Abonament gratuit

Debitorii Bancpost externalizaţi îşi pot plăti creditele către First Bank prin PayPoint

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Sursa foto: https://ro-ro.paypoint.com/

Sursa foto: https://ro-ro.paypoint.com/

First Bank a semnat un acord de parteneriat cu PayPoint, în baza căruia debitorii Banc­post ale căror credite au fost externalizate să îşi poată plăti creditele către First Bank - care a preluat administrarea acestor împrumuturi după ce Bancpost a fost cumpărată de Banca Transilvania - prin PayPoint.

Această modalitate de plată a ratelor la credite este disponibilă începând cu data de 6 mai 2019 şi face parte din noua strategie de business a băncii, orientată către digitalizare, subliniază un comunicat transmis de First Bank. Acesta menţionează: "Clienţii cărora li se adresează această soluţie vor putea plăti ratele la credite fără costuri suplimentare, într-un mod simplu şi sigur în cele peste 11.700 de locaţii PayPoint din toată ţara, economisind astfel timpul necesar vizitei la una dintre sucursalele First Bank".

Conform datelor PayPoint Româ­nia, 81% dintre utilizatori se deplasează maximum 500 m până la cel mai apropiat punct de plată, iar operaţiunea propriu-zisă de achitare a unei rate nu depăşeşte un minut. În plus, cele 11.700 de puncte de plată existente la nivel naţional sunt amplasate, în general, în magazine de proximitate, cu program prelungit de lucru.

Plata ratelor se realizează prin scanarea codului de bare tipărit pe informarea primită de clienţi, urmată de menţionarea sumei de plată. Plăţile se fac exclusiv în RON, ratele creditelor în valută urmând să fie plătite la cursul BNR din ziua respectivă, arată sursele citate.

Nikos Chaniotis, vicepreşedinte First Bank, a transmis: "Este o nouă etapă în procesul de transformare demarat de First Bank, prin care dorim să ne asigurăm că răspundem nevoilor clienţilor rapid şi flexibil. Am selectat cea mai bună opţiune pentru clienţii Eurobank, transpusă în colaborarea cu PayPoint România. Parteneriatul a luat în calcul gradul mare de acoperire al sistemului de plată PayPoint, eficientizarea modului de achitare a ratelor prin plusul de confort şi economia de timp".

First Bank este fosta Piraeus Bank, care s-a rebranduit după ce a fost achiziţionată de J.C. Flowers.

Fondul ameriacn de investiţii J.C. Flowers & Co. este unul dintre liderii domeniului de private equity, dedicat investiţiilor globale în industria serviciilor financiare.

Fondat în 1998, J.C. Flowers & Co. a investit peste 15 miliarde de dolari în 53 de companii de portofoliu din 18 ţări, într-o varietate de subsectoare ale industriei financiare, ce includ domeniul bancar, asigurări, reasigurări, servicii financiare specializate şi servicii de management al activelor. J.C. Flowers & Co. gestionează active de aproximativ 6 miliarde de dolari şi are birouri în New York şi Londra.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS