Donald Trump acuzat în senat drept o "ameninţare" la adresa democraţiei

F.D.
Internaţional /

Donald Trump acuzat în senat drept o "ameninţare" la adresa democraţiei

Procurorii democraţi l-au acuzat în Senat pe Donald Trump că este o "ameninţare" la adresa democraţiei, în încheierea unui rechizitoriu adresat atât alegătorilor americani, cât şi aleşilor însărcinaţi să judece dacă preşedintele merită să fie destituit, relatează AFP.

Cuvântul revine de-acum apărării, care se exprimă sâmbătă, începnd de la ora locală 10.00 (17.00, ora României), timp de trei ore, înainte de reluarea procesului luni. Avocaţii miliardarului dispun în total de 24 de ore, pe o perioadă de trei zile, la fel ca acuzarea.

Trump "a folosit puterea preşedinţiei într-un fel care a compromis securitatea naţională şi a subminat integritatea procesului democratic în Statele Unite", a acuzat procurorul-şef Adam Schiff în încheierea argumentării acuzării.

Preşedintele a "demonstrat astfel că rămâne o ameninţare la adresa securităţii naţionale şi Constituţiei în cazul în care i se permite să rămână în funcţie", a continuat alesul democrat, după care a făcut o apologie plină de emoţie a democraţiei americane.

"În lume suntem admiraţi, însă oamenii nu recunosc ceea ce văd", a avertizat el.

Acuzarea a încercat de miercuri să demonstreze că Trump - al treilea preşedinte din istoria Statelor Unite judecat în vederea destituirii în Senat - a comis un "abuz de putere" şi o "obstrucţionare a activităţii Congresului".

Desfăşurarea metodică a faptelor pe care au prezentat-o, întretăiată de prezentări vido adesea repetitive, referinţe istorice şi elanuri lirice, a prezentat un portret puţin măgulitor al impetuasului miliardar republican.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS