Desfăşurarea activităţii în ţara noastră că broker de asigurare şi/sau reasigurare

G.D.
Miscellanea / 2 mai

Desfăşurarea activităţii în ţara noastră că broker de asigurare şi/sau reasigurare

În ceea ce priveşte locul unde îşi va desfăşura activitatea, societatea de brokeraj care desfăşoară activităţi de asigurare şi/sau reasigurare trebuie să îşi stabilească sediul social şi sediul central pe teritoriul României, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, societatea va include în denumirea sa în mod obligatoriu sintagma "societate de asigurare, asigurare-reasigurare sau reasigurare."

De asemenea, societatea va avea ca unic obiect de activitate operaţiuni legate de cea de broker de asigurare şi/sau de reasigurare în România.

Societatea de Avocaţi Pavel, Mărgărit şi Asociaţii recomandă apelarea la un avocat specializat în drept corporatist, comercial, fuziuni şi achiziţii şi dreptul asigurărilor pentru redactarea documentelor corporative şi acordarea de consultanţă juridică în vederea identificării tipului de societate ce trebuie înmatriculată la Registrul Comerţului ca societate de brokeraj.

În primul rând, societăţile care desfăşoară activităţi de asigurare şi/sau de reasigurare trebuie să fie autorizate de către autoritatea competentă din România.

În cazul desfăşurării activităţii de asigurare în România, autorizaţia se va acorda pentru activitatea de asigurări de viaţă şi de asigurări generale, iar pentru activitatea de reasigurare în România autorizaţia se va acorda pentru activităţile de reasigurare generală, reasigurare de viaţa sau de reasigurare compozită care include atât reasigurarea generală, cât şi cea de viaţă, subliniază sursa citată.

Autoritatea competentă din România va analiza cererea de autorizare ca broker de asigurare şi/sau de reasigurare pe baza planului de afaceri prezentat şi a celorlalte condiţii de acordare a autorizaţiei.

Una dintre condiţiile de acordare a autorizaţiei este cea referitoare la activitatea de asigurări, respectiv reasigurări în România sau operaţiunile legate în mod direct de acestea şi interdicţia de a desfăşura orice altă activitate comercială cu excepţia celor strict permise de lege.

O altă condiţie esenţială este cea referitoare la deţinerea de fonduri proprii eligibile pentru a acoperi cerinţa de capital de solvabilitate (SCR) şi cea de capital minim (MCR).

Nu în ultimul rând, societatea care doreşte să se autorizeze ca broker de asigurare şi/sau de reasigurare în România trebuie să transmită spre aprobare către autoritatea competentă din România informaţiile cu privire la identitatea acţionarilor sau asociaţilor societăţii, persoane fizice sau juridice, precum şi cuantumul participaţiilor acestora.

În vederea autorizării societăţii ca broker de asigurare şi/sau de reasigurare în România, Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii recomandă apelarea la un avocat specializat în drept corporatist, comercial, fuziuni şi achiziţii şi dreptul asigurărilor pentru efectuarea tuturor demersurilor necesare şi pentru a vă asigura că îndepliniţi condiţiile speciale prevăzute de legislaţia specială din domeniul asigurărilor din România, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro