DĂNCILĂ:"Guvernul va adopta astăzi OUG referitoare la declaraţia unică"

V.D.
Politică /

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă

Guvernul va adopta astăzi OUG referitoare la declaraţia unică, care va simplifica procedurile în cazul persoanelor fizice care plătesc impozitul pe venit, CAS şi CASS, a declarat astăzi premierul Viorica Dăncilă, înaintea şedinţei de Guvern.

Ministerul de Finanţe a anunţat, la începutul acestei luni, că pregăteşte simplificarea obligaţiilor declarative prin depunerea unei singure declaraţii, declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice. Declaraţia unică va comasa şapte declaraţii, între care şi Formularul 600.

"Încă înainte de preluarea mandatului, am promis că Declaraţia 600 va dispărea. Am cerut o nouă reglementare să vină în sprijinul contribuabilului prin simplificare şi justificare raţională a procedurilor. Astăzi vom adopta OUG prin care vom introduce noua reglementare de plată a impozitului pe venit, CAS şi CASS. În primul rând, persoanele fizice care plătesc impozitul pe venit, CAS şi CASS, vor completa o unică declaraţie, şi nu şapte declaraţii, cum a fost până acum. Cred că aceasta reprezintă o simplificare majoră", a afirmat Dăncilă.

Premierul a precizat că noul formular se va depune o singură dată pe an, iar termenul de depunere pentru anul acesta este de 15 iulie. Totodată, plata contribuţiilor poate fi efectuată până pe 31 martie 2019, iar impozitul pe venit va putea fi plătit la venitul estimat pentru anul curent.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS