Abonament gratuit

Donald Trump avertizează cu impunerea unor tarife pe importurile de petrol pentru a proteja producătorii americani

I.M.
Internaţional /

Donald Trump avertizează cu impunerea unor tarife pe importurile de petrol pentru a proteja producătorii americani

Preşedintele american Donald Trump a avertizat, sâmbătă, că ar putea impune tarife pe importurile de petrol pentru a proteja angajaţii din sectorul american al energiei de prăbuşirea preţurilor ţiţeiului, care a fost agravată de un război pe cota de piaţă dintre Rusia şi Arabia Saudită, transmite Reuters.

"Dacă va fi nevoie să aplic tarife pentru petrolul care vine din afară sau dacă va trebui să fac ceva pentru a proteja zecile de mii de angajaţi din sectorul energiei şi companiile noastre extraordinare care asigură toate aceste locuri de muncă, voi face tot ceea ce va fi necesar", a declarat Trump la un briefing de presă pe tema epidemiei de coronavirus, transmite News.ro.

Preţurile petrolului au scăzut cu circa două treimi în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus care zdrobeşte cererea, în timp ce marii producători de petrol Rusia şi Arabia Saudită au mărit peroducţia în războiul lor pentru cota de piaţă.

Statele Unite au devenit în ultimii ani cel mai mare producător de petrol din lume, uneori concurând la exporturi cu Rusia şi membri ai OPEC.

În condiţiile declinului preţurilor petrol, multe companii energetice americane puternic îndatorate riscă intrarea în faliment, în timp ce muncitorii riscă să fie concediaţi.

După o întâlnire cu directori din industria petrolieră care a avut loc vineri, Trump a spus că nu ia în considerare impunerea de tarife în acest moment, dar că acestea sunt un instrument care ar putea fi utilizat "dacă nu vom fi trataţi corect".

Două grupuri industriale majore, American Petroleum Institute şi American Fuel & Petrochemical Manufacturers, i-au transmis miercuri lui Trump, prin intermediul unei scrisori, că impunerea de tarife importurilor de petrol ar pune în pericol sectorul american de rafinare, întrucânt unele rafinării depind de ţiţeiul din străinătate.

În 2019, Statele Unite au importat 1 milion de barili de petrol pe zi din Rusia şi Arabia Saudită, potrivit Administraţiei pentru Informaţii în Domeniul Energiei din Statele Unite.

Trump a reiterat sâmbătă că Arabia Saudită l-a informat că a convenit cu Rusia să reducă împreună producţia de ţiţei cu o cantitate fără precedent de cel puţin 10 milioane de barili pe zi. Cele două ţări nu au confirmat planul, afirmând că trebuie să discute modalităţi de stabilizare a pieţelor petrolului.

OPEC şi Rusia au amânat până pe 9 aprilie o reuniune care trebuie să aibă loc luni, au declarat surse din cadrul organizaţiei, din cauza unei dispute dintre Arabia Saudită şi Rusia referitoare la cine poartă vina pentru prăbuşirea preţurilor petrolului.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. clovnule, sa fii tratat corect, inseaamna sa lasi piata libera...si in momentul asta, cu piata libera, petrolistii tai sunt falimentari....de bine de rau, arabetii si rusii pot rezista cateva luni cu preturile actuale. rednecsii tai cum sunt?

  1. cel mai corect pret al petrolului ar fi intre 15 si 25 usd barilul. acesta e pretul nu mai mare pentru a tine statele de arabi in lux si bugetul rusiei care se ocupa de inarmare

   aveti dreptate domnul misu64 , aceste state sint ca niste paraziti pe spinarea occidentalilor , care , li sau supraunflat factura la energie ,electric gaz , petrol ,,, si arabii siau construit orase noi , si ne v da lectii de turismm , bagaleas p,,, in cur,,,mn

   Este foarte corect ceea ce spui! In acelasi timp trebuie sa recunoastem ca Trump este un adevarat patriot care pune interesele tarii lui mai presus de orice!

   Este foarte corect ceea ce spui! In acelasi timp trebuie sa recunoastem ca Trump este un adevarat patriot care pune interesele tarii lui mai presus de orice!

   domnilor arabii au un concept chiar daca esti banca nu se percepe dobinda , ei au asocierea ca baza , si procente din afacere , in functie de capitalul investit ,, ba bulangiilorrgbnm,,,mnbvc

   pai e ceva normal pentru natiunea ta si locul unde teai nascut nu trebuie sal vinzi la niste ratati , ori , ori , tromp are , nationalitatea in singe dar si multe afaceri cotate la bursa , adica expuse , care v daca nu sint aparate intra in faliment

   de unde ai luat tu pretul corect ? 15-25 si de ce nu 10-15 ? eu cred ca piata libera este cea care dicteaza si nu interesele si nu calcule facute pe genunchi....

   mis u-zat ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS