DEZBATEREA ONLINE BURSA - CE PROBLEME PREZINTĂ TEHNOLOGIA 5G ŞI CE PROBLEME REZOLVĂ / VALENTIN NEGOIŢĂ, PREŞEDINTE APDETIC: "Este nevoie de o dezbatere pe 5G la care să participe şi jucătorii şi experţii din piaţă"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 14 august 2020

Valentin Negoiţă

Valentin Negoiţă

Producătorii nu pot funcţiona fără utilizatori, iar preţurile din piaţă trebuie să fie competitive, este de părere Valentin Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (APDETIC). Acesta consideră că avem o oportunitate binevenită de a accede la tehnologia 5G şi că este nevoie de criterii echidistante pentru toţi jucătorii din sector.

Liberalizarea pieţei comunicaţiilor a condus la beneficii atât pentru operatori, cât şi pentru utilizatorii de servicii, a afirmat Valentin Negoiţă, precizând: "Susţinem acest demers pe care îl au producătorii, şi nu numai ei, pentru a oferi servicii la un alt nivel, superior reţelelor 3G si 4G. Susţinem, în acelaşi timp, existenţa de condiţii egale pentru intrarea pe piaţă a acester noi tehnologii superioare calitativ.

Trebuie să ne gândim, din punct de vedere concurenţial, ca ofertele din piaţă să fie analizate, considerate şi puse pe masa decidentului - autoritatea publică - pentru a avea o piaţă competitivă şi din această perspectivă. Nu ar fi bine pentru niciun utilizator să existe monopol pe piaţă, care să dicteze tarifele şi să împiedice utilizarea acestei noi tehnologii sau să o limiteze la anumite paliere de consumatori - corporate, de exemplu -, care îşi pot permite preţuri relativ mai mari faţă de utilizarea altor tehnologii".

Preşedintele APDETIC opinează că este necesară elaborarea unor criterii clare tehnice care să stea la baza adoptării tehnologiei 5G, în spiritul unei transparenţe clare şi a liberei concurenţe: "Înainte de toate, cred că era necesară elaborarea unor studii de impact şi publicarea rezultatelor acestora, precum şi o dezbatere publică în care să fie implicaţi toţi actorii, inclusiv utilizatorii, pentru a înţelege mai bine utilitatatea şi efectele implementării acestei tehnologii".

Referitor la opiniile diverse în ceea ce priveşte posibilele radiaţii ale reţelelor 5G, Valentin Negoiţă consideră: "Opiniile sunt diferite - unii spun anumite radiaţii solare sunt mai dăunătoare decât cele pe care le pot emite reţelele de tehnologie 5G. Desigur, aceste aspecte trebuie dezbătute şi o dezbatere publică la care să participe şi jucătorii şi experţii din piaţă ar fi benefică pentru clarificarea problemelor şi evitarea unor pericole care ar putea apărea din implementarea necorespunzătoare a acestei tehnologii la noi în ţară".

Domnia sa a mai spus, printre altele, că echipamentele din piaţă respectă condiţiile necesare, dar în caietul de sarcini trebuie să scrie ce tipuri de echipamente trebuie utilizate şi ce crietrii trebuie să îndeplinească jucătorii din piaţă, pentru că ele trebuie să fie şi verificate, pentru asigurarea transparenţei şi a unui cadru legal de participare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb