de 65% care există în momentul de faţă, şi la integrarea pensiilor militare în sistemul general contributiv şi din perspectiva creşterilor.

Referitor la magistraţi, a adăugat Seidler, Comisia Europeană solicită Guvernul României, "şi asta e în perfectă aliniere cu ceea ce descrie Curtea Constituţională în multiplele sale decizii", o creştere a vechimii în muncă, o rată de înlocuire mai mică şi o aliniere a creşterii pensiilor la momentul şi la procentul creşterii pensiilor contributive.

"Vă aduc aminte că în momentul de faţă pensiile speciale ale magistraţilor cresc odată cu creşterea salariilor magistraţilor aflaţi în funcţie", a precizat Seidler.

În ceea ce priveşte celelalte categorii de pensii speciale, a mai arătat parlamentarul, Comisia Europeană spune că se aşteaptă din partea României la un sistem unitar - adică aceeaşi vârstă de pensionare, aceeaşi bază de calcul a pensiei, aceeaşi rată de înlocuire şi alinierea la sistemul contributiv.

"Trebuie mult curaj, pentru că soluţia tehnică este foarte simplă, dar exact curajul lipseşte guvernului actual, domnului Marius Budăi, domnului premier 'special' Ciucă şi 'prea specialului' domn Ciolacu, pentru a face această reformă pe care o solicită întreaga societate românească", a mai spus deputatul USR.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Nu este o noutate ca alianta psd+pnl minte . Minte strai atatea si pe romani.

  1. * strainatatea.

  Ultimul sondaj perioada,16-18 martie la comanda celor de la PSD

  PSD 28% 

  AUR 23% 

  USR 16 %  

  Forța dreptei 11%  

  PMP 7%  

  UDMR 5% 

  PNL 4% 

  Pro Romania 3% 

  Alianța pentru Romania 2%

  Alții 1%  

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9696
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6562
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7565
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.0418

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro