DE LA CEC BANK ŞI ALPHA BANKChimcomplex vrea să acceseze două facilităţi de credit, de 90 milioane euro

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 iulie 2021

Chimcomplex vrea să acceseze două facilităţi de credit, de 90 milioane euro

De asemenea, compania vrea să se împrumute cu cel mult 60 milioane de euro de la orice instituţie din ţară sau străinătate Banii vor fi folosiţi pentru refinanţarea unor datorii existente şi investiţii

Acţionarii Chimcomplex Borzeşti (CHOB) sunt convocaţi, în data de 26 august, pentru aprobarea încheierii de societate a două contracte de facilitate de credit în sumă totală de 90 milioane de euro, se arată într-un raport al producătorului de polioli remis la finele săptămânii trecute Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este vorba despre o facilitate de credit în sumă totală de 60 milioane de euro de la CEC Bank, ce cuprinde o facilitate de credit la termen de cel mult 20 milioane de euro şi o facilitate de credit de tip revolving în sumă maximă de 40 milioane de euro. Cealaltă facilitate de credit, la termen, în sumă maximă de 30 milioane de euro, urmează să fie accesată de la Alpha Bank, în cazul în care propunerea va primi votul acţionarilor Chimcomplex.

"Facilităţile vor fi folosite pentru refinanţarea unor contracte deja existente, a realizării de investiţii, de achiziţii, utilizării pentru capital de lucru sau pentru orice alte scopuri prevăzute în planurile de afaceri ale Chimcomplex", se arată în raportul companiei.

De asemenea, se va supune la vot aprobarea negocierii şi încheierii de către companie a unor contracte de ipotecă imobiliară şi mobiliară în favoarea CEC Bank şi Alpha Bank, pentru garantarea obligaţiilor asumate prin contractele de facilitate de credit menţionate mai sus.

În plus, acţionarii Chimcomplex vor mai avea pe masă aprobarea încheierii unor contracte de credit cu orice instituţii din ţară şi străinătate, de cel mult 60 milioane de euro, peste cele menţionate anterior, în vederea dezvoltării de investiţii, modernizări, retehnologizări, etc.

Pentru primul trimestru al acestui an, Chimcomplex a raportat un profit net de aproape 119 milioane de lei, faţă de o mică pierdere în primele trei luni din 2020, în timp ce cifra de afaceri s-a ridicat la 497 milioane de lei, în creştere cu 90%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Chimcomplex, companie controlată de către omul de afaceri Ştefan Vuza, are o capitalizare bursieră de circa 2,1 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce creștere de toată frumusețea pe CHOB?Că se poate împrumuta, că altfel sper că nu vă gândiți la dividende! Când a dat Vuza vreun leu la dividende către acționari? Are de peste 10 ani companii la bursă și dividende ioc!

    O altă constantă " vuvuzeană " sa-si dea în judecată proprii directori, deci dl Runstag urmează!

    Succes la cumpărături! 

    O sa ajungă 15 lei pana la sf anului. În programul de răscumpărare asta e prețul maxim oferit. Cred ca o sa-l și depășească după ce se listează pe piața principala.

    Orice este posibil. O sa fie un teraplast mai mic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro