Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

DONALD TRUMP A ANUNŢAT, IERILiderul Statului Islamic s-a sinucis în timpul unui raid aerian

E.O.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Abu Bakr al-Baghdadi (sursă foto:Twitter)

Abu Bakr al-Baghdadi (sursă foto:Twitter)

Liderul Statului Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi "este mort" într-un raid în nord-vestul Siriei care l-a vizat, a anunţat, ieri, preşedintele american Donald Trump, conform The Associated Press, citată de news.ro.

Al-Baghdadi s-a sinucis în timpul raidului american, detonându-şi o ves­tă încărcată cu explozivi şi omorându-i şi pe trei dintre copiii săi. Liderul SI s-a sinucis după ce a fugit într-un tunel din care nu exista ieşire.

Forţele speciale americane au efectuat un "îndrăzneţ raid nocturn" şi şi-au îndeplinit misiunea, a anunţat Trump, adăugând că niciun militar american nu a fost ucis, dar că unii dintre susţinătorii lui al-Baghdadi au fost ucişi. Astfel, în opinia liderului SUA, a fost îndeplinit cel mai important obiectiv al adminsitraţiei sale în domeniul securităţii naţionale.

Trump a descris raidul american din Siria în care a fost ucis unul dintre cei mai căutaţi oameni din lume. El a apreciat că al-Baghdadi şi-a petrecut ultimele momente din viaţă în frică şi că liderul SI s-a "smiorcăit şi a plâns" şi a murit ca "un laş, fugind şi plângând".

Trump şi-a pregătit terenul acestui anunţ printr-un tweet, sâmbătă seara (ora locală), în care anunţa că "ceva foarte important tocmai s-a întâmplat!".

El a precizat că Statele Unite au primit o identificare imediată şi pozitivă a cadavrului şi a apreciat că lumea este, în prezent, un loc mult mai sigur.

Presa americană a dezvăluit că liderul SI Abu Bakr al-Baghdadi a fost ţinta unei operaţiuni militare nocturne a Statelor Unite, în nord-vestul Siriei, în cursul căreia acesta ar fi fost ucis.

Potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), comandouri americane au fost aduse cu elicopterul şi debarcate în noaptea de sâmbătă spre duminică în vederea unei "operaţiuni vizând lideri de rang înalt SI".

Preşedintele american Donald Trump a dezvăluit, ieri, faptul că a urmărit raidul în care a fost ucis liderul Statului Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi, în Siria, în timp ce operaţiunea era în desfăşurare "ca şi cum te uitai la un film".

Donald Trump doreşte ca înregis­trarea video să fie făcută publică, pentru a-i demoraliza pe susţinătorii lui al-Baghdadi.

Al-Baghdadi se afla sub supravegherea Statelor Unite de mai multe săptămâni, a dezvăluit şeful Statelor Unite.

În timpul operaţiunii, forţele americane au zburat la joasă altitudine, rapid, şi s-a tras împotriva lor, la un moment dat.

Raidul a fost derulat de comandourile pentru operaţiuni speciale, iar CIA a oferit asistenţă pentru localizarea liderului ISIS.

Baghdadi a stat ascuns în ultimii cinci ani. În luna aprilie, ISIS a publicat o înregistrare video în care apărea un bărbat ce părea a fi Baghdadi. A fost pentru prima dată când acesta a fost văzut din iulie 2014, când a vorbit la Marea Moschee din Mosul.

În februarie 2018, mai mulţi oficiali americani au afirmat că Baghdadi a fost rănit în urma unui atac aerian care a avut loc în mai 2017, iar din cauza rănilor suferite a trebuit să renunţe la conducerea grupării teroriste pentru aproape cinci luni.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. ...

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS