Daimler renunţă la producţia camionetei Mercedes Benz X-class

Ziarul BURSA #Companii #Auto /

Daimler urmează să încheie, în luna mai, producţia camionetei Mercedes Benz X-class, după cum a anunţat, ieri, un purtător de cuvânt al companiei germane, transmite DPA, conform Agerpres.

Modelul X-class, lansat în 2017, este, în prezent, produs în Barcelona, în cooperare cu alianţa Renault-Nissan, a cărei camionetă Navara este de asemenea fabricată la uzina din oraşul spaniol.

Încă nu a fost demarată producţia la o a doua unitate planificată de Daimler în Argentina, din cauza aşteptărilor legate de preţ ale clienţilor din America Latină, a informat grupul german.

Marcus Breitschwerdt, şeful diviziei de furgonete a Mercedes-Benz, recunoscuse încă de anul trecut că X-class, care se dorea a fi un produs de nişă pentru anumite pieţe, nu a avut performanţele la care se aştepta grupul german.

Pe plan global au fost vândute aproximativ 15.300 de modele X-class în 2019, un an în care divizia de furgonete a Mercedes-Benz a raportat pierderi semnificative. Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS