Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Dragnea, ironic, despre condiţionarea fondurilor europene

M.D.
Politică #Fonduri Europene /

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, ironic, că decizia decizia Comisiei Europene prin care fondurile europene ar putea fi condiţionate de respectarea statului de drept este o problemă mondială de care "depinde încălzirea globală sau răcirea globală". Totuşi, Dragnea a spus că nu are nimic împotriva unei asemenea decizii, dar discuţia se află la început şi este nevoie de multe negocieri, informează News.ro.

Acesta a afirmat că "este o discuţie care de abia a început. Sigur că pe dumneavoastră doar asta vă interesează, pentru că este problema mondială şi de asta depinde încălzirea globală sau răcirea globală, dar acolo trebuie să ţinem frontul foarte puternic în domeniile care ne interesează foarte mult pe noi, şi vorbim de politica agricolă comună, de politica de coeziune - şi aici toate statele care pot fi afectate de o diminuare a fondurilor pentru politica de coeziune şi pentru agricultură - trebuie să facă front comun, pentru că şansa de a ne continua procesul de diminuare a diferenţelor din agricultură de la noi şi din vestul Europei trebuie să fie menţinută".

Dragnea a spus că nu are nimic împotriva unei asemenea decizii, dar discuţia se află la început şi este nevoie de multe negocieri.

"În ceea ce priveşte asocierea cu respectarea statului de drept faţă de fondurile europene, eu n-am nimic împotrivă, dar este o discuţie care este la început şi vor fi negocier foarte serioase. În afară de această prevedere sau intenţie sunt multe alte prevederi care au început să fie analizate şi cu care unele state nu sunt de acrod. Sunt state care nu sunt dezavantajate dacă banii pe coeziune sunt mai mici (...)", a mai spus liderul social-democraţilor.

Propunerea de buget pentru perioada 2021-2027, prezentată miercuri de Comisia Europeană în Parlamentul European, condiţionează finanţarea europeană de respectarea statului de drept. Practic, Uniunea va putea să suspende, să reducă sau să restricţioneze accesul la finanţare în mod proporţional cu natura, gravitatea şi amploarea deficienţelor care afectează statul de drept.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pai ce , il doare in cure pe el ca nu mai are acces la fondurile europene . Are surse suficiente de unde sa mulga pentru ei - tara , dracul s-o ia

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS