Donald Trump îşi susţine discursul despre starea Uniunii în Congres

B.F.
Internaţional / 04 februarie 2020

Donald Trump îşi susţine discursul despre starea Uniunii în Congres

Donald Trump îşi susţine marţi seara tradiţionalul discurs despre starea Uniunii - oare va juca cartea unităţii sau va alimenta flăcările discordiei - într-un Congres mai împărţit ca niciodată de procesul destituirii sale, relatează AFP.

Preşedintele american ar fi vrut să se prezinte disculpat în faţa congresmenilor, reuniţi în formulă completă la această mare întâlnire politică, în care aleşii lasă de obicei armele de o parte pentru a se concentra asupra şantierelor din acel an.

El este nevoit însă să aştepte ziua de miercuri pentru a fi, după toate aparenţele, achitat de capetele de acuzare de abuz de putere şi obstrucţionarea bunului mers al activităţii Congresului, de care a fost inculpat la 18 decembrie de majoritatea democrată din Camera Reprezentanţilor.

Constituţia impune ca o majoritate de două treimii - 67 de voturi din 100 - să-l declare vinovat pentru a fi destituit, însă el poate conta pe susţinerea neabătută a celor 53 de senatori republicani.

Dacă nu-şi poate striga victoria pe acest front marţi seara, Donald Trump ar urma să profite, în schimb, de această mare adunare pentru a-şi lăuda bilanţul economic cu mai puţin de 300 de zile înainte de următoarele alegeri prezidenţiale.

Discursul, prevăzut începând de la ora locală 21.00 (miercuri, 4.00, ora României), "va avea un ton foarte optimist", a declarat pentru presă un oficial de rang înalt din Guvern, sub protecţia anonimatului.

Preşedintele, care candidează la al doilea mandat, urmeează să revină asupra "boomului gulerelor albastre" şi să-şi laude bilanţul în domeniul imigraţiei, a precizat această sursă, fără să poată spune dacă Donald Trump va evoca procesul care îi umbreşte campania electorală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro