Abonament gratuit

Două jumătăţi dintr-o lucrare semnată de Tonitza, scoase la licitaţie

Andrei Stan
Cultură /

Două jumătăţi dintr-o lucrare semnată de Tonitza, scoase la licitaţie

Galeria de Artă şi Casa de Licitaţie AraArt au organizează miercuri, 9 decembrie 2015, o licitaţie cu lucrări de artă plastică şi decorativă, printre care se numără o operă rară semnată de Nicolae Tonitza, care a fost readusă la viaţă de specialiştii AraArt, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

"O întâmplare fericită a făcut ca, după multe decenii, două jumătăţi ce alcătuiesc împreună o trăire şi un sentiment tonitzian, să se fi reîntâlnit. Lucrarea vandalizată, a fost împărţită în două piese, care au urmat destine diferite de la inadmisibila lor separare, dar care s-au păstrat într-o stare de conservare bună. Un miracol! Bucuria de a readuce împreună cele două fragmente ale lucrării este nemăsurată şi poate cel mai mare cadou pe care munca noastră de cercetare ni-l poate oferi", a declarat prof. dr. Ariadna Zeck, istoric de artă şi expert evaluator AraArt.

Lucrarea "Zăpadă pe acoperişuri", compoziţie de iarnă în ulei pe carton semnată dreapta sus, cu brun - TONITZA şi evaluată de experţii AraArt la suma de 6500 euro, şi-a găsit jumătatea pierdută, "Iarna pe uliţă", evaluată la suma de 3500 euro. "Astfel, în Licitaţia AraArt numărul 27, cele două lucrări vor putea fi adjudecate de noi proprietari sau chiar de un singur proprietar, care, dacă va dori, va putea beneficia de expertiza AraArt pentru montarea celor două piese într-un întreg", precizează comunicatul.

Expoziţia care anticipează licitaţia este deschisă colecţionarilor şi iubitorilor de artă la Casa Capşa în perioada 8-9 decembrie.

Casa de licitaţii AraArt s-a deschis în septembrie 2010, având însă activitate de galerie încă din anul 2005. Galeria s-a remarcat în activităţi de ambientare a diferitelor spaţii cu lucrări de autor, prin participarea la proiecte ample precum "Cyber Museum", alături de instituţii culturale şi educaţionale de referinţă din România (Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Institutul de Istoria Artei, I.N.O.E. etc.).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie