DAN VÎLCEANU (PNL GORJ):"Cred că este momentul ca domnii Bode şi Ciucă să se gândească la partid şi să demisioneze"

M.C.
Politică / 11 ianuarie 2023

"Cred că este momentul ca domnii Bode şi Ciucă să se gândească la partid şi să demisioneze"

Deputatul PNL, Dan Vîlceanu, le solicit astăzi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, lui Lucian Bode şi Nicolae Ciucă să se gândească la partid şi să demisioneze din funcţiile pe care le deţin, în urma acuzaţiilor de plagiat apărute în cazul amândurora, relatează Agerpres.

Deputatul gorjean aminteşte în postarea sa că şi el a demisionat în luna aprilie a anului trecut din funcţia de secretar general al PNL şi din cea de ministru, considerând la momentul respectiv că "minima moralitate" îl obligă să fie solidar cu preşedintele partidului.

Vîlceanu îl menţionează şi pe Florin Cîţu, care a procedat la fel, ca urmare a "puciului organizat de Nicolae Ciucă şi Lucian Bode".

"La începutul lunii aprilie 2022 mi-am dat demisia din funcţia de secretar general al Partidului Naţional Liberal şi din funcţia de ministru considerând că minima moralitate mă obligă să fiu solidar cu preşedintele partidului, care, de asemenea, demisiona, ca urmare a puciului organizat de Nicolae Ciucă şi Lucian Bode. Şi eu, şi Florin Cîţu am considerat că e mai bine să plecăm noi decât să alimentăm un scandal care ar fi afectat grav PNL. Doi colegi de partid au demisionat din funcţia de ministru în urma unor subiecte de presă privind acuzaţii de plagiat pentru a nu face rău partidului. Există în schimb şi colegi care se agaţă de funcţii indiferent cât de mult rău fac PNL. Mă refer, evident, la Nicolae Ciucă şi Lucian Bode. De peste un an sunt subiectul unor acuzaţii de plagiat. Au avut timp suficient să facă toate demersurile de clarificare necesare. Astăzi a apărut şi o poziţie oficială a UBB în legătură cu domnul Bode. Eu cred că este momentul ca domnii Bode şi Ciucă să se gândească şi la partid şi să demisioneze", a scris Dan Vîlceanu.

Comisia de etică a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a stabilit cu privire la teza de doctorat a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, secretar general al PNL, că suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de instituţia de învăţământ.

"Comisia de etică a UBB a adoptat în data de 09.01.2023 Hotărârea Nr. 1 din 2023 ca urmare a autosesizării în urma unor noi informaţii cu privire la suspiciuni de plagiat în teza de doctorat a Dl. Lucian Bode. Concluzia analizei este că suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate", arată comunicatul instituţiei de învăţământ superior din Cluj-Napoca.

Potrivit acesteia, în lipsa posibilităţii legale de a aplica sancţiuni disciplinare unei persoane care nu este membru al comunităţii academice, Comisia îi solicită corecturi la teză şi retragerea cărţii publicate pe baza tezei.

De asemenea, se vor sesiza consiliile naţionale (CNATDCU/Consiliul Naţional de Etică a Cercetării) pentru demersuri suplimentare, în condiţiile legii, mai precizează reprezentanţii UBB în comunicatul menţionat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. După Marga, Bocsan, din nou Marga, apoi Ioan Aurel Pop pe timpul cărora problema plagiatelor nu prea exista pe " agenda " lor " foarte încărcată " a venit la conducerea UBB un adevărat Rector ! Felicitări domnule David !

    Politica lasă loc științei și la UBB ! 

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb