Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

CRIZA FORŢEI DE MUNCĂ ÎN CONSTRUCŢII - PROVOCĂRI ŞI SOLUŢII / CLAUDIU DAMIAN, BULBOACĂ & ASOCIAŢII:"Este nevoie de sancţiuni pentru neplata cotei de 0,5% către CSC"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

"Este nevoie de sancţiuni pentru neplata cotei de 0,5% către CSC"

Criza forţei de muncă din domeniul construcţiilor, care conduce la inexactitatea datelor de realizare a proiectelor în derulare, indirect îi afectează şi pe avocaţi, care rămân fără proiecte cărora să le oferim suportul, a spus Claudiu Damian senior associate în cadrul Casei de Avocatură "Bulboacă & Asociaţii".

În opinia domniei sale, soluţia pentru ca beneficiarii de construcţii să nu mai ocolească plata cotei de 0,5% către Casa Socială a Constructorilor (CSC) este introducerea unei sancţiuni, care nu există acum în legislaţia de profil. "Lipsa unei sancţiuni pentru neachitarea cotei de 0,5% către CSC atrage după sine interpretări diferite", apreciază domnul Damian, subliniind că această contribuţie este obligatorie şi trebuie plătită: "Faptul că, acum, o parte dintre beneficiari nu achită taxa respectivă vine dintr-o inexactitate a unui mecanism de coerciţie. Toţi participanţii la activitatea de construcţii trebuie să participe constructiv la dezvoltarea acestui sector".

Dacă angajatul va beneficia de un anumit venit şi în perioada iernii, atunci el poate că se va gândi de două ori înainte să plece la muncă în străinătate, a mai spus avocatul, care a ţinut să evidenţieze că există şi decizii ale instanţei în acest sens, în favoarea CSC, dar că nu se justifică angrenarea unor cheltuieli judiciare pentru încasarea cotei de 0,5%.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Cel mai bine sa se modifice legea achizitiilor si sa nu aiba acces la fonduri publice sau europene decat cei care sunt organizati in Casa Sociala, la fel ca in Europa!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS