Abonament gratuit

Donald Trump îşi susţine discursul despre starea Uniunii în Congres

B.F.
Internaţional /

Donald Trump îşi susţine discursul despre starea Uniunii în Congres

Donald Trump îşi susţine marţi seara tradiţionalul discurs despre starea Uniunii - oare va juca cartea unităţii sau va alimenta flăcările discordiei - într-un Congres mai împărţit ca niciodată de procesul destituirii sale, relatează AFP.

Preşedintele american ar fi vrut să se prezinte disculpat în faţa congresmenilor, reuniţi în formulă completă la această mare întâlnire politică, în care aleşii lasă de obicei armele de o parte pentru a se concentra asupra şantierelor din acel an.

El este nevoit însă să aştepte ziua de miercuri pentru a fi, după toate aparenţele, achitat de capetele de acuzare de abuz de putere şi obstrucţionarea bunului mers al activităţii Congresului, de care a fost inculpat la 18 decembrie de majoritatea democrată din Camera Reprezentanţilor.

Constituţia impune ca o majoritate de două treimii - 67 de voturi din 100 - să-l declare vinovat pentru a fi destituit, însă el poate conta pe susţinerea neabătută a celor 53 de senatori republicani.

Dacă nu-şi poate striga victoria pe acest front marţi seara, Donald Trump ar urma să profite, în schimb, de această mare adunare pentru a-şi lăuda bilanţul economic cu mai puţin de 300 de zile înainte de următoarele alegeri prezidenţiale.

Discursul, prevăzut începând de la ora locală 21.00 (miercuri, 4.00, ora României), "va avea un ton foarte optimist", a declarat pentru presă un oficial de rang înalt din Guvern, sub protecţia anonimatului.

Preşedintele, care candidează la al doilea mandat, urmeează să revină asupra "boomului gulerelor albastre" şi să-şi laude bilanţul în domeniul imigraţiei, a precizat această sursă, fără să poată spune dacă Donald Trump va evoca procesul care îi umbreşte campania electorală.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS