Decizie istorică a CEDO: Vaccinarea obligatorie este "necesară într-o societate democratică"

SABIN S. BRANDIBURU
Internaţional / 8 - 11 aprilie 2021

Decizie istorică a CEDO: Vaccinarea obligatorie este "necesară într-o societate democratică"
 • document ataşat Dosarul de proces al cazului "Vavricka şi alţii împotriva Statului Ceh"
  apasă aici pentru a descărca.

  Actualizare - LUDOVIC ORBAN: "Este în dezbatere un proiect de lege privind vaccinarea, care poate deveni obligatorie în anumite condiţii"

  Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că "este în dezbaterea Parlamentului un proiect de lege privind vaccinarea, care prevede pentru anumite situaţii şi posibilitatea de a se institui obligativitatea"... Citeşte mai mult...

  ---

  Actualizare - ANCA DRAGU: "Decizia CEDO în legătură cu vaccinarea este un pas important"

  Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că decizia CEDO care spune că vaccinarea obligatorie este necesară într-o societate democratică, într-un caz de refuzare a accesului unor copii nevaccinaţi la o grădiniţă în Cehia, este un pas important şi pune o ierarhie între drepturi... Citeşte mai mult...

  ---

  Actualizare - Reprezentantul Cehiei la CEDO: "Până la judecata de astăzi, problema conformităţii vaccinării obligatorii cu drepturile omului în Europa a rămas nerezolvată"

  "Marele Senat a descris stabilirea vaccinării obligatorii în Republica Cehă ca fiind adecvată şi a transmis lumii un mesaj că, pe lângă drepturile fundamentale, cineva are şi obligaţii şi responsabilităţi de bază faţă de ceilalţi" a declarat reprezentantul guvernului ceh la CEDO.

  Acesta a subliniat, astfel, importanţa solidarităţii în societate.

  "Până la judecata de astăzi, problema conformităţii vaccinării obligatorii cu drepturile omului în Europa a rămas nerezolvată" a declarat pentru Ceska Justice reprezentantul Cehiei la CEDO.

  ---

  Actualizare - Zuzana Candigliota, avocatul reclamanţilor: "Pentru noi, verdictul este, desigur, dezamăgitor"

  "Pentru noi, verdictul este, desigur, dezamăgitor, deoarece ideea vaccinării obligatorii a prevalat înainte de o evaluare amănunţită a necesităţii aplicării unei intruziuni potenţial riscante asupra integrităţii corporale, prin vaccinaree", a spus avocatul reclamanţilor, într-o declaraţie pentru Ceska Justice.

  ---

  Actualizare - Dosarul complet al procesului "Vavricka şi alţii împotriva statului Ceh" se găseşte AICI

  ---

  Actualizare - Avocatul reclamanţilor acuză autorităţile medicale de "practici totalitare"

  Zuzana Candigliota, avocatul reclamanţilor, a acuzat autorităţile medicale de "practici totalitare" într-o declaraţie oferită publicaţiei Ceska Justice.

  Potrivit acesteia, reprezentanţii asociaţiilor medicale profesionale cehe au o politică de represiune şi nu respectă nici măcar opiniile propriilor membri - medici vechi.

  "Cei care au doar păreri uşor diferite şi nici măcar nu sunt opozanţi ai vaccinării, dar care pur şi simplu nu susţin un regim represiv, sunt reduşi la tăcere şi sunt ameninţaţi că vor fi distruşi profesional", a spus Zuzana Candigliota, avocatul reclamanţilor.

  Potrivit acesteia, în faţa Curţii Europene, statul ceh nu a justificat necesitatea vaccinării împotriva celor nouă boli menţionate, iar studiul medical nu există şi sistemul ceh este nefondat, iraţional şi neconstituţional.

  "Statul nici măcar nu se preface că ştie de ce impune vaccinarea obligatorie." a spus avocatul.

  ---

  Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), într-un proces în care a fost sesizată de un grup de părinţi din Cehia, ai căror copii nu au fost admişi la grădiniţă deoarece nu au fost vaccinaţi, a stabilit astăzi că vaccinarea obligatorie este "necesară într-o societate democratică", într-o hotărâre a Marii Camere.

  În hotărârea Marii Camere de astăzi în cazul "Vavricka şi alţii împotriva Republicii Cehe" (cererea nr. 47621/13 şi alte cinci cereri) Curtea Europeană a Drepturilor Omului a susţinut, cu majoritate de voturi (şaisprezece voturi pentru şi 1 vot împotrivă), că nu au existat încălcări ale Articolului 8 din Convenţia Europeană pentru Drepturile Omului, privind dreptul la viaţa privată.

  Potrivit CEDO, în Republica Cehă există o obligaţie legală de a vaccina copiii împotriva a nouă boli care sunt bine cunoscute în ştiinţa medicală. Părinţi care nu se conformează, fără motive întemeiate, pot fi amendaţi. Copiii nevaccinaţi nu sunt acceptaţi în grădiniţe. Cu toate acestea, se face o excepţie pentru cei care nu pot fi vaccinaţi din motive de sănătate

  În cazul de faţă, primul reclamant, Pavel Vavricka, a fost amendat pentru nerespectarea regulii de vaccinare a celor doi copii ai săi. Celorlalţi solicitanţi le-a fost refuzată admiterea copiilor în instituţiile de învăţământ din acelaşi motiv.

  Cu toate acestea, Curtea a subliniat că, potrivit jurisprudenţei sale, vaccinarea obligatorie, ca act medical involuntar, reprezintă o preiclitare a integrităţii fizice şi, prin urmare, încalcă dreptul la respectul privind viaţa privată, protejat de articolul 8 al Convenţiei, dar, cu toate acestea, Curtea a recunoscut, de asemenea, că politica Cehiei privind vaccinarea obligatorie are obiective legitime de protejare a sănătăţii individului, precum şi protejarea sănătăţii celor din jur, menţionând că vaccinarea îi protejează atât pe cei care o primesc, cât şi pe cei care nu pot fi vaccinaţi din motive medicale şi, prin urmare, se bazează pe imunitatea colectivă pentru protecţie împotriva bolilor contagioase grave.

  "S-ar putea spune că vaccinarea obligatorie reprezintă răspunsul autorităţilor naţionale la presiunile sociale de a proteja sănătatea individuală şi publică împotriva bolilor în cauză şi de a proteja împotriva oricărei tendinţe descendente a ratei de vaccinare în rândul copiilor." spun reprezentanţii CEDO în hotărârea emisă astăzi.

  De asemenea, reprezentanţii CEDO susţin că "în toate deciziile referitoare la copii, pe primul plan trebuie să fie interesul lor superior. În ceea ce priveşte imunizarea, obiectivul este ca fiecare copil să fie protejat împotriva bolilor grave, prin vaccinare sau în virtutea imunităţii colective. Prin urmare, se poate spune că politica de sănătate a Cehiei este în concordanţă cu interesul superior al copiilor.".

  Totodată, CEDO a analizat şi proporţionalitatea politicii de vaccinare, conţinutul legii privind vaccinarea obligatoriu, excepţiile existente de la aceasta precum şi procedurile de impunere.

  În cazul prezent, CEDO a hotărât că amenda primită de Pavel Vavricka nu a fost exagerată. Curtea a hotărât, de asemenea, că, deşi prin respingerea copiilor de a participa la cursuri le-a fost încălcat dreptul la educaţie, măsura a fost "una preventivă, nu una punitivă", menţionând că părinţii îşi vor putea înscrie copiii la şcoală, indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu, după ce aceştia vor împlini vârsta la care vaccinarea nu mai este obligatorie.

  În încheiere, Curtea a concluzionat că vaccinarea obligatorie este "obligatorie într-o societate democratică".

  "Această hotărâre susţine posibilitatea unei vaccinări în condiţiile actualei epidemii covid-19", a delcarat pentru AFP Nicolas Hervieu, jurist specialist în CEDO şi profesor la Sciences Po Paris.

  Hotărârea CEDO "constată un consens general asupra efectelor benefice ale vaccinării, care nu sunt puse în discuţie de efecte secundare inevitabile, odată ce există un control ştiinţific strict", a spus Hervieu.

  "principiul solidarităţii sociale care poate justifica impunerea vaccinării tuturor, inclusiv celor care se simt mai puţin ameninţaţi de boală, atunci când este vorba despre protejarea persoanelor mai vulnerabile", a conchis acesta.

  Opinia Cititorului ( 159 )

  1. Ca uneori nici CEDO nu mai e ce era! Nu-i poți face “bine” cuiva cu forța! Măcar vindeca-l de cancer, de boala de inima, de batranete! Așa, pe același principiu, celor nevaccinați trebuie sa le fie frica de autorități sa nu facă o leucemie sau un cancer la 5 ani de la vaccinări pentru orice se mai Ivește! Cancerul nu e un pericol pentru comunitate? Un pericol este și societatea totalitara!

   1. La moda îl lansează EI pentru a găsi pretext pentru transformarea lumii in Big Brother! De la Orwell citire! Vaccinurile obligatorii la varste mici sunt diferite de cele de azi!

    Cel mai corect este sa se publice textul original, tradus si apoi intelegem ce au zis astia de la CEDO. Daca este

    obligatoriu de respectat ce au zis, daca e o recomandare, daca se refera doar la vaccinurile pentru copii sau si la astea anti-covid. Comentariul lui Nicolas Hervieu nu este suficienta, gagiul poate sa fie din clasa oancea/cretinu-vaccinel si restul turmei. 

    Comentariul lui Nicolas Hervieu nu este suficient. Scuze.

    Amice, nu intelegi interesul superior. Nu esti capabil intelectual sa intelegi.

    :) ultimii care au invocat "interesul superior" al societatii asupra individului si libertatilor/drepturilor sale... au fost comunistii bolsevici si nazistii germani.

    te simti? :)  

    Traiasca Individul!

    Caci nimic nu straluceste mai tare ca Omul , mai mare si mai tare decat masa gregara viermanoasa!  

    de acord

    ...

    ...

    In nici un PARAGRAF din HOTARAREA CEDO,nu se stipuleaza ca VACCINAREA contra COVID este OBLIGATORIE,Hotararea CEDO,se refera numai la VACCINURILOR specifice copiilor nu si ADULTILOR. Poate cineva sa ma combata.!

    A sarit si anca dragu din tufis precum uţa . Urmeaza si restul anticrestinilor.

    a sarit si ludovic orban acum

    daca nu ies oamenii in strada merita sa moara de la injectie 

    Dragu si Orban sunt varianta moderna a lui Stan si Bran

   Deci CEDO a devenit și ea, ca și OMS, un ONG nenorocit a lui Bill Gates și a altor bolnavi psihic care se cred Dumnezei pe Pământ și cred că pot vaccina pe oricine și însemna cu semnul FIAREI, că tranziție la neomarxism.

   Trăim vremuri absolut tulburi pe planetă în care omul simplu nu mai are absolut niciun sprijin în afara de Dumnezeu. 

   1. credeai ca CEDO a fost ratat ca institutie de satanisti ?

    imposibil.  

    doar la Dumnezeu mai e speranta.  

    o zic sincer.  

    p.s. cred ca e momentul unei reveniri a lui Iisus. Incep sa ma gandesc din ce in ce mai des la ideea asta.

    Ce-ar fi sa ne rugam sa vina Iisus? Oare vom fi ascultati ? 

    Iisus nu a existat in istorie, dar te poti ruga si sigur ca vei fi ascultat. Cu urechea.

    prezinti deficit cultural.

    Iisus chiar a existat in Istorie.  

    treci te rog la citit!

    La biblioteca cu tine!  

    Poate ca a existat, poate ca nu, fiecare este liber sa creada ce doreste atat timp cat nu isi baga nasul la altii in ograda. Dar Stalin si acolitii lui ideologici sigur au existat si au venit nechemati sa ne distruga tara. Pentru asta nu-i iert in veci, nici pe ei, nici pe urmasii lor ideologici cu familiile lor cu tot!

    va Veni , dar nu in lumea asta , in care omul a facut-o si mai rea decat a lasat-o El !

    La biblioteca gasesti carti, nu e nicun Iisus pe rafturi.La biserica gasesti credinciosi, dar nici un Iisus.Nu mai minti!.Iisus nu este o fiinta istorica si nici o istorie nu i-a consemnat faptele, ele nu au putut intra in istorie, pentru ca nu s-au petrecut.

    Uita-te cum te-au prostit, de ai ajuns sa scrii cu litera mare "va Veni". Iisus e bun pentru ca-ti poti face cruce in fata prostiei.

    Iisus a fost este si va fi.

    Gandeste-te la doar 2 lucruri:  

    - El a trait ca om de carne printre noi.  

    - Timpul si Spatiul sunt relative si exista teorii si viziuni conform carora prezentul, trecutul si viitorul sunt doar in capul nostru, de fapt timpul e un continuum unitar si deodata prezent (vezi afirmatiile de baza al fizicii cuantice). De asemenea, Spatiul este si el relativ, in functie de anumite constante (ex: gravitatie) putandu-si pe deplin demonstra relativitatea.  

    O concluzie?  

    Nu e departe de adevar ca noi traim in cadrul acestui continuum spatio-temporal numit realitate cu toti oamenii care au trait vreodata.  

    Si acum marea concluzie: inclusiv cu Iisus !  

    Gandeste-te de 2 ori inainte sa ii negi prezenta continua! Si Forta!

    Cultiva-te , citeste, gandeste, simte cu inima si intelege ca esti una cu toti marii Initiati ai Lumii care au impins specia umana mai departe!  

    nu meriti discutie cu mine.

    intai sa citesti si apoi sa intelegi ca a existat istoric Iisus.  

    esti pur si simplu necitit.

    asta e.  

    Flavius Josefus nu pomeneste de Iisus. Intelegi ce inseamna asta? Tu nici nu ai citit Flavius Josefus, nici nu pricepi ce inseamna ca el, insusi Flavius Josefus, nu pomeneste de Iisus.Iti spun eu: inseamna ca Iisus nu a existat.

    ...in istorie...

    nu te vad bine cand vei fi fata in fata cu Iisus la Judecata.

    pur si simplu nu te vad bine :)  

    daca tu nu crezi in el , mari sanse ca nici el sa nu creada in tine 

    daca tu zici ca nu exista , mari sanse ca si EL sa iti retraga atributul existentei :)  

    nu te vad bine deloc.  

    ...

    ...

    Prietene, spuneai ca eu sunt necitit? Cine este judecatorul suprem? Sigur ca Iisus este una cu Dumnezeu Tatal si cu Sfantul Duh, dar, pe Tronul judecatii sta Dumnezeu Tatal, care a judecat Lumea in a saptea zi dupa ce a creat-o si prostii au numit-o zi de odihna, desi ea este Ziua Judecatii. El este Judecatorul. Judecatile atribuite de Evanghelii lui Iisus, sunt judecati exersate in calitate de om.

    Hopa!, pisica-i talentata! Ce ziceai? Te tin curelele, mai, obscurantist superstitios?! Culturalizatule, ai citit Flavius Josefus? Macar stii cine a fost? 

    I-ai inchis pliscul. A abandonat. Ca si cand nici nu avea nimic de aparat. Aaaaa, un flecustet, doar pe Iisus Hristos....

    Useristus trepanatus a auzit de Flavius Josefus!

   Masonii din oculta mondiala decid si la CEDO

   1. ROFL

    da , dar asta duce la razboi , nu poate o mana de nebuni , sa tina in frau o planeta .

    Ai fumat cam mult se pare

    Masonii nu decid nimic, nicaieri si sunt incapabili sa faca ceva. Orice.

   se sufoca la citirea acestei stiri! Si pt.asta nu exista vaccin...Abia astept legea asta...

   1. Mai bine te vaccinezi zilnic si astfel poate scapi desi sunt sanse mici.

    vaccinul anti-covid conduce la moarte- a fost special construit in acest scop.

    fie ca e imediat sau in 2 saptamani sau in 5 ani tot la moarte te duce.  

    feriti-va ca de dracu gol de orice vaccin covid!  

    eu nu am facut si nu o sa fac vaccin anti-covid! Cu orice pret!

    prefer sa fac boala covid, e o nimica toata fata de un cancer sau o paralizie sau o tromboza/AVC.  

    ... ca mori imediat sau in doua saptamani dupa vaccin, astea le putem elimina. Pur si simplu nu se intampla, oamenii refuza sa va dea ascultare si sa moara - asta daca nu cumva stiti dvs. sigur, prin metode specifice psy-ops remote viewing*, ca, de fapt, moare lumea pe capete dupa vaccin.

    Ramane varianta cu moartea in cinci ani dupa vaccin (n-am inteles de ce cinci si nu trei sau sapte si nimeni nu stie, avand in vedere ca ne vaccinam doar de cateva luni... probabil e doar fascinatia anumitor numere). 

    Posibil. 

    Pe de alta parte, daca supravietuitorii majoritari ai acestei lumi sunteti nevaccinatii precum dvs., Cristian, vlad tepes, Olivia Steer, Sosoaca - si continuati dvs. lista cu alti astfel de eroi ai vremurilor noastre - alternativa sa dau coltul in cinci ani dupa vaccin pare mai degraba o binefacere. Mai ales ca toata familia mea, care - proasta ca si mine, niste cretini de doctori, profesori, IT-sti, avocati - s-a vaccinat inaintea mea, va fi murit deja. 

    Dar sa mergem mai departe cu rationamentul. 

    Gates, si Soros, si Schwab si toti ceilalti satanisti, Fiare si Oculte Mondiale (sau ocultati mondialisti?!?) vor sa reduca populatia mondiala... nu stiu exact la cati, 500 de milioane de oameni, un miliard, doua... oricum vor sa extermine cea mai mare parte a populatiei globului. 

    Sa spunem ca, in ciuda viziunilor dvs. din viitor, planul diabolic le reuseste. 

    Baietii astia rai, foarte, foarte rai, satanisti si diabolici se vor regasi - dupa Marele Reset - intr-o lume populata in proportie de 90% de chinezi (care nu par sa mai aiba treaba cu Covid-ul si pe cale de consecinta nici nu se prea vaccineaza), in vreme ce alelalte 10% vor fi formate din personaje ca dvs., Cristian, Steer, Sosoaca etc. 

    Aproape ca ma pufneste rasul cand imi imaginez acea lume distopica si mai ales mutra derutata a lui Gates cand va constata ce-a iesit... 

    Asa ca Marele Plan cu care ne impuiati capetele Cristian si cu dvs. este fix IMPOTRIVA presupuselor interese ale FiareiOculteMondiale - care, nu-i asa, are nevoie de sclavi supusi, nu de spirite libere si inteligente ascutite si vizionare ca a dvs. EI au nevoie de prosti ca mine, nu de HiperDestepti ca dvs., care, colac peste pupaza, mai au si puteri paranormale. 

    Concluzia care se impune este ca EI vor incerca sa va extermine pe dvs., aceste genii neintelese care nu se vaccineaza, nu pe mine, sclavul umil si supus care face atatea vaccinuri cate scrie la procedura. 

    Drept pentru care concluzia logica simpla este - vaccinul e bun, virusul e rau. Me, Tarzan, you Jane. 

    * Habar n-am ce inseamna psy ops remote viewing, da' pe de o parte oricum nimeni nu stie, iar pe de alta parte suna bine, impresionant, pari important si misterios cand folosesti termeni d-astia de neinteles, un ins impenetrabil, un initiat... 

    bine omule, fie cum zici tu.

    vad ca ai o viziune foarte construita. 

    ce rost ar mai avea sa repet pentru tine tot ce am postat de-a lungul timpului daca nu ai inteles inca nimic?  

    bine, vaccineaza-te cu ce vrei si cu cate vrei = nu e treaba mea 

    sanatate!

    Postati o serie interminabila de aberatii, exploatand prostia si semidoctismul oamenilor (din ce in ce mai multi, din pacate) care-si inchipuie ca wikipedia = cunoastere suprema, sau ca ce se scrie pe feisbuc e adevarat doar pentru ca e "anti". Astept resemnat "argumentele" de pe feisbuc ca de fapt 1+1 nu face 2, ci e o conspiratie globala care a confiscat aritmetica adevarata, aia dacica.

    De gogoasa monumentala despre cum vedeti dvs. in, sau din viitor, nici nu mai vorbesc. Din buna cuviinta fata de cititori. 

    Altfel, remarc atitudinea dvs. defensiva. Nu ma contraziceti in niciun fel - oare pentru ca nu puteti, nu aveti argumente??? - ceea ce este un accept implicit. 

    Un accept al faptului ca mintiti si bateti campii. 

    Nu e de joaca, mai copile (pentru ca nu cred sa fiti adult, postarile dvs. sunt fix cele ale unui adolescent plictisit, cu ceva lecturi si convingerea ca acele lecturi frugale sunt suficiente). Exact ca si ticnita aia a lui Moisescu - realizati (si va pasa) ca s-ar putea sa aveti vieti pe constiinta??? 

    O chestiune care, in treacat fie spus, ar trebui sa preocupe mult mai mult si redactia Bursa. Ca (fost) jurnalist, am multa intelegere pentru idei ca libertatea de opinie... dar cum se impaca treaba asta cu eventualele consecinte letale? E OK, Make, sa lasi toti ticnitii sa posteze toate aberatiile pe forumul gazetei tale, sub acoperirea libertatii cuvantului, indiferent cat de evident aberante sunt afirmatiile cu pricina???

    Ai aici un distins domn care ne spune ca vaccinarea ne va ucide, argumentul principal fiind ca asa a vazut el in viitor. Nicio problema, totul OK, mergem senini mai departe? 

    nu imi place de tine.

    ataci personal si ai facut o fixatie pentru mine din simplul motiv ca dezvolt idei care influenteaza pe cei din jur intr-un mod opus "versiunii oficiale" a Sistemului.  

    Daca nu am dreptate in ceea ce zic, de ce nu ma lasi sa dispar efectiv (ca vizibilitate) in propria mizerie si incoerenta a ceea ce sustin?  

    Cumva pentru ca am dreptate si pentru ca influentez?  

    Nu am sa intru in discutii cu tine. Am observat ca detii controlul discursului si al comunicarii (probabil fiind ex-jurnalist era neobisnuit sa nu o poti face , e o caracteristica profesionala) dar e o alegere nefericita sa sustii viziunile ucigase ale Sistemului.  

    Nu vreau sa am de-a face cu tine - esti periculos prin faptul ca iti folosesti talentele in comunicare pentru a impinge oamenii la moarte. Doar pentru ca asa iti sopteste in urechi "mainstream"-ul Sistemului.  

     

    "mai copile" ? .... "adolescent plictisit" ? .... = minimizarea si devalorizarea persoanei care sustine un punct de vedere de alta natura decat cel al Sistemului. E tehnica de manipulare clasica.  

    Eu te sfatuiesc sa te vaccinezi anti-covid. Din toata inima mea mare. Ia-ti adevarul in sangele tau si in corpul tau. Voi fi mai fericit (in absenta ta) si vei fi si tu mai implinit cu tot adevarul tau injectat in tine!  

    s-ar putea sa aveti vieti pe constiinta??? dintre tampeniile debitate asta este maxima. Probabil ca tu esti din categoria mandrutza care sustine ca toti mor de covid inainte de vaccin iar dupa, toti mor din alte motive dar nu din cauza vaccinului. Sunt medici smecheri care primesc bani de la firmele din domeniul medical. Astia fac reclama la vaccin sustinand ca este sigur. Imbecilii cred desi vaccinurile sunt inca teste. Ai obraznicia sa zici 'ticnita aia a lui Moisescu' ca sa-i ascunzi de adevaratii ticniti care declara morti de covid fara sa se faca autopsie. Parca sunt vraci sau bolsevici care destin adevarul suprem si nu mai au nevoie de stiinta.

    Stimate domnule Prostu' satului, aceasta Rubrica este intitulata "Opinia cititorului", ceea ce poate fi verificat mai sus.

    Cu stima, totusi, 

    MAKE

    ALO PROSTUL SATULUI,observ ca tu esti PROSTUL TARII.Cine a spus ca nu exista VIRUSUL SARCOV 2.? Dupa ce PROFESORI in STIINTE MEDICALE,PROFESORI DOCTORI EMINENTI,EPIDEMIOLOGI de RENUME MONDIAL,INFECTIONISTI CELEBRI si alti OAMENI cu VASTE CUNOSTINTE,au spus ca acest VIRUS este de FAPT o GRIPA SOFISTICATA scapata din LABORATOARE(nu se stie inca daca intentionat sau din neglijenta),toate TARILE care au fost lovite de VIRUS,au fost luate pe NEPREGATITE.Marile NATIUNI,BOGATE cu SISTEME MEDICALE PERFORMANTE,s-au declarat neputincioase in fata VIRUSULUI. Au DECEDAT cateva milioane de oameni pe GLOB pana ce pe REPEDE INAINTE,marile INSTITUTE de CERCETARI VIRUSOLOGICE au conceput si pus pe piata niste VACCINURI care nu au fost TESTATE SUFICIENT. AZI CONSTATAM ca desi unele dintre VACCINURI produc niste ANTICORPI care sa lupte cu Virusul,dau si RATEURI,si din aceste RATEURI uneori MOR OAMENI.Ce este insa cel mai GRAV pentru TARA NOASTRA,este faptul ca spre NENOROCIREA ROMANILOR in fruntea TARII se afla un STRAIN TRADATOR care nu are nici o SIMPATIE macar pentru Romani. VANDUT STRAINILOR pentru un PUMN de ARGINTI,acesta ,cu AJUTORUL STRAINILOR ,a INSTALAT la CONDUCEREA TARII,un GUVERN ANTIROMANESC ,si HABARNIST format din trei FORMATIUNI cu ORIENTARI SATANISTE.Daca in celelalte TARI,Guvernele au luat MASURI care sa DIMINUEZE PAGUBELE UMANE la noi,SISTEMUL de SANATATE a fost dat pe mana unor MINISTRII,INCULTI,SLABI PREGATITI MEDICAL,sau HOTI ,care in loc sa se ocupe de SANATAEA si TRATAREA BOLNAVILOR,ei sau pus pe FURAT,aducand din diferite TARI,ECHIPAMENTE si MATERIALE care mai mult le-a DAUNAT BOLNAVILOR.Ba mai mult,au INSTAURAT in TARA,o DICTATURA MILITARA MEDICALA,unde din lipsa PROFESIONISTILOR care poseda cunostinte temeinice despre VIRUSOLOGIE,au facut mai mult rau decat bine.Sunt FOARTE MULTI MEDICI,care spun ca PROTOCOLUL STRAIN dupa care sunt TRATATI BOLNAVII de COVID este GRESIT.Si atunci PROSTU TARII te intreb.? De ce MEDICII ROMANI trebuie sa urmeze MOT a MOT acest TRATAMENT care prin sectiile de ATI OMORA OAMENII multi decat sa ii faca bine.?PROFESIA de MEDIC,este una LIBERALA. De ce MEDICII ROMANI nu TRATAZA BOLNAVII nostri de COVID dupa niste SCHEME facute de ei. Se stie ca POPOARELE sunt DIFERITE dupa GENELE lor. Noi nu suntem nici GERMANICI,nici SCANDINAVI si nici ENGLEZI ci facem parte din GINTA LATINA. Cand apare cate un MEDIC care are alta parere decat FRUNTEA celor din Spitalele COVID,el,trebuie LINSAT in PIATA PUBLICA. Ia sa ne spui tu PROSTULE ce sa facem in acest caz.!

    Invata sa scrii cu litere de rand si abia dupa aia sa-i faci pe altii prosti!

    M-am vaccinat. Va dau de stire din cand in cand daca am facut cancer (musai din cauza vaccinului, ca fara el n-ar fi facut nimeni, niciodata cancer, boala asta ar fi disparut de la sine daca nu existau vaccinurile covid).

    Nu eu va minimizez (?) si devalorizez. Cineva care pretinde ca are viziuni din viitor se discrediteaza singur mai bine decat l-ar putea discredita altcineva. 

    Make - am mai avut discutia asta, ba chiar de mai multe ori. Parerea mea ramane aceeasi - gresesti lasand pe oricine sa confiste acest forum, inclusiv prin numarul de comentarii. Dar faci cum crezi, e gazeta ta. Asa cum tu nu ma convingi pe mine, accept ca nici eu nu te pot convinge pe tine. Cu stima si fara nimic dupa virgula in ceea ce ma priveste.

    Care, in treacat fie spus, si-a vaccinat copiii si e clienta fidela a spitalului de urgenta Floreasca de fiecare data (si au fost surprinzator de multe ocazii) cand bietii ei copii au avut probleme severe de sanatate. Ceea ce - desigur, fara nicio legatura cauzala cu convingerile si practicile "medicale" ale mamichii lor - se intampla mult mai des decat in cazul altor copii de-aceeasi varsta, din acelasi mediu etc.

    Asa cum am mai spus aici, am medici in familie. Fiica si ginerele. I-am vazut cat au invatat si cat au muncit, vreme de cam 15 ani la ora asta, si cum continua sa o faca zi de zi. Pe cine sa cred, pe ei, sau pe d-na avocata/dansatoare Moisescu plus unul care are viziuni din viitor?!? 

    Mai departe. Vaccinurile Covid nu sunt sigure. "Siguranta" inseamna 0% efecte adverse. Stricto sensu, niciun vaccin nu este sigur. Niciun medicament nu este sigur. Absolut niciunul. Daca n-ati facut--o pana acum, uitati-va pe prospectul banalei aspirine sau pe al vitaminei C. O sa va ia cu lesin la lingurica si n--o sa mai folositi niciodata niciun medicament si nu mai vizitati niciodata, dvs. sau familia, vreun medic, ca doar "se stie" ca sunt toti vanduti mafiei medicale. Cereti sfaturi medicale de la ticnita lui Moisescu, sau de la Sosoaca. Domnu' Vali inca nu si-a deschis cabinet, dar, avand in vedere talentele dumisale de clarvazator,, probabil urmeaza, ca doar prosti sunt destui. 

    Chestia cu autopsia Nici pe asta n-o intelegeti cu adevarat. Si n-o intelegeti nu pentru ca n-ati fi in stare, ci pentru ca nu va "pierdeti" nici macar 5 minute sa reflectati calm asupra ei. Doar comentati inainte, sau fara sa ganditi. 

    Boala asta n-are nimic magic in ea, ca sa necesite chestii extraordinare, ca-n filmele SF. E o gripa, care insa are in grad foarte inalt si in mod nefericit (pentru noi) doua caracteristici tipice gripei si multor tipuri de pneumonie - contagiozitate mare si efecte pulmonare grave. 

    Asta, ca o paranteza, cu trimitere si la remarca dispretuitoare a bancherului cu care inteleg ca rezonati ca opinii, domnu' Vali. Conform caruia asta e o amarata de boala careia ii supravietuiesc 97% din cei care o contracteaza. Manipulare tipica prin statistica. There's lies, damn lies and statistics. 

    Factorul care lipseste din opinia d-lui Vali este contagiozitatea. Dpdv societal, intr-adevar, o boala cu 97% rata de supravietuire PLUS o contagiozitate de, sa zicem, 1% pe an intr-o populatie data, este aproape neglijabila. Gripa Covid este insa foarte contagioasa, mult mai contagioasa decat o gripa normala. Cu toate Masurile, fix un milion de romani au facut Covid pana acum (cu siguranta mult mai multi, avand in vedere asimptomaticii sau cei cu forme usoare) intr-un an de zile. Putem fi de acord ca fara Masuri numarul asta ar fi putut fi cel putin triplu? 

    3% care, saracii, NU se vindeca, din trei milioane de oameni, inseamna, ca la 100000 de morti. Vi se pare o gluma? Inchid paranteza. 

    Ne intoarcem la autopsie. 

    Boala asta omoara pe cine omoara printr-un mecanism care e deja destul de clar si care implica, in varianta fatala, secventa infectie respiratorie --> infectie pulmonara --> celebra furtuna de citokine --> inflamatie masiva --> insuficienta respiratorie --> moarte prin sufocare. 

    Ai un ins care prezinta toate simptomele, parcurge toata secventa, ajunge la ATI sufocandu-se si, in cele din urma, din pacate, moare. Astfel de oameni sunt de 10-20 de ori mai multi decat erau in mod "normal" in anii precedenti. Ce anume v-ar putea releva in plus autopsia?!? Ca, de fapt, au murit - de ce anume?!? Ce altceva care provoaca insuficienta respiratorie severa in numere dramatic crescute fata de anii trecuti? Daca ati vedea 20000 de buletine de autopsii spunand ca oamenii au murit de insuficienta pulmonara acuta banuiesc ca ati spune ca nu e clar de unde vine insuficienta aia, nu? Nu s-a semnat virusul si nici n-a pus stampila Covid-19, asa ca n-avem de unde sti ca el a fost de vina, asa i-o fi fost scris omului aluia... E "doar" o insuficienta respiratorie acuta, doar atat... Exact de-aia nu fac astia autopsii, ca oricum de-alde Steer si Sosoaca stiu mai bine. 

    Si oricum, avand in vedere adevarul stiut ca medicii sunt toti niste vanduti, cam ce va asteptati sa scrie in buletinele alea de autopsie?!? O sa-i credeti pe anatomo-patologi daca va spun ca toti aia au murit de Covid?!? Bineinteles ca nu. Anatomo-patologii sunt tot doctori si doar se stie ca astia sunt toti vanduti. Intrebarile sunt retorice, noi "stim" dinainte cum stau lucrurile. Ne-au spus noua Sosoaca si cu Domnu' Vali, amandoi garantati Olvia Steer. Pai ce si-ar putea dori cineva mai mult de-atat in materie de stiinta adevarata??? 

    Apropos, astazi sau duminica pe Digi, la 14:00, e o emisiune cu corupta aia de la spitalul Nasta, Beatrice Mahler... Pare ca abordeaza si subiectul autopsiilor. Evident e o vanduta si o mincinoasa, dar daca puteti lua o pauza de la Sosoaca & Co, poate merita sa va uitati. 

    La varsta mea ar trebui sa fiu mai concesiv, dar imi pierd rabdarea, imbecilitatea oamenilor ma scoate efectiv din minti. Toti sfertodoctii cred ca cinci ore pe Internet depasesc (cu mult), aia 15, sau 25, sau 50 de ani de invatatura si experienta pe care se bazeaza 99,9% din doctorii care recomanda vaccinarea. 

    Stiti ce-ar trebui sa faceti, dvs. si toata familia spirituala a d-lui Vali, Cristian, Sosoaca, ticnita lui Moisescu & Co? 

    Ar trebui sa acceptati urmatoarea provocare: 

    1) Ne infectam deliberat cu Covid (cam asa cum a facut Catarama; nu-l aprob, dar ii respect curajul). 

    2) Eu imi continui schema de vaccinare (am facut prima doza, dar nu si rapelul, insa pana ne organizam imi iau si-a doua doza de otrava), dvs.... evident, vaccinul este exclus. 

    Tineti pariul? Intrebarea (si provocarea) e valabila si pentru dvs., si pentru Cristian, si pentru domnu' Vali, si pentru vlad tepes (asta in caz ca sunteti mai mult de-o persoana) si pentru ticnita lui Moisescu, si pentru Sosoaca si,, si, si... 

    Cum, nu doriti sa facem acest experiment, nu este relevant, aia-aia??? Tiii, ce surpriza... si eu care as fi jurat pe soliditatea convingerilor dvs. Deh, de-aia eu sunt prost si dvs. extrem de destepti... 

    1 - Apreciez curajul tau de a face vaccin. Prima intrebare - de ce producatorii nu isi asuma raspunderea pentru marfa lor? tu, daca vinzi o pereche de chiloti care dupa 3 zile se rup, esti obligat de lege sa returnezi banii sau alt produs. Asta inseamna ca esti raspunzator pentru marfa vanduta. Borfashii miliardari care vand 'vaccine' nu trebuie sa-si asume nimic? De ce?

    Daca vrei iti pot desena. 

    2 - Asta cu medicii care au studiat mult este interesanta. Vad ca te dai cult in cap, spune-ne cat a studiat Mengele si baietii din echipa lui. Si ce legatura are studiul indelungat cu ceea ce au facut.  

    3 - Mai spune-ne care este legatura dintre banii primiti ca sponsorizare si reclama pe care unii medici o fac vaccinului?

    Daca ai curaj sa te intepi poate ai curaj sa raspunzi la intrebari. Fara abureli cu rusii, sosoaca sau cu vrajeala aia ca vaccinurile astea sunt sigure pentru ca alte vaccinuri au fost eficiente. 

    "Factorul care lipseste din opinia d-lui Vali este contagiozitatea. Dpdv societal, intr-adevar, o boala cu 97% rata de supravietuire PLUS o contagiozitate de, sa zicem, 1% pe an intr-o populatie data, este aproape neglijabila. Gripa Covid este insa foarte contagioasa, mult mai contagioasa decat o gripa normala. Cu toate Masurile, fix un milion de romani au facut Covid pana acum (cu siguranta mult mai multi, avand in vedere asimptomaticii sau cei cu forme usoare) intr-un an de zile. Putem fi de acord ca fara Masuri numarul asta ar fi putut fi cel putin triplu?

    3% care, saracii, NU se vindeca, din trei milioane de oameni, inseamna, ca la 100000 de morti. Vi se pare o gluma? Inchid paranteza." 

    doar 1.7% mor.  

    si daca o lasau din mana , facea un varf de infectare 3-4-5 saptamani si dupa aia ...gata. Ne vedeam de viata strict normala , ca inainte.  

    prostule.  

    esti prost ca si prostii aia de ne conduc.  

    prostu 'satului.... nu degeaba ti-ai luat numele asta.  

    vali e de 1000 de ori mai bun ca tine, zice chestii din inima si minte... tu vorbesti ca de la tv  

    prostule, inca ceva: exact masurile luate de guvern sunt cele care intretin pandemia - asa-zisa pandemie.

    daca ne-ar lasa liberi ca inainte in 4 saptamani ar disparea jigodia asta de virus 

    uita-te la cazul texas daca intelegi ce vreau sa zic 

    ia cauta pe net si informeaza-te bai... vuvuzeaua GUvernului

    tampitul satului ...  

    scuze!

    mesajul era pt 4.12, nu pentru 4.13  

    4.13 e super misto ! nota 10 !  

    foarte bine zis ,, concis , MASURILE LUATE DE GUWERNER , SINT EXACT CELE CARE INTRETIN ASAZISA PANDEMIE (nedeclarata ) , sau altfel , boala lunga moarte sigura !

   mai este o posibilitate sa fugi in munti si stai ascuns de societate,pentru cei anti vaccin

   1. nu, doar o sa ne facem noi institutiile si localurile noastre in care nu o sa lasam pe vaccinati. eu zic ca e mai bine asa.

    nu e ok solutia ta = conduce la si intretin segregarea.

    doar ridicarea oamenilor impotriva unui sistem murdar e scaparea.  

    si se va intampla la momentul potrivit.  

    am vazut-o.

    in viitor deja a avut loc - cu succes !  

    Din pacate trebuie segregare. Servitorii covidului au suferit mutatii, o mare parte dintre ei sunt agresivi. Trebuie sa ne ferim de mutanti plus ca ei vor fi fericiti pentru ca nu iau covidu' de la cei normali. S-au cam prins ca vaccinul nu foloseste si le este frica.

    nu.

    trebuie sa ne luam societatea si viata si normalitatea inapoi.  

    eu nu abandonez nimic si nu fug in nici un munte.  

    segregarea nu e buna pentru ca recunoaste existenta Celuilalt, a pozitiei opuse care are propriul ei teritoriu.  

    NU! Promotorii agresivi ai vaccinarii nu trebuie recunoscuti si acceptati!  

    Cei gresiti sunt cei ce promoveaza atat de agresiv injectarea, dubios de agresiv pentru un vaccin "bun" !

    Promotorii agresivi ai vaccinarii nu trebuie recunoscuti si acceptati! - nu ii acceptam dar ii recunoastem. Apoi sa le aratam crucea. Se vor tavali si vor urla insa pana la urma poate isi revin.

   Uitati-va numai ce sediu neomarxist are CEDO și o să vă dați seama că sunt aceeași homosexuali mondiali ca și la OMS.

   Au avut grija băieții sa pună oamenii lor peste tot.

   Omenirea nu mai are scăpare cu astia, sunt peste tot acoperiți care le fac jocurile. 

   1. logic!

    tinta lor e reducerea populatiei lumii la sub 1 miliard.

    doar nu era sa nu isi puna oamenii in institutiile strategice! asta era de fapt primul pas de facut!  

    Te-a luat apa, neica!

    zici?

    tu nu vezi ca in toata lumea masurile sunt foarte bine coordonate impotriva oamenilor sa-i omoare ?  

    Nu reducerea populației e miza ci transformarea planetei in lagăr nazist.

    Reducerea populației va veni ca o consecință firească in anii ce vor urma. 

    makes sense...

   O echipă de cercetători, care a desfăşurat o serie de studii exhaustive asupra impactului vaccinării la copiii din Guineea Bissau a ajuns la o concluzie care, pentru mulţi, poate părea surprinzătoare: a venit timpul să ne schimbăm percepţia asupra vaccinurilor. Potrivit cercetării, acestea nu sunt doar un instrument de prevenţie împotriva anumitor boli, ci interacţionează cu sistemul imunitar la scară largă, având atât efecte benefice, cât şi efecte negative, în funcţie de tipul de vaccin folosit, conform unui material publicat de The Conversation.com.

   Echipa care a ajuns la această concluzie, coordonată de Christine Stabell Benn, doctor în medicină la University of Southern Denmark, a observat că vaccinurile ce conţin virusuri vii au o influenţă benefică asupra sistemului imunitar, dincolo de protecţia faţă de boala vizată, pe când cele ce conţin corpuri virale moarte au efecte negative ce întrec cu mult beneficiile protecţiei faţă de bolile respective, în cazul vaccinului DTP (difterie, tetanos, pertussis) înregistrându-se chiar o creştere de 5 ori a riscului de mortalitate a sugarilor vaccinaţi prin comparaţie cu cei nevaccinaţi. 

   1. Exact, ai dreptate. Problema cea mai mare par a fi vaccinurile care contin material genetic sintetic, adica vaccinurile mARN, care desi aflate din 2002 in diverse faze de experimentare nu au trecut testul pe animale. Cand au fost administrate animalelor, acestea s-au simtit foarte bine unul sau doi ani, dupa care starea lor de sanitate s-a deteriorat brusc si daca nu au murit, au ramas bolnavi.

    Nu cred ca este posibil sa fi vaccinat obligatoriu cu un vaccin care se afla in faza de test pana in 2023, care nu are licenta biologica, ci doar autorizari de utilizare in stari de urgenta si pentru administrarea carora se solicita asumarea scrisa a raspunderii proprii. 

    QED = quod erat demonstrandum!

    Bravo!

    daca ai surse legat de testele pe animale ale vaccinurilor mARN te rog sa le postezi (nu ca link, pentru a fi filtrate materialele) ci ca indicatori de cautare pe google (nume sursa media, titlu, etc) 

   ... sa va reamintesc anticiparea mea adusa aici pe Bursa prin septembrie-octombrie 2020 ?

   In trim.3/2021 sa fugiti repede si bine pentru ca o sa fiti fugariti de jandarmi, politisti si politia militara / sau armata ... sa va vaccineze cu forta? Si cu ce aleg ei, nu cu ce vreti voi ....  

   Eu din tot sufletul recomand o mare rascoala ca doar multi oameni luptand pot tine piept acestor aberatii ....  

   CEDO asadar legiferand impotriva Conventiei de la Oviedo (cautati pe google articolul 5 al Conventiei - care e semnata si adoptata de Romania!!!) ... CEDO legiferand in spiritul experimentelor desfasurate de nazisti pe prizonierii din lagare (vezi cazul Mengele) ! ....  

   Am trait sa o vad si pe asta.  

   Dark times ahead dragii mei!  

   Sau pregatiti picioarele sa fugiti repede si din ce in ce mai repede ... sau pregatiti topoarele ca o sa aveti nevoie pentru propria protectie! ...asta daca nu implementeaza astia vaccinarea de la distanta ca la animale cand le impusca cu injectii cu tranchilizant!  

   Trebuia sa ma gandesc ca daca intr-adevar e un plan de reducere globala a polulatiei umane (SI ESTE!) ...doar nu lasau oamenii sa aleaga daca vor sa traiesc sau sa dea coltu' prin vaccin ales prin proprie vointa! Vine si momentul vaccinarii obligatorii!  

   Pregatiti picioarele de fuga si pregatiti topoarele si cutite cat mai lungi! Nu glumesc cand zic asta!  

   Urmeaza vaccinarea obligatorie si acum e pregatit terenul pentru asa ceva!  

   Eu stiu ce vad inainte, stiu ce anticipez si finalmente tot la vorbele mele se ajunge!  

   1. "Eu din tot sufletul recomand o mare rascoala ca doar multi oameni luptand pot tine piept acestor aberatii .... "

    o recomand... dar nu acum, ca acum stam cu dracu'la usa... ma refer la armata rusa masata la granita cu Ucraina... si gata de niste exercitii pe teren strain.  

    Dar dupa mijlocul lui Mai ...prin Iunie 2021 .. aveti toti liber la aparare prin revolta!  

    Nu-i lasati sa va vaccineze cu firta ca nu sunteti vite si animale!  

    Dumnezeu v-a creat vii si liberi - nu lasati satanele sa isi scurga zemurile care va modifica la nivel de ARN in voi!

    Ramaneti asa cum v-a facut Dumnezeu!  

    ...

    comunicare sub-standard, nu meriti raspuns articulat.

    " In trim.3/2021 sa fugiti repede si bine pentru ca o sa fiti fugariti de jandarmi, politisti si politia militara / sau armata ... sa va vaccineze cu forta?"

    eu am gura de aur cand zic ceva, se intampla pana la urma si pana la urma 

    a venit si Ludovic Orban cu declaratie ca o sa faca vaccinarea obligatorie 

    dracu ne ia pe toti!  

    o sa iasa toti oamenii in strada 

    " o recomand... dar nu acum, ca acum stam cu dracu'la usa... ma refer la armata rusa masata la granita cu Ucraina... si gata de niste exercitii pe teren strain.

    Dar dupa mijlocul lui Mai ...prin Iunie 2021 .. aveti toti liber la aparare prin revolta! "  

    RETRAG CELE SPUSE, CINE VREA SA PROTESTEZE, INDIFERENT DE FORMA SA O FACA CUM VREA , CAND VREA SI IN CE FEL VREA!  

    VOR SA NE VACCINEZE CU FORTA - ANCA DRAGU SI LUDOVIC ORBAN AU SEMNALAT ASTA!

   Impunerea vaccinarii cu vaccinuri testate si asupra carora exista o asumare a efectelor de catre producatori si societate este discutabila. Eu personal m-as vaccina si mi-as vaccina si familia.

   Dar daca vorbim de vaccinuri anti covid facute pe genunchi, orice obligativitate devine inacceptabila, indiferent cine ce lege voteaza.

   Cat despre aceste curti intesate cu propagandisti comunistoido-"progresisti" nu pot decat sa spun ca ori ar trebui deratizate de asemenea ideologii, ori desfintate. Una dintre raspandacele acestei ideologii toxice este Sciences Po Paris asa ca nu are relevanta ce spun respectivii. 

   1. CEDO cu hotararea asta nu a facut altceva decat sa creeze precedentul

    da , si guvernele nationale vor scoate legi pentru vaccinare obligatorie curand in baza acestui precedent.

    pentru ca nimeni nu se va putea adresa mai sus de propria justitie nationala (la CEDO de exemplu) si la nivel national (la limita!) putem vorbi de un vag conflict de interese atata timp cat acelasi Stat asigura si forta opresiva (in urma caruia tu vrei sa te adresezi in justitie) dar detine si Justitia (careia tu te adresezi).... deci conflict de interese in dezavantajul individului.  

    eu am mai zis.  

    daca se apuca sa ne injecteze cu forta... stiti solutia!

    In strada, toti!  

    sunteti pregatiti de trim.3 / 2021 cu vaccinarea obligatorie ? :)

    sa fugiti repede! 

    sau sa tintiti bine!

    ;)  

   Era de asteptat sa inceapa si cedo cu drepturile vaccinistilor

   Termenul "obligatoriu" nu se prea pupa cu democratia

   1. bine punctat si foarte la obiect!

    Bravo maxim!  

    Se pupă cu noua realitate neo-marxista..cu noua sclavie generalizată pe planetă.

    Se dovedeste a fi exponentul unei Lumi Totalitare NeoNaziste! Trupul si nici mintea cetatenilor acelei tari nu le mai apartine, iar reprezentantii serviciilor secrete, 1/2 din populatie, contribuie la acest lucru! Cine e impotriva sufera un “accident” la fel ca Magufuli!

    Trupul (nu le mai apartine) si nici mintea cetatenilor acelei tari nu le mai apartine (elipsa)!!!

    Ba se pupa, mamicule! Ti se pare ca democratia exclude obligatiile? Ce cireada iti aproba prostia! MUUUUU!

    Ba da. După secta lu Ciolos, din care face parte și Barna, oamenii ar trebui conduși la vot cu arma la cur...

   Responsabilitatea sociala si spiritul civic sunt pe cale de disparatie in societatea democratico-capitalista. Daca conducatorii alesi democratic iau o decizie populatia are datoria sa o respecte. Bineinteles ca asta nu opreste pe nimeni sa uzeze de toate caile si mijloacele legale pentru a schimba decizia, dar atat timp cat e in vigoare ea trebuie respectata.

   1. La cine vrei sa apeleze cetățeanul simplu pentru drepturile sale democratice dacă până și CEDO a ajuns o slugă a totalitarismului mondial oribil care s-a instalat pe planetă?

    "Daca conducatorii alesi democratic iau o decizie populatia are datoria sa o respecte"

    Germania nazista a avut conducatori "alesi" ? Dar ce parere ai de alegerile din Rusia stalinista si mai apoi ?  

    Logica ta e de fier!  

    pacat ca fierul rugineste!  

    eu zic sa-ti revezi comentariul.  

    Populatia are doar datoria autoprotectiei daca oamenii alesi sa ii conduca iau decizii cretine , impotriva intereselor lor si impotriva sanatatii lor!  

    Se numeste CONTRACT SOCIAL omule! Si daca autoritatile il rup (neoficial) prin deciziile pe care le iau, de ce populatia ar mentine contractul social? DE CE?  

    Ce-i aia "contract social", cultivatule? O fantezie de la 1700 a lui Jean-Jacques Rousseau? Incet, incet, arati cat te tin curelele culturale. Asa te prezinti tu in fata pisicii talentate? Cu notiuni depasite de sute de ani? Ia spune-ne tu frumos: este vreo greseala in exprimarea "soarele apune"? Stii cine a fost Flavius Josefus? L-ai citit?

    ce e aia contract social?

    prostule 

    e un concept pe care se bazeaza sute de ani de institutii sociale, de civilizatie , de evolutie umana!

    naclait usrist nespalat la suflet ce esti  

   Tocmai am aflat că democrația e istorie.

   CEDO era "ultima redută" la care putea sa apeleze un om simpu batjocorit de guvernele fascist-totalitare naționale sau de slugile guvernului mondial oligarhic care s-a instalat pe planetă. 

   A căzut și aceasta redută, deci, pe cale logică, dacă nu mai exista instituția supremă de apărare a drepturilor omului, se cheamă că drepturile omului pot fi călcate in picioare oricând, de oricine, fara nicio jenă.

   E confirmarea fascismului mondial de care tot vorbim pe aici de atâta vreme. "Spațiul vital" de care vorbea Hitler s-a extins ca o molimă, fără război, la nivelul întregii planete. 

   1. CEDO = Curtea Europeana a Decrepitudinii Omului

    nu puteam sa o zic mai bine :) 

    Crezi ca ai avea dreptul sa te sinucizi cu o bomba de gat, in supermarket? Vei spune ca nu.

    Exact asta spune si CEDO. Am zis-o mai bine ca tine. 

    covid are mortalitate de 1.5-1.7% dintre cei atinsi de boala (inclusiv cei cu comorbiditati).

    gripa comuna are mortalitate de 2-3 % 

    consider ca exemplul cu bomba in supermarket...e extrem de disproportionat fata de subiectul pe care vorbim (apropo de obligativitatea vaccinarii, inclusiv cazul obligativitatii vaccinarii anti-covid).  

    cele doua realitati nu pot fi comparate.  

    Consider ca a numi "masura fascista, nazista sau hitlerist totalitara"" obligatia purtarii mastii este o jignire idioata adusa milioanelor de victime ale nazistilor si fascistilor din Al Doilea Razboi Mondial.

    ....asta ca veni vorba despre disproportii.

    eu nu am sustinut asa ceva niciodata, Cristian si divers anonimi au sustinut asta.

    Faptul ca spui prosteli pe aici este jignire pentru toti oamenii normali. Sfatul meu este sa stai in genunchi, sa-ti ceri iertare de la blm asa cum fac fotbalistii progresisti trepanati si sa pastrezi 'moment de reculegere' pana trece pandemia.

    e democratia aia iliberala pe care se pare ca ar adopta-o si ei de la unii pe care ii critica. desi in privinta vaccinurilor nu stiu cat de iliberali vor fi alde orban si cei din polonia. putin sigur nu pare atat de inversunat pro vaccinare. puteti sa ma faceti rusofil, nu-mi pasa. sa fie clar, eram pro vest cat vestul parea mai liber. sunt de partea oricui e pe primul loc la libertate. in primul rand la libertatea mea. sa fie clar, e foarte urat ca putin baga pumnul in gura presei. dar cand putin nu impune masca in aer liber, dar ai nostri da, imcep sa-l prefer pe putin. pt ca masca mi-e mai aproape de piele decat libertatea presei.

    sa vezi cat de aproape o sa-ti fie de piele soldatii lui putin daca mai admiri mult rusia

    Stai in genunchi ca sa te apere blm de rusi.

    pai daca o admir de ce sa vina cu soldatii? :))))

   CEDO are dreptate. Sper ca decizia sa nu influenteze vaccin anti-covid. Caci vaccinurile copilariei mele nu aveau efecte adverse ,,rarissime" si imunizau pt o viata.

   1. vaccinurile copilariei tale erau dezvoltate in timpul corect (ani de zile) si nu erau facute pe genunchi cu o tehnologie netestata, producatorul neasumandu-si responsabilitatea.

    in aceste conditii vaccinarea obligatorie e crima curata!  

    CEDO are dreptate. Tu vei fi obligat la vaccinarea anti-nesupunere. Apoi nu va mai fi nevoie de decizia CEDO, te vei oferi voluntar la orice.

    Orice smecher cand vrea sa castige bani, arunca pe piata ce vrea el, pune numele vaccin iar gutzanii zic: vaccinurile copilariei mele nu aveau efecte adverse ,,rarissime" si imunizau pt o viata. Moshule am si eu ceva de vandut, ii spun vaccin, sari cu banu' si hai sa te intep.

    ai punctat bine . la inceput au spus ca o data se face , apoi vazand ca merge , doua bucati , dupa care cate doua la 6 luni , pina ne vor obliga sa ne luam abonament de vaccin ca la metrou .

    comentariu relevant! mi-a placut 14.3

    comentariu adevarat de baiat de baiat

    misto! 

   Urmeaza vaccinarea obligatorie in toata europa, apoi ciparea obligatorie apoi anularea dreptului la intimitate. Control total

   1. pai pentru copiii aia e obligatorie doar pt gradinita , nu pt altceva. nu pt mersul la cofetarie sau in vreo statiune, cu parintii. si e greu sa faci ceva obligatoriu pt toata populatia in acelasi timp si pt orice situatie, nu pe grupe de varsta sau pt inscrierea intr-o anumita chestie. Ca si alta speta, cred ca pe copiii aia ii vor lasa la scoala, pt ca scoala e obligatorie. gradinita, nu.

    da, da si ...finalmente da.

   Mass-media doar da apa la moara cu chestia asta.

   Decizia CEDO e destul de nuantata si spune chiar de la inceput: 

   > Domestic system allowing exemptions and accompanied by procedural safeguards  

   > Effects on child applicants limited in time, admission to primary school not being affectedby vaccine status 

   (Pentru ca era vorba doar de admiterea la gradinita nu la scoala). 

   1. exact, scoala e obligatorie asa ca nu poti sa refuzi accesul.

    Mass media, in speta de fata, Bursa, ti-a dat accesul la intregul dosar si ti-a relatat istirea mpartial. Vroiai mai mult de atat? Du-te la Antena 3! Primesti dejectii intelectuale cate nu poti duce.

    Decizia nu e istorica. Este o decizie punctuala care spune daca in Cehia se incalca drepturile omului pentru ca niste parinti au luat o amenda simbolica si li s-a refuzat dreptul la gradinita. Atat.

    Intr-adevar, e de apreciat ca Bursa chiar a pus link spre decizia respectiva dar titlul in sine e bombastic. 

    Daca e despre copii, poate sa fie o decizie istorica? Eu sunt prost, cum adica e istorica.? Poate sa fie o decizie istorica daca e despre Cehia? Dar, Cehia exista, chiar?Nu, pe bune! Fake news!

    Insa destul de putin relevant.

    La fel si decizia asta nu e istorica, ci doar e umflata ca sa para. 

    De ex., orice decizie nascocesc cei din Romania sa ia acum crezand ca CEDO a dat la liber, inca poate fi atacata in instantele noastre si apoi la CEDO si nu e clar ca iese la fel rezultatul ca la Cehi. 

   doamna dragu, sa nu te ia valul.

   daca la covid se va dovedi ca cei vaccinati nu sunt afectati de cei nevaccinati (in afara unei proportii mici, care probabil tine de % de eficacitate a vaccinului), pica toata sandramaua aplicabila la vaccinurile alea. unde teoretic ideea e sa creeaza mutatii rezistente la vaccin prin amestecul vaccinatilor cu cei nevaccinati. dar nu s-a dovedit nici ca vaccinul e degeaba la vreo mutatie de pana acum, asa ca cei nevaccinati nu reprezinta absolut nici un pericol pt vaccinati in cazul covid (minus cazurile care tin de ineficacitatea din fabricatie a vaccinului). si sper ca nu au pretentia acum sa protejeze cu forta si pe cei care nu vor sa se vaccineze, de altii care la fel nu vor sa se vaccineze. 

   1. n-am inteles nimic

    da

    hai sa-ti zic mai simplu: la covid nevaccinatii nu sunt pericol, la bolile alea "cehesti" argumentul obligativitatii e ca ar fi pericol. si, in plus, ar fi pericol si pt ceilalti copii nevaccinati, care nu pot sa refuze mersul la gradinita daca parintii lor ii obliga.

    in cazul covid, un nevaccinat adult nu este obligat de nimeni sa se expuna altor nevaccinati. in cazul copiilor de gradinita, un nevaccinat copil este obligat de parinti sa se expuna altor nevaccinati. de aici probabil vine ideea obligativitatii vaccinului, ca protectie impotriva a ceva ce te obliga parintii sa faci. 

   foarte bine. trebuie sa se vaccineze toti altfel vom ramane cu pandemia asta inca 10 ani

   1. nu e vorba de covid, oricat ati vrea voi.

    Nu e vorba acum dar dupa ce au vazut ca merge cu vaccinurile clasice vor face la fel si cu cele pentru covid

    interesul social NU este deasupra interesului personal

    a zis Ludovic Orban ca o sa modifice legea din parlament si ne injecteaza anti-covid pe toti

    tot nu ai inteles martoaga ca e dictatura sanitara, nu?  

    prostuleeeeeeeeeeeeee 

    e vorba de protejarea copiilor nevaccinati unii fata de altii, in conditiile in care parintii ar vrea sa-i trimita nevaccinati la gradinita.

    e o speta diferita de a alege sa mergi nevaccinat anti-covid la restaurant si de a te expune voluntar la ceea ce pot sa-ti transmita altii care merg, tot voluntar, la restaurant. in cazul din cehia e vorba de a oferi copiilor o protectie in fata dorintei parintilor de a-i expune. 

    Nu este un interes social, ci unul de specie, venind din instinctul de conservare al speciei. Individul nu conteaza.

    ai vorbit ca un adevarat nazist sau bolsevic pentru care individul nu conteaza fata de interesele grupului

    esti in usr-plus, nu ? 

    hai recunoaste, gunoias , nu te mai codi

    Hai baga si un Heil Hitler sa te simti si tu bine ca un gunoi ce esti!  

   S-a trezit si Dragu sa isi dea cu parerea. Romanii vor sa fie bagati in seama si in subiecte care nu ii privesc

   1. Trebuie sa înțelegi că Anca Dragu, la fel ca și Iohannis sau Bogdan Aurescu, este exponenta unui sistem, unui grup organizat, nu vorbește așa, de capul ei.

    Băieții ăștia sunt 'trimiși cu sarcini"...îi recunoști după faptele lor...îți dai seama că nu sunt de partea poporului în această lupta ci fac jocul unor puteri și interese străine (agenturili - cum le numea Ceaușescu) 

    a aparut si Orban si a zis ca ne injecteaza cu forta anti-covid

    oamenii care nu isi exprima opozitia merita sa moara 

   CEDO s-a deconspirat ca și ONG aliniat regimului global mondial care a impus regulile și face legea pe planetă. E o alta variantă de OMS, aducă un ONG cu Plan și sarcini globale de pus un opera.

   E bine că a avut loc aceasta deconspirare ca sa știe lumea cu cine are de-a face și că nu mai poate apela la CEDO in cazul unui abuz guvernamental de tip regim totalitar. 

   1. "Ca si ONG"? Ce rol are conjunctia "si" in aceasta exprimare? Ia scoate-o si vezi ce iese: "Ca ONG". Pai vezi Cristica, asa inveti tu romaneste! Scrii prostii si eu vin si-ti predau lectia de la care ai chiulit: de mic erai alcoolic, umbla invatatoarea dupa tine la bufetul din sat....

    Era de mult un ong doar ca nu se afisase

   Nici nu au dictat bine stapanii europei si Orban a si reactionat. Avem proiect de vaccinare obligatorie

   1. pai ce e de mirare?

    nu stiai ca la noi conducatorii sunt slugile Europei ?  

    e atat de pe fata 

    sunt slugi , servitoare umile  

   Secțiunea de comentarii de la Bursa e populată de oameni cu grave probleme psihice. Conspiraționiști, habotnici religioși și semidocți.

   1. Acum te-ai alăturat și tu.

    bine ai venit printre ei

    Dar mai apar si d'astia ca tine, sfertodoct care nu crede in autopsie ci in ce declara diversi indivizi dubiosi, doctori care nu au auzit de autopsie. Si pentru tine am acelasi sfat, stai in genunchi asa cum fac fotbalistii progresisti trepanati cica pentru blm. Stai in genunchi si te reculegi pana se termina pandemia.

    Oaie poate ai pe cineva apropiat la spitalul Foisor. Vezi ca bolnavii sunt scosi in strada. Vezi ca astia culti in cap care sunt sunt la putere, mai au si altele in plan. Cand o vei lua la vinclu de la ei, sa ne anunti.

    bine ai venit printre noi, speram sa te simti bine , bine de tot

    Brigada conspiraționști, divizia delir, s-a activat.

    Secțiunea de Romania de la Europa e populată de oameni cu grave probleme psihice. Conspiraționiști, habotnici religioși și semidocți.

    Incearca comirnaty. Vezi ca nu e recomandat sa iei prafuri timp de 5 zile de cand te-a intepat. Daca vrei, te pot pune in legatura cu o firma care plateste cobaii, spre deosebire de banditii astia cu vaccinurile.

    esti praf total daca nu intelegi importanta celor ce sustin acest forum si importanta informatiilor aduse aici

    mars sa sugi cunoastere de la tzatza Sistemului ...din surse oficiale!  

     

    Si cand urli de durere dupa Dumnezeul tau - Sistemul si Guvernul , gata sa mori dupa ce te-ai vaccinat anti-covid....sa nu iti apara ingerii sa te salveze ci sa iti raspunda o voce de robot in telefon "please , hold the line / va rugam asteptati pana la eliberarea unui operator". ... . 

    prost descaltat ce esti ... mars in cocina ateista de usrist-plus de unde ai scos capul  

    Cei care-și susțin teoriile imbecile pe aici sub pretexul apărării drepturilor oamenilor (mai puțin ale celor ce mor cu zilele din cauza pandemiei) nu sunt importanți decât din punct de vedere clinic, într-un amplu studiu al psihozei maselor.

    Aici nu sunt aduse informații, ci doar opinii ale unor dereglați mintal ce se visează experți în medicină și-și încurajează psihozele unii altora.  

    Secțiunea de comentarii de la Bursa, pare mai degragă potrivită altor publicații de genul cancan.  

    Esti mai lovit decat caramitru. Care pandemie? In Romania nu a fost declarata oficial. Doar au venit directive de la 'centru', ce drepturi nu au cei bolnavi de covid? Daca mor cu zile este vina medicilor nu a celor care critica masurile idioate. Psihoza maselor se datoreaza monstrilor care toata ziua 'trag semnale de alarma' banditilor care recomanda redmesivir si apoi declara ca e nociv etc. Psihoza au oile care s-au vaccinat si urla ca vor lua covid de la cei nevaccinati. Sa te duci sa-ti faci vaccin si apoi sa stai in genunchi pentru blm.

    Care pandemie Gogule (sau Coțule sau Sprizule sau ce alt pseudonim mai folosești aici)? Păi asta care se desfășoară în fața ta pe tot mapamondul tăticule. Sau vrei să ne spui că nu e pandemie că nu e viruși că calculatoarili are viruși și nu oamenii?

    Nu e vina celor care critică măsurile. E vina celor ce nu le respectă. Or fi sau nu idioate, rămâne de văzut. Clar este că măsuri sunt necesare și pe măsură ce situația devine mai gravă măsurile trebuie să devină și mai restrictive. Ne place, nu ne place asta e. 

    Covidioții sfertodocți, auto-declarați creștini, anti-vaccin și pro-prostie nu înțeleg că prin acțiunilor lor sfidătoare de nerespectare a unor măsuri simple și de bun simț (purtarea unui rahat de mască și distanțarea socială) nu fac decât să înrăutățească situația. Și pe cale de consecință să contribuie în mod direct la continuarea sau înăspirerea măsurilor pe care ei înșiși le critică.

    De fapt covidiotii sunt aia care se inchina la covid. Treaba este simpla, unii au facut vaccin 'sigur si eficient' iar cei pe care ii numesti pro-prostie nu vor sa faca vaccin si sa poarte botnita. Vaccinatii nu au probleme iar ceilalti se vor imbolnavi iar o parte vor muri spre fericirea unor baieti din clasa mandrutza si oancea. Care este motivul pentru care sunteti voi asa de agresivi? sunteti feriti de riscuri, la fel 'cei dragi' iar restul daca nu inteleg 'camandamentele' vor avea mari probleme. Zici de respectarea unor masuri simple si de bun simt iar o cireada de dementi sar din buda si latra ca 'poporul roman' nu face si nu drege. Dementii nu zic nimic de alte popoare. Nici nemtii probabil ca nu se apala pe maini si nu respecta masurile 'simple' sunt pro-prostie si auto-declarati crestini.

   Cred ca la CEDO sunt copiii nazistilor, in sfarsit li se implineste visul. Maine ne vor baga in lagare sin vor gaza "vor spune la fel intr-o democratie este permisa gazarea".

   1. Sper sa nu ai dreptate

    evident ca da

    cand vrei sa micsorezi septelul de oameni ce faci?  

    le lasi portite legale sa se apere?  

    desigur ca nu. 

    era logic. 

    dreptatea e la Dumnezeu si la ce iei in mana sa iti aperi drepturile

    nu in tribunalele lor. 

   Niste nevertebrate impotente...

   1. Dar vaccinate.

   Hai bai, Vali, Ticnita, chiar si tu, Coti, a facut si Prostu' satului o provocare si voi nimic. Bai, Cristica, ce zice Fiara, te bagi? Nici macar n-ati zis nimic... pfff! Pai ce faceti, va e frica de o gripa?!

   Uite, eu promit ca va aduc portocale la salon daca, na, cine stie... 

   Bai, da' macar sa-i fi raspuns ceva omului. 

   Off-topic: Cum ar fi o emisiune cu DD-ul si invitati Cristica, Vali, baietii grei. Tiii, ar rupe audienta. Mi-as repune cablu doar pentru asta. 

  Cotaţii Internaţionale

  vezi aici mai multe cotaţii

  Bursa Construcţiilor

  www.constructiibursa.ro

  Apanova
  csalb.ro
  BTPay
  Electromagnetica

  Curs valutar BNR

  04 Iul. 2022
  Euro (EUR)Euro4.9448
  Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7348
  Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9342
  Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7408
  Gram de aur (XAU)Gram de aur274.8111

  convertor valutar

  »=
  ?

  mai multe cotaţii valutare

  Cotaţii Emitenţi BVB
  Bursele din regiune
  romaniansmartcity.ro
  Cotaţii fonduri mutuale
  Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
  Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
  Carte - The crisis solution terminus a quo
  www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro