Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

DIN CAUZA PIERDERILOR DIN OPERAŢIUNI NEAUTORIZATEMitsubishi îşi închide divizia de tranzacţii cu petrol din Singapore

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Mitsubishi îşi închide divizia de tranzacţii cu petrol din Singapore

Mitsubishi Corp., cea mai mare casă de comerţ din Japonia, îşi închide divizia de tranzacţii cu petrol brut şi combustibili din Singapore după ce, în luna septembrie, a descoperit că un trader a generat pierderi enorme din transferuri neautorizate, anunţă Reuters.

Divizia Petro-Diamond Singapore se confruntă cu pierderi înainte de taxe de circa 34,2 miliarde de yeni (314 milioane de dolari) după închiderea poziţiilor neoficiale de tranzacţionare. Asta înseamnă că datoria finală a diviziei ar putea ajunge la 30,8 miliarde de yeni, potrivit anunţului companiei.

În septembrie, Mitsubishi a informat că un trader a generat pierderi de circa 320 de milioane de dolari din tranzacţii neautorizate cu derivate pe petrol brut, iar problema a fost raportată Poliţiei. Traderul, Wang Xingchen, a negat faptele ilegale de care este acuzat.

Pierderile mai sus menţionate sunt primele de acest gen cu care se confruntă Mitsubishi.

În urma închiderii diviziei din Singapore, Mitsubishi va readuce unele tranzacţii cu petrol şi combustibili la Tokyo, potrivit declaraţiilor făcute de directorul financiar al companiei, Kazuyuki Masu. Oficialul societăţii a adăugat: "Deoarece a înregistrat o pierdere atât de mare, nu putem reinvesti în această divizie şi este mai bine să ne consolidăm sistemul de management".

Kazuyuki Masu a mai spus că tranzacţiile cu petrol din Statele Unite şi Europa nu au fost afectate de cele întâmplate în Singapore.

În ultimii ani, Mitsubishi şi-a mutat sediul activităţilor de trading cu petrol în Singapore. Unele operaţiuni de decontare pentru tranzacţiile în cauză vor fi făcute în Hong Kong, conform spuselor lui Masu, care nu a precizat câţi angajaţi vor fi disponibilizaţi după închiderea diviziei din Singapore. Petro-Diamond are aproape 50 de salariaţi în Singapore.

Din cauza pierderilor care afectează divizia Petro-Diamond, Mitsubishi şi-a modificat în sens negativ estimările anuale de profit. Compania preconizează că profitul său va fi de 520 de miliarde de yeni în anul fiscal ce se va încheia în martie 2020, faţă de 600 de miliarde de yeni, cât anticipa anterior.

În primul semestru fiscal, câştigul companiei s-a diminuat cu 22%, la 242,4 miliarde de yeni.

Conform unor surse citate de Reuters, angajaţii Petro-Diamond nu au fost înştiinţaţi până ieri în legătură cu decizia de închidere a diviziei, drept pentru care şi-au exprimat "starea de şoc".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS