CU IMPLEMENTARE DIN 1 DECEMBRIEKuweit-ul trece în liga pieţelor emergente sub umbrela MSCI

A.I.
Piaţa de Capital / 11 noiembrie 2020

Kuweit-ul trece în liga pieţelor emergente sub umbrela MSCI

Creştere estimată de 25% a ponderii acţiunilor de la BVB, incluse în indicele MSCI Frontier Markets 100

MSCI a reclasificat Kuweit-ul de la statutul de piaţă de frontieră la cel de emergentă, şapte acţiuni listate la bursa ţării din Orientul Mijlociu urmând să fie adăugate în indicele de pieţe emergente al MSCI (MSCI Emerging Markets Index), cu o pondere de 0,58%, a anunţat ieri agenţia de rating.

Acţiunile din Kuweit vor fi incluse efectiv în indice începând cu 1 decembrie, iar ştergerea titlurilor din indicele de frontieră (Frontier Markets 100 index) se va realiza în cinci etape, la evaluările trimetriale ale agenţiei, urmând să se încheie în noiembrie 2021.

Promovarea Kuweit-ului va duce la creşterea ponderii titlurilor de la Bursa de Valori Bucureşti incluse în indicele de frontieră al MSCI. Într-un document al agenţiei de rating din octombrie, MSCI estimează că ţara noastră va avea o pondere de 10,26% în MSCI Frontier Markets 100 index, la finele perioadei de implementare a reclasificării Kuweit-ului şi de 8,75% la finalul primei faze, în februarie anul viitor. În prezent ponderea României în indice este de circa 8,2%, potrivit unui articol publicat recent de Seeking Alpha. Astfel, reiese o creştere estimată de circa 25% pentru acţiunile româneşti în indicele pieţelor de frontieră al MSCI.

MSCI estimează că ţara noastră va avea a treia cea mai mare pondere în indice, după Vientam - 28,76% şi Maroc - 12,47%.

Banca Transilvania (TLV), OMV Petrom (SNP), Romgaz (SNG), BRD-Groupe Societe Generale (BRD), Electrica (EL) şi Transgaz (TGN) sunt companiile de la Bursa de Valori Bucureşti incluse în indicele MSCI Frontier Markets 100.

Iniţial, trecerea Kuweit-ului în categria pieţelor emergente trebuia să se realizeze în luna mai, dar a fost amânată din cauza condiţiilor create de pandemia de Covid-19.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro