Custodele Coroanei:"Este primul nostru Crăciun fără Regele Mihai"

M.B.
Politică / 24 decembrie 2017

"Este primul nostru Crăciun fără Regele Mihai"

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, afirmă, într-un mesaj transmis astăzi, faptul că acesta este primul Crăciun fără Regele Mihai, ea remarcând "aşezarea împreună a întregii noastre naţiuni" cu ocazia funeraliilor din urmă cu două săptămâni.

"Români, timp de mai multe decenii, trecând prin zilele cele mai întunecate ale războiului şi ale dictaturii comuniste care i-a urmat, Regele Mihai a trimis în această zi a fiecărui an mesajul lui către naţiune. Din fragedă copilărie îmi amintesc grija cu care tatăl meu scria aceste discursuri şi neliniştea pe care o încerca până hotăra ce cuvânt era mai potrivit. Mesajul de Crăciun a fost pentru el, în zilele de gheaţă ale surghiunului, singura formă de comunicare directă cu românii, pe care jurase să-i ocrotească şi să-i apere; a fost, la modul propriu, sfânta lui Împărtăşanie laolaltă cu toţi românii.Acesta este primul nostru Crăciun fără Regele Mihai dar, anul acesta, sărbătorind naşterea Mântuitorului, noi omagiem totodată viaţa şi împlinirile celui de-al patrulea monarh al Statului român modern", afirmă Custodele Coroanei în mesaj.

Ea subliniază, totodată, "atmosfera extraordinară de la funeraliile Regelui".

"Istoria va da, inevitabil, verdictul său privitor la domnia Regelui Mihai. Dar atmosfera extraordinară de la funeraliile Regelui, felul în care întreaga naţiune s-a unit în durere la trecerea sa în lumea drepţilor, este semnul că timpul prezent şi-a dat deja verdictul privitor la domnia Regelui Mihai cel Statornic şi Drept. Nu vom uita niciodată gesturile simple de devotament ale milioanelor de români cărora li s-a îndoliat sufletul la dispariţia Regelui, nu vom uita oamenii care s-au aliniat la marginea şoselelor şi căii ferate, pe ultimul Lui drum, unii ţinând în mână o singură floare, alţii un mic drapel naţional sau Biblia familiei lor, clasele de şcolari care au ieşit de-a lungul drumului convoiului funerar în frunte cu profesorii lor, elevii de la Sfântul Sava, şcoala tatălui meu, care au venit la Sala Tronului să fie alături de Rege o clipă", evidenţiază Majestatea Sa Margareta în mesaj, conform Agerpres.

Ea menţionează că toţi şefii de stat care au venit la Bucureşti cu această ocazie au constatat faptul că naţiunea română este "unită în suferinţă" şi "hotărâtă asupra viitorului ei".

"Nu voi uita vreodată nici răspunsul unificator al Preafericitul Patriarh Daniel şi al întregii noastre Biserici, nici cel al Preşedintelui, Parlamentului, Guvernului şi al întregii noastre clase politice, împreună cu cel al înalţilor reprezentanţi aleşi de peste Prut, atunci când tatăl meu s-a ridicat la Ceruri. Ştiu că nimic nu ar fi dat Regelui Mihai mai multă satisfacţie decât aşezarea împreună a întregii noastre naţiuni. Şi vă asigur că toţi şefii de Stat care au venit la Bucureşti pentru a fi aproape de Rege pe ultimul său drum şi-au dat imediat seama că se află în faţa unei naţiuni unită în suferinţă, unită în mândria propriilor izbânzi şi hotărâtă asupra viitorului ei. Fiindcă, în ciuda faptului că nu trebuie să uităm niciodată pe Regele Mihai cel Statornic şi Drept, este datoria noastră să privim spre viitor. Familia Regală va continua, cu aceeaşi constanţă, să susţină şi să consolideze interesele ţării noastre. În lunile următoare, în consonanţă cu autorităţile Statului, voi face cunoscută o sumă de paşi pentru a continua munca tatălui meu", subliniază Alteţa Sa Regală.

Ea îşi încheie mesajul cu o povaţă transmisă de Regele Carol al II-lea fiului său Mihai, în ziua când a devenit ofiţer al Armatei Române.

"Aş vrea să închei mesajul de Crăciun cu o frază a bunicului meu, Regele Carol al II-lea, rostită în ziua în care Principele Moştenitor Mihai devenea ofiţer al Armatei României, acum exact 80 de ani: 'Nu de unde ai pornit însemnează ceva' a spus Regele Carol al II-lea tânărului sublocotenent Mihai, "ci unde, prin meritele tale şi râvna ta, ai ajuns'. Crăciun luminat şi la mulţi ani!", mai spune Custodele Coroanei în mesajul transmis de la Castelul Săvârşin din judeţul Arad.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi ASR Principele Radu se află, de Crăciun şi Anul Nou, la Săvârşin, alături de toate cele patru surori ale Majestăţii Sale, a informat Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale într-un comunicat transmis AGERPRES la începutul acestei săptămâni.

Familia Regală nu va putea primi colindători la Castelul Regal, fiind perioada de doliu, excepţie făcând Dubaşii din Săvârşin. "Cu mare părere de rău, fiind în perioada de mare doliu, Familia Regală nu va putea primi, ca în anii precedenţi, colindătorii la Castelul Regal. Singura excepţie vor fi Dubaşii din Săvârşin, care vor fi aşteptaţi, ca în fiecare an, la ora 12,00, în ziua de Ajun (24 decembrie 2017), în piaţa cu fântână din incinta Satului Regal. Dubaşii nu vor cânta urările strămoşeşti, ci vor păstra un moment de reculegere în memoria Majestăţii Sale Defuncte Regele Mihai I, în prezenţa Familiei Regale", menţionează Casa Regală.

La intrarea pe Domeniul Regal Săvârşin, cartea de condoleanţe rămâne în continuare deschisă, chiar şi în zilele de Crăciun, alături de portretul Regelui Mihai I şi de o candelă aprinsă, până la împlinirea celor 40 de zile de mare doliu.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. ...Dl.Tariceanu este pe cale sa faca o mare/mare greseala daca se incapataneaza sa nu respecte legea ( paradoxal, dar aceasta lege este corecta si de mare bun simt !) si care spune ca sefii de stat au dreptul in timpul functiei la o locuinta de protocol de lux/leafa cea mai mare din stat si etc./etc. , iar dupa expirarea mandatului au dreptul la o locuinta de lux pe timpul vietii , aproape o leafa de sef de stat in functie ,SPP-isti, toate cheltuielile de intretinere fiindu-le platite de popor ... Nu platesc taxe si nici impozite , nimic , pe casa de protocol primita ...( copiii fostului sef de stat, oricum s-ar numi el, in schimb trebuie sa-si plateasca , ca toti cetatenii obisnuiti , taxele/impozitele/facturile pe proprietatile lor !- si e corect asa !).

  Presedintele ALDE si seful Senatului Romaniei vrea sa schimbe o lege ( CORECTA!) fix si exclusiv pt o familie putred de bogata ( 60 de milioane de euro!) si care se afla in fata unor taxe de succesiune uriase (...si care taxe intra direct in bugetul statului si in favoarea poporului !)...De ce vreti sa schimbati legea in favoarea acestei familii si in defavoarea tarii ?!...Ce interes va mana sa SA SCUTITI de taxe si impozite aceasta familie care nu moare oricum de foame ?!... 

  Nu avem casa regala ,avem doar 5 doamne mostenitoare pe cateva palate la Savarsin/Pelisor si vreo 40 de mii de hectare de teren/paduri pe care trebuie sa si le imparta la notar frateste , in mod egal .Taxa de succesiune costa . Impozitul pe proprietati trebuie achitate de toti cetatenii , la fel toate facturile la utilitati...Veteranii de razboi aveau scutiri...Mostenitorii lor , NU ! ( desi unii dintre soldatii /generalii adevarati , supravietuitori ai razboiului , primeau vreo 300 de lei indemnizatie si desi cu acesti bani mureau de foame /degerau de frig in case/ le lipseau medicamentele nici un muschi al inimii dlui Tariceanu nu s-a clintit de mila LOR ...!!! , dar de familia dnei Margareta Duda si surorilor sale dlui Tariceanu i se " rupe" inima !!!... 

  Atat de tare este afectat bietul domn Tariceanu incat se da dura / dura sa faca aceasta familie fundatie /SRL/persoana juridica de interes public DOAR sa o scuteasca de taxe /impozite/facturi , ba sa le mai dea si o suma frumusica si consistenta de vreo 28 de milioane de euro sa nu rabde de ...foame / caldura/lipsuri si stres enorm si spaima de ziua de maine , asa cum indura mereu bietul popor inselat in asteptari de politicieni aidoma dlui Tariceanu , cu "mare drag" de tara si popor !... 

  Ex-regele Mihai ( Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!) a fost in exil 40 de ani, s-a intors , a fost alungat de Ion Iliescu , presedintele Emil Constantinescu i-a redat cetatenia si dreptul de-a veni in tara oricand si pt orice timp, definitiv, chiar ...Apoi presedintele Iliescu a vrut sa fie prietenos si bajin si sa-si rascumpere greselile si a facut pace dandu-i fostului rege palate/castele/pamanturi/padur i...Dreptul de-a avea o casa de protocol , ca toti sefii de stat ( ma rog, ceilalti presedinti n-au primit castele/palate , dar tinand cont ca a fost totusi, candva , cativa anisori , regele nostru , a primit in loc de casa/vila de protocol ditamai Palatul Elisabeta in folosinta , pe timpul vietii dumnealui ! Asa spune legea, si o spune corect ! 

  Beneficii pe timpul vietii fostului sef de stat , dar nimic mostenitorilor ! 

  Ar fi o mare nedreptate fata de toti cetatenii cinstiti care isi platesc taxele si impozitele si nu vine nimeni , nici un extraterestru sau vreun politician " inimos" aidoma dlui Tariceanu ... sa-i scuteasca !!! 

  Sau SCUTITI TOT POPORUL de taxele de succesiune / impozitele pe proprietati /facturile pe utilitati sau nu scutiti pe nimeni !...Asa este corect , nu ?! Ce fundatie fam Duda - faceti tot poporul fundatie daca sunteti un politician adevarat , patriot si cu toate tiglelele acasa , sau trebuie sa va abtineti sa faceti iarasi o gafa istorica/nenorocire economica /strategica asa cum ati facut cand ati cedat de la tara/popor Insula Serpilor !!! 

  P.S. Intrebari dureroae ma incearca mereu si mereu referitor la blandul si absentul rege Mihai ( Dumnezeul cel Bun al tuturor sa-l ierte si sa-l odihneasca !) : de ce daca si-a iubit tara si poporul nu a locuit in tara dupa 1997 , de ce venea doar ca un turist , din cand in cand , de ce nu a dorit macar in ultimii 20 de ani sa-i traiasca in mijlocul nostru ,de ce a preferat sa locuiasca tot in Elvetia si sa moara tot departe de tara , in Elvetia ?!....( imi cer respectuos iertare tuturor daca am suparat cu ceva , dar eu stiu ca atunci cand iubesti mai ales un popor si o tara , cu tot sufletul , o iubesti neconditionat si fara sa astepti un covrig drept rasplata !!!...). 

  1. Foarte bun comentariul. Finalul este apoteotic si suntem multi cei care ne am pus intrebarea. Si nu tine de salam cu soia ci de a fi roman permanent nu doar de sarbatori si eventual in vacanta.

   Dumnezeu sa il odihneasca! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Aug. 2021
Euro (EUR)Euro4.9171
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5687
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7547
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.4651

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro