Dirijorul Jin Wang şi violonistul Alexandru Tomescu, în deschiderea Anului Beethoven la Filarmonica "George Enescu"

A.I.G.
Cultură /

Dirijorul Jin Wang şi violonistul Alexandru Tomescu, în deschiderea Anului Beethoven la Filarmonica "George Enescu"

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", condusă de Jin Wang, şi violonistul Alexandru Tomescu vor fi protagoniştii spectacolului care deschide Anul Beethoven la Filarmonică.

Corul Filarmonicii "George Enescu" va fi condus de maestrul Iosif Ion Prunner.

La 250 de ani de la naştere, compozitorul german, născut în decembrie 1770, este sărbătorit în întreaga lume. Ludwig van Beethoven a fost întemeietorul unei ere noi în muzică, creaţiile sale fiind o punte între clasicism şi romantism. În 2020, "an Beethoven", Filarmonica "George Enescu" îi va dedica numeroase concerte.

Dirijorul austriac de origine chineză Jin Wang, unul dintre cei mai apreciaţi din generaţia sa, a condus peste 600 de concerte şi spectacole de operă. El este primul dirijor din Asia care a devenit profesor de dirijat de orchestră la o universitate din Europa - Academia Regală de Muzică din Stockholm. Dirijorul Jin Wang este cunoscut şi în calitate de compozitor, printre lucrările sale de succes se numără "Nokia Variations - a Travel through Music Styles", "Tibet Impressionen - Song from the Roof of the World" şi "Romanian Dances".

Joi şi vineri, vor fi prezentate lucrările: Uvertura Creaturile lui Prometeu, op. 43, Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 61 - solist Alexadru Tomescu, Ruinele Atenei, op. 113 - solişti Marius Boloş, Ana Stănescu, Mihai Raicea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS