Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

DE ANUL ACESTAExamenul pentru Poliţia Penitenciară fi grilă

A.P.
Miscellanea /

Examenul pentru Poliţia Penitenciară fi grilă

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare anunţă că, în urma unor discuţii cu conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, s-a decis că vor fi actualizate procedurile de concurs, iar sinteza din examenul scris va fi înlouită cu testul grilă, scrie News.

"Astăzi, SNPP a purtat discuţii cu conducerea ANP pe tema modalităţii de susţinere a probei scrise pentru concursurile care se vor declanşa în scurt timp în Poliţia Penitenciară. Cunoaştem cu toţii deranjul semnalat de toţi candidaţii la concursurile care s-au derulat în trecut, pe motiv că metoda sinteză urmăreşte o învăţare a materiei cuvânt cu cuvânt, fiind o modalitate care nu mai este uzitată în multe instituţii. Ambele metode au argumente pro şi contra însă apreciem că testul grilă are o serie de avantaje clare. SNPP a susţinut cu argumente că proba scrisă să fie de tip grilă, iar în întâlnirea online derulată tot azi, începând cu ora 14,00 cu unităţile din Poliţia Penitenciară, Directorul General ANP a anunţat că proba scrisă va fi sub formă de grilă", a transmis, luni, SNPP, printr-un comunicat de presă.

Sindicaliştii afirmă că, dacă se va clarifica modul în care se construieşte grila de întrebări şi cum se rezolva departajarea în caz de punctaj egal, noua modalitate a probei scrise va elimina multe din problemele generate de sinteză.

"Este drept că prin grilă nici nu se vor mai putea identifica acei candidaţi care nu scriu chiar corect în limba română şi tot atât de adevărat este că puterea comisiilor este diminuată, acest lucru având un efect nu neapărat pozitiv în situaţiile în care rezultatul este doar cu o zecime sub notă minimă, de exemplu. Dar în mod clar, corectura va fi mai facilă, contestaţiile (mult mai puţine, în mod logic) nu ar trebui să mai ofere surprize, suspiciunea de subiectivitate a corecturii ar trebui să dispară, iar riscul de litigii să fie foarte mic", au mai transmis sindicaliştii, notează News.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare a anunţat, miercuri seară, că 1.527 de posturi se scot la concurs în sistem, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru deblocarea posturilor. Şapte sute dintre acestea sunt posturi de executie disponibile în operativ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

28 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1525
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5548
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3881
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.0990

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
syngenta
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie