Revista BURSA Construcţiilor

DOCUMENTE:Planul liderului chinez Xi Jinping de a controla internetul global

J.P.
Internaţional / 05 mai

Planul liderului chinez Xi Jinping de a controla internetul global

Liderul chinez Xi Jinping a îndrumat personal regimul comunist să-şi concentreze eforturile pentru a controla internetul global, deplasând rolul influent al Statelor Unite, conform documentelor guvernamentale interne recent obţinute de The Epoch Times.

Într-un discurs din ianuarie 2017, Xi a spus că "puterea de a controla internetul" a devenit "noul punct focal al planului strategic naţional [din China]" şi a ales Statele Unite ca "forţă rivală" care stă în calea ambiţiilor regimului de la Beijing. Scopul final a fost ca Partidul Comunist Chinez (PCC) să controleze tot conţinutul de pe internetul global, astfel încât regimul să poată exercita ceea ce Xi a descris ca "putere de discurs" asupra comunicărilor şi discuţiilor de pe scena mondială.

Xi a articulat o viziune despre "utilizarea tehnologiei pentru a conduce internetul" pentru a obţine controlul total asupra fiecărei părţi a ecosistemului online - asupra aplicaţiilor, conţinutului, calităţii, capitalului şi forţei de muncă. Remarcile sale au fost făcute la cea de-a patra şedinţă de conducere a celui mai înalt autor de reglementare a internetului al regimului, Comisia centrală pentru afaceri ciberspaţiale, la Beijing, la 4 ianuarie 2017, şi detaliate în documentele interne emise de guvernul provincial Liaoning din sud-estul Chinei. Declaraţiile confirmă eforturile depuse de Beijing în ultimii ani pentru a-şi promova propria versiune autoritară a internetului ca model pentru planetă.

Într-un alt discurs susţinut în aprilie 2016, detaliat într-un document intern al guvernului oraşului Anshan din provincia Liaoning, Xi a proclamat cu încredere că, în "lupta" pentru controlul internetului, PCC s-a transformat din a juca o "apărare pasivă" în a juca atât " atac, cât şi apărare" simultan.

După ce a construit cu succes cel mai extins şi sofisticat aparat de cenzură şi supraveghere online din lume, cunoscut sub numele de Great Firewall, PCC, aflat sub comanda lui Xi, se îndreaptă spre exterior, susţinând un internet chinez, ale cărui valori sunt contrare modelului deschis susţinut de Occident. În loc să acorde prioritate fluxului liber de informaţii, sistemul PCC se concentrează pe acordarea statului de a cenzura, spiona şi controla datele de pe internet.

De asemenea, liderul chinez a recunoscut că regimul a rămas în urma Statelor Unite, jucătorul dominant în acest domeniu, în domenii cheie precum tehnologia, investiţiile şi talentul.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ...

    Facebook și Google controlează internetul și nici una nici alta nu sunt chinezești.

    E propagandă. Cine încearcă să obțină monopolul furnizării echipamentelor 5G pe cai antieconomice, nedemocratice, anticoncurentiale, nu America??

    America e noua China dpdv al încălcării drepturilor omului 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro