DIN CAUZA CONDIŢIILOR DE CAZARE,Hotelul Aida din Saturn - amendat, iar certificatul de clasificare retras

Ziarul BURSA #Companii #Turism / 19 august 2015

Hotelul Aida din Saturn - amendat, iar certificatul de clasificare retras

Un hotel din staţiunea Saturn a fost amendat cu 50.000 de lei, a doua sancţiune din ultimele două săptămâni, şi i-a fost retras certificatul de clasificare, din cauza condiţiilor de cazare, în urma unui control fiind descoperite, între altele, perne şi saltele murdare şi pereţi mucegăiţi.

Echipe comune ale Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) şi ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au făcut, ieri, un control în staţiunea Saturn, fiind vizat şi Hotelul Aida, de două stele, care în urmă cu două săptămâni fusese amendat cu 20.000 de lei.

Preşedintele ANPC, Marius Dunca, a declarat, la finalul controlului, că la acest hotel condiţiile de cazare sunt "inumane", fiind vorba, între altele, de perne şi saltele murdare.

Preşedintele ANPC a spus: "Am fost aici acum două săptămâni, în urma unor sesizări făcute de turişti şi de consumatori. Între timp au mai ajuns câteva reclamaţii tot la acelaşi hotel. Lucrurile s-au mai remediat în ceea ce priveşte bucătăria, dar condiţiile de cazare sunt inumane din punctul meu de vedere: perne murdare, saltele murdare. Am intrat într-o cameră, erau condiţii improprii, nici nu puteai să respiri. Degeaba spun dânşii că acea cameră este a bucătarului că noi avem sesizări referitoare la condiţiile de cazare pe această cameră. Din punctul de vedere al ANPC trebuie investit, trebuie închis hotelul şi reinvestit şi făcute condiţii de două stele, dacă vor de două stele, dacă vor de o stea sau vor să facă cămin, rămâne şi aşa. Amenda pleacă de la 10.000 de lei".

În timpul verificării, un turist s-a plâns echipelor de control de condiţiile de cazare din camere, el spunând că suferă de astm bronşic şi a fost cazat într-o cameră cu mucegai pe pereţi. Ulterior, el a fost mutat în altă cameră, unde salteaua de la pat este mucegăită.

În aceste condiţii, Marius Dunca a cerut conducerii hotelului să-l mute pe turist la un hotel de trei stele, susţinând că va verifica dacă se va întâmpla acest lucru.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Mirela Matichescu, a afirmat că sunt unităţi care nu respectă criteriile de clasificare, cum este la Hotelul Aida, dar sunt şi unităţi unde s-au făcut investiţii şi condiţiile de cazare sunt bune. Domnia sa a spus: "Vorbim despre Hotelul Aida din Saturn, nu aş vrea să declanşăm o campanie de denigrare a tuturor celor care deţin unităţi cu funcţiuni de primire turistică. După cum aţi văzut sunt unităţi unde s-au investit bani, unde calitatea serviciilor este la standardele impuse de criteriile de clasificare. Din păcate mai sunt şi unităţi care nu respectă criteriile de clasificare. Eu vă promit, în calitate de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism, că de la anul niciun astfel de hotel nu va mai funcţiona în aceste condiţii. Ne dorim, ca urmare a măsurilor şi facilităţilor fiscale pe care le-am adoptat vizavi de industria turistică şi mă refer în special la voucherele de vacanţă, ca toţi turiştii care vor opta pentru un anumit tip de serviciu turistic la o anumită categorie să şi beneficieze de acesta".

Preşedintele ANT a precizat, potrivit Mediafax, că Hotelului Aida îi va fi retras certificatul de clasificare şi va fi amendat cu 50.000 de lei: "Vom retrage certificatul de clasificare. Îi vom sancţiona conform legislaţiei în vigoare şi sperăm că la anul acest hotel să facă parte din cele în care s-a investit şi serviciile să fie la standardele pe care dorim să le implementăm în turismul românesc. Retragerea certificatului înseamnă că el nu va mai putea funcţiona la categoria de două stele, va trebui să se reclasifice, iar această reclasificare va fi făcută conform criteriilor din Ordinul numărul 65 al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Turism. Sancţiunea se ridică la 50.000 de lei. Avem termen de ridicare a certificatului de clasificare cu măsură în 15 zile. Nu vrem să compromitem sezonul estival, nu vrem să dăm peste cap vacanţele turiştilor, în schimb vrem ca aceşti operatori de hoteluri să conştientizeze că un turist aşteaptă un an de zile, poate, să vină să facă o vacanţă şi nu trebuie să i-o stricăm în nici un fel".

Ea a precizat că aproximativ 10 la sută din numărul locurilor de cazare de pe litoral nu respectă criteriile de clasificare, dând asigurări că anul viitor nu vor mai fi unităţi cu servicii necorespunzătoare.

În urmă cu două săptămâni, Hotelul Aida din Saturn a fost amendat de inspectorii ANPC cu 20.000 de lei pentru nereguli găsite în bucătărie, dar şi la recepţie, după ce mai mulţi turişti care achitaseră sejurul la unitatea respectivă nu au mai găsit camere libere.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro