Directorul general al CFR SA, urmarit penal de DNA

M.C.
Politică / 16 ianuarie

Directorul general al CFR SA, urmarit penal de DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul Ceşa Petru, director general adjunct tehnic în cadrul Companiei Naţionale de Căi Ferate (CNCF) CFR SA, conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În cazul acestuia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de: abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi uzurparea funcţiei, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Cel de-al doilea suspect este Simu-Alexandru Ion, director general interimar al Companiei Naţionale de Căi Ferate (CNCF) CFR SA, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de: instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi instigare la uzurparea funcţiei, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit sursei, în ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În cursul lunii aprilie 2022, suspectul Ceşa Petru, în calitatea menţionată mai sus, la instigarea celuilalt suspect, şi-ar fi arogat atribuţiile funcţiei de director general al CNCF CFR SA, cu toate că nu deţinea această funcţie sau o împuternicire în acest sens şi a emis două decizii, prin cea de-a doua numindu-l pe Simu-Alexandru Ion la conducerea Sucursalei Regionalei de Căi Ferate Timişoara. Prin aceste două decizii privind traseul profesional al lui Simu-Alexandru Ion, suspectul Ceşa Petru ar fi urmărit să-i asigure primului stabilitatea unei funcţii de conducere la nivel regional, după încetarea celei de director general interimar al CNCF CFR SA.

După apariţia în spaţiul public a uneia dintre acele decizii, suspectul Ceşa Petru, la instigarea celuilalt, în urma unei cercetări disciplinare formale, ar fi emis două decizii prin care unei subordonate, bănuită că ar fi remis presei documentul respectiv, i-ar fi fost desfăcut contractul individual de muncă din motive disciplinare, cu încălcarea prevederilor din Codul Muncii, motivând că "angajata nu a reuşit să-şi dovedească nevinovăţia", subliniază sursa citată.

Acţionând în această manieră, cei doi directori ar fi urmărit să dea un exemplu celorlalţi angajaţi din subordine pentru ca pe viitor suspecţii să nu se mai vadă expuşi "riscului" ca publicul, prin intermediul presei, să cunoască diferite aspecte nelegale/legale din actul de conducere al CNCF CFR SA.

Suspecţilor Ceşa Petru şi Simu-Alexandru Ion li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Felicitari angajatei care a dat in presa aberatiile / masinatiunile directorilor!

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro