DEZBATEREA ONLINE BURSA - CE PROBLEME PREZINTĂ TEHNOLOGIA 5G ŞI CE PROBLEME REZOLVĂ / ANDREI POP, MEMBRU AL COMISIEI PENTRU TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI ŞI COMUNICAŢIILOR DIN CAMERA DEPUTAŢILOR: "Prioritar este să ne asigurăm că reţelele 5G sunt sigure"

George Marinescu
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 14 august 2020

Andrei Pop

Andrei Pop

Reţelele 5G deschid noi oportunităţi pentru întreprinderi, pot transforma sectoarele critice şi, în cele din urmă, vin în sprijinul cetăţenilor, pentru că accesul la tehnologie înseamnă o viaţă mai bună, a afirmat deputatul Andrei Pop, care a mai spus:

"În opinia mea, prioritatea şi responsabilitatea noastră comună este să ne asigurăm că aceste reţele sunt sigure. Pentru că integritatea reţelelor de telecomunicaţii este o parte esenţială a arhitecturii de securitate. Toate riscurile tehnice sau nontehnice trebuie să fie luate în considerare, pentru că asigurarea rezilienţei reţelelor 5G este esenţială pentru societate. Această tehnologie nu va avea impact doar asupra comunicaţiilor digitale, ci şi asupra sectoarelor critice precum energia, transporturi, servicii bancare, sănătatea, sisteme de control industrial, etc.. Prin acest Internet of Things (n.r. -IoT), toată lumea devine interconectată direct şi reţelele 5G vor transporta informaţiile sensibile şi vor sprijini sistemele de siguranţă care vor veni să se bazeze pe ele".

El a precizat că este important ca jucătorii din piaţă să acţioneze responsabil pentru o lansare sigură, pentru că este vorba despre o responsabilitate privind securitatea naţională.

"Aceste investiţii masive sunt necesare, mai ales în acest context de contractare a economiei, şi aceste noi tehnologii vin la pachet pe un lanţ de achiziţii foarte bogat pe ce înseamnă dezvoltare. Îmi doresc să văd şi companii româneşti care investesc în cercetare şi dezvoltare pentru a avea aceste produse, sigur, într-un mod sinergic cu actorii existenţi în piaţă, dar care să conteze în timp la nivel regional şi internaţional", a arătat Andrei Pop.

Domnia sa a menţionat că tema reţelelor 5G nu ar trebui politizată şi că, înainte de adoptarea oricărui proiect legislativ, este necesară o dezbatere largă în care să se regăsească atât opiniile specialiştilor, cât şi cele ale operatorilor din domeniu.

Referitor la proiectul de lege iniţiat de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, deputatul Andrei Pop a spus că viitorul act normativ este consecinţa mai multor politici sau direcţii politice la nivel de stat luate de Preşedinţie şi de Guvern şi care respectă şi implementează anumite cerinţe din calitatea ţării noastre de stat membru al Uniunii Europene.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. nu sunt deloc sigure retelele 5G

    vor sari la cer cazurile de cancer in 5 pana la 10 ani dupa introducerea pe o scara larga a antenelor 5G...dar ce mai conteaza? ... cand pot stabili treapta de racire a frigiderului smart de acasa prin smartphone cat sunt la serviciu :)))) ... ironia e evidenta, desigur.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb