Despăgubire-record de peste 400.000 lei pentru daunele produse de furtună unei locuinţe

R.S.
Miscellanea / 14 iunie

Despăgubire-record de peste 400.000 lei pentru daunele produse de furtună unei locuinţe

Cea mai mare despăgubire plătită de o companie Membră UNSAR în baza unei asigurări facultative de locuinţă pentru acoperirea pagubelor generate de o furtună produsă anul trecut a depăşit 400.000 lei. Suma este de 4 ori mai mare faţă de valorile din anii trecuţi. Mai mult, este prima daună achitată de acest nivel pentru riscul de furtună din ultimii 5 ani - severitatea în creştere a acestui fenomen fiind mai mult decât evidentă, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Totodată, este pentru prima oară când riscul de furtună ajunge pe locul 3 în topul riscurilor care au generat cele mai mari pagube locuinţelor, după riscurile de incendiu şi explozie.

"Furtunile din ultimele zile au afectat mai multe zone ale ţării. O asigurare de locuinţă ne protejează financiar de consecinţele acestor fenomene naturale, dar şi de multe alte situaţii nefericite. Trebuie doar să ne informăm şi să luam decizia de a fi #sigurACASĂ", a declarat Alexandru CIUNCAN, Preşedinte & Director General al UNSAR, potrivit comunicatului.

Amintim că în ultimii 10 ani (2014-2023), companiile de asigurări Membre ale UNSAR au achitat despăgubiri de 102 milioane lei în baza asigurărilor facultative de locuinţe - pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de furtuni. 25% din această valoare a fost achitată chiar anul trecut.

"Pagubele produse de furtuni locuinţelor şi bunurilor pot fi acoperite de o asigurare facultativă de locuinţă. Acest tip de poliţă poate fi emis pentru imobilele care sunt deja protejate printr-o asigurare obligatorie PAD şi poate oferi un nivel de protecţie extins, la valoarea reală a clădirii şi/sau a bunurilor deţinute", a declarat Alina BĂRBULESCU, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

Astfel, printr-o asigurare facultativă pot fi acoperite o serie de fenomene naturale, dar şi alte tipuri de riscuri precum: cutremure, alunecări de teren, incendii, explozii, căderi de corpuri, inundaţii produse de avarii ale instalaţiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, defecţiuni ale centralei termice, daune ale bunurilor electronice/electrocasnice etc., se menţionează în comunicat.

De asemenea, o asigurare facultativă poate fi personalizată prin clauze speciale, în funcţie de specificul fiecărei locuinţe şi de nevoile individuale ale clienţilor. Spre exemplu, se pot acoperi inclusiv prejudiciile produse vecinilor, avariile panourilor fotovoltaice sau chiar se pot oferi soluţii în cazul unor urgenţe - prin intervenţia unor specialişti atunci când situaţia o impune (avarii instalaţii de apă / gaze / încălzire, pene de curent, avarii ale acoperişului, sistemelor/elementelor de acces în locuinţă etc.).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5404
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9215
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb