DOPAJSuspendare menţinută pentru atletismul rusesc

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 19 noiembrie 2021

Suspendare menţinută pentru atletismul rusesc

Atleţii din Rusia nu au scăpat de suspendarea dictată de Federaţia internaţională de atletism şi în continuare nu pot concura sub drapelul naţional. Reunit în congres, organismul internaţional a decis să menţină suspendarea Rusiei, dictată în noiembrie 2015 pentru introducerea unui sistem de dopaj instituţionalizat.

Congresul World Athletics, care a avut loc prin videoconferinţă, a aprobat recomandarea făcută de grupul de lucru însărcinat să evalueze progresele Rusiei în lupta împotriva dopajului. Rune Andersen, preşedintele grupului de lucru a declarat: "RUSAF (Federaţia rusă de atletism - n. r.) a făcut progrese constante pentru a îndeplini condiţiile puse în vederea reintegrării sale. Până acum au fost stabilite principalele repere, precum şi diferiţii indicatori cheie definiţi în Planul de reintegrare. Aceste schimbări reflectă o nouă cultură în cadrul RUSAF. În atletismul din Rusia mai sunt însă câţiva oameni care nu au îmbrăţişat această cultură şi RUSAF mai are de lucru pentru a se asigura că ei nu exercită o influenţă. Statutul RUSADA (Agenţia rusă antidoping) rămâne un alt motiv de îngrijorare". RUSAF a pus în aplicare din luna martie un "plan de reintegrare", elaborat cu ajutorul a trei experţi independenţi, ce prevede mai ales o recunoaştere a actelor condamnabile din trecut, înfiinţarea unui departament antidoping, finanţarea unui număr mai mare de teste de depistare, sancţiuni împotriva regiunilor din Rusia care au probleme cu dopajul, încurajarea avertizorilor de integritate şi o mai mare implicare a sportivilor în gestionarea disciplinei lor.

La sfârşitul lui 2019, RUSADA a fost sancţionată de Agenţia mondială antidoping (AMA/WADA) pentru manipularea fişierelor informatice ale laboratorului antidoping de la Moscova, iniţial cu excluderea pentru patru ani din competiţiile internaţionale. Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS) a redus această suspendare la doi ani începând din decembrie 2020. În ciuda suspendării ţării lor, atleţii ruşi pot concura sub drapel neutru, în condiţii stricte de respectare a regulilor antidoping. Procesul de atribuire a statutului de "atlet neutru autorizat" (ANA) a fost suspendat în noiembrie 2019, după ce Federaţia rusă de atletism l-a ajutat pe săritorul în înălţime Danil Lîsenko să furnizeze documente false pentru a justifica nerespectarea obligaţiilor de localizare pentru controalele antidoping. Procesul a fost relansat în martie după ce RUSAF a elaborat planul său de reintegrare.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro