Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

DIN PROFITUL ANULUI TRECUTFarmaceutica Remedia va distribui 83% ca dividende

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Farmaceutica Remedia va distribui 83% ca dividende

Randament brut de 4,3%

Farmaceutica Remedia (RMAH) va distribui suma de 2,12 milioane de lei ca dividende, echivalentul a aproape 83% din profitul anului trecut, de circa 2,56 milioane de lei, restul urmând să meargă la rezerve, conform votului acţionarilor din adunarea ţinută în data de 15 aprilie.

Dividendul pe acţiune este de 0,02 lei, care, raportat la cotaţia RMAH de ieri din jurul orei 12:30, de 0,46 lei, oferea un randament brut de 4,35%.

Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii ce vor beneficia de dividende, este 15 mai (implicit data ex-dividend este 14 mai), iar data plăţii este 2 iunie 2020.

Tot în data de 15 aprilie a fost aprobat transferul activităţii aferente unui număr de 52 de farmacii, de la Farmaceutica Remedia către Help Net Farma, pentru un preţ maxim de 8,54 milioane de euro.

Este o tranzacţie care a fost semnată în data de 12 februarie, iar Valentin-Norbert Ţăruş, fondatorul şi directorul general al Farmaceutica Remedia, a declarat atunci, pentru Ziarul BURSA, că intenţionează să propună ca, până la jumătate din această sumă, să fie distribuită către acţionari, sub formă de dividende.

Tot în şedinţa de la mijlocul săptămânii, acţionarii distribuitorului de medicamente au aprobat alegerea unui nou Consiliu de Administraţie, cu durata mandatului de un an, respectiv de la 1 mai 2020 până la 30 aprilie 2021, format din Valentin-Norbert Ţăruş, Petru Crăciun şi Adrian Marcel Pârvu.

Pentru anul trecut, Farmaceutica Remedia a realizat, la nivel consolidat, venituri din exploatare de 452,13 milioane de de lei, cu 2,9% sub cele aferente anului 2018, în timp ce profitul net a coborât cu 19,5%, la 2,44 milioane de lei.

La nivel individual, veniturile din exploatare s-au ridicat la 108,9 milioane de lei, cu 8,2% peste cele din 2018, în timp ce profitul net a urcat cu 19,7%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Valentin-Norbert Ţăruş deţine circa 85% din distribuitorul de medicamente.

În anul 2016, compania a fost divizată în Farmaceutica Remedia SA, companie de retail, ce deţine integral Remedia Distribution & Logistics SRL, companie de distribuţie.

Valoarea de piaţă a emitentului la Bursa de Valori Bucureşti este de aproximativ 48,8 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. chestia asta ! fondatorul şi directorul general al Farmaceutica Remedia, a declarat, pentru Ziarul BURSA, că intenţionează să propună ca, până la jumătate din suma de 8,54 milioane de euro, să fie distribuită către acţionari, sub formă de dividende, "pute" la fel ca manipularile facute prin comunicate de ptr sau anul trecut de iarv.....daca dividendul se anunta asa mare, interesant era daca autorul ne spunea de ce actionarul al doilea a vindut participatia imediat dupa tranzactie!? avea oare informatii despre cum vor fi sifonati bani.....

    pina la urma piata este full de "gugustuci" care sa puna botu' .... va mai amintiti de ziaristi de la postul m....c... 

    1. :))

    MANIPULATORII.... RMAH/./,, PTR......ce NEMERNICII HUOOOOOOOOOOOOOOO............. ....

    1. OAMENI BUNI !!! PANA LA URMA , '''''' RMAH '''''', ESTE O AFACERE !!! TE BAGI , S-AU NU TE BAGI ??? SANT NECINSTITI , SANT MAFIOTI !!! SANTEM IN ROMANIA , SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL !!! CE SA MAI ZIC , DE MINE !!! M-AM BAGAT , CA PROSTUL , IN ACTIUNEA '''''' AMO ''''', AMONIL SLOBOZIA , DUPA CE A REVENIT DIN INSOLVENTA , ACUM 2 - 3 ANI !!! AM VRUT SA FIU , MILIONAR IN ACTIUNI , AM CUMPARAT 1 350 000 DE ACTIUNI '''''' AMO ''''' !!! AM URMARIT SA MERG CU EI , LA BINE SI LA GREU , DE-A LUNGUL TIMPULUI !!! 2 TRIBUNALE , CEL DIN SLOBOZIA , SI CEL DIN BUCURESTI , AU HOTARAT , IN MOD COMUNIST , CA COMBINATUL SA INTRE IN FALIMENT , ADICA SA FIE TAIATE TEVILE DE AGENT TERMIC , SI DE ABUR , ADICA , SA SE ALEAGA PRAFUL , FIINDCA 1 DIN 23 DE CREDITORI , N-A MAI AVUT RABDARE , CA SA PRIMEASCA DATORIILE LUNARE , ESALONAT , LUNA DE LUNA !!! ACUM , CRED CA DIN COMBINAT , A RAMAS PAMANTUL GOL , CU CAINII VAGABONZI IMPERECHINDU-SE PE TERENUL VIRAN , RAMAS DIN MANDRIA INDUSTRIEI CHIMICE A ROMANIEI , ADUSE LA RUINA !!! DE CE SA FACI BINE , CAND POTI , SA FACI RAU ??? CEI , CU ACTIUNI ''''''' RMAH '''''', AR TREBUI , SA FIE , FOARTE FERICITI , SI CU SITUATIA DE FATA !!! ''''''' RMAH ''''', MAI SUPRAVIETUIESTE , SI DA DIVIDENDE , ACTIONARILOR SAI !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

18 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8582
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0972
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5132
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3220
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.4245

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie