Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Dan Paul concurează azi cu Septimiu Stoica pentru preşedinţia Asociaţiei Brokerilor

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Intermediarii autohtoni au programate pentru astăzi alegerile pentru conducerea Asociaţiei Brokerilor, având de optat între Dan Paul, actualul deţinător al funcţiei, şi Septimiu Stoica, preşedintele Bursei Române de Mărfuri (BRM).

Eventualii doritori pot să îşi depună candidatura pentru preşedinţie sau pentru un loc în Consiliul Director al Asociaţiei chiar în timpul Adunării Generale a Brokerilor de astăzi, însă candidatura trebuie validată de AGA.

Domnul Stoica a mai candidat, în toamna anului trecut, pentru un loc în Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti, dar s-a retras din cursă înainte de votul acţionarilor BVB.

Contactat de ziarul Bursa, Septimiu Stoica a explicat că vrea să devină preşedintele Asociaţiei Brokerilor ca să imprime acesteia o direcţie diferită de acţiune. Domnia sa ne-a spus: "Consider că Asociaţia trebuie să îşi regăsească menirea iniţială de a reprezenta interesele brokerilor în relaţia cu alte instituţii ale pieţei de capital. Ar putea ca acest lucru să se facă mult mai bine decât acum. Aş dori ca Asociaţia să nu aibă un rol partizan, ci să fie neutră în raport cu instituţiile pieţei".

Dan Paul, deţinătorul funcţiei de preşedinte, vrea să continue proiectele pe care le-a iniţiat, precum mecanismul Romanian-Over-The Counter (ROTC), dar şi să dezvolte unele noi. Domnia sa ne-a spus: "Avem proiecte pentru susţinerea pieţei de capital, suntem în discuţii cu Universitatea Financiar-Bancară de pe lângă Institutul Bancar Român pentru dezvoltarea unei facultăţi specializate pe piaţa de capital. Vrem să atragem cât mai mulţi studenţi înspre piaţa de capital, oferindu-le cursuri gratuite".

Domnul Paul spune că a realizat multe în timpul mandatului său: "Asociaţia a devenit cel mai important mecanism de formare profesională în timpul mandatului meu, am contribuit la eliminarea impozitului pe piaţa de capital în 2009 şi am crescut vizibilitatea Asociaţiei".

Pentru Consiliul Director al Asociaţiei îşi depuseseră candidatura, până ieri, la prânz, Nicolae Gherguş, director general la "Confident Invest", Iancu Stavrositu, de la "Interfinbrok Corporation", Vergil Popescu şi Viorica Nagy de la Eteba România.

Alegerile de la Asociaţia Brokerilor au loc cu doar câteva săptămâni înaintea celor de la Bursa de Valori Bucureşti, programate pentru ianuarie 2010, deşi mandatele actulei conduceri a Asociaţiei expiră abia în februarie, anul viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie