DUPĂ CE A FRÂNAT BRUSC, ÎN IANUARIEFondul Proprietatea vrea să accelereze răscumpărările, prin ofertă publică

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 iulie 2016

Fondul Proprietatea vrea să accelereze răscumpărările, prin ofertă publică

Luni, Fondul a anunţat că împrumută un miliard de lei de la BRD

Fondul Proprietatea (FP) a anunţat, ieri, că va relua procesul de ofertă publică de cumpărare, după ce, în ianuarie, un anunţ similar a fost retras de către emitent, din cauza condiţiilor de piaţă.

Administratorul Fondului a transmis că a depus spre aprobare la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) solicitarea pentru iniţierea unei oferte publice de cumpărare a acţiunilor proprii, în cadrul celui de-al şaselea program de răscumpărare, aprobat prin Hotărârea Acţionarilor nr. 5/27 aprilie 2015.

Prin această ofertă, Fondul intenţionează să răscumpere până la 575.000.000 acţiuni (atât sub formă de acţiuni, cât şi de GDR-uri) de la acţionarii Fondului.

"Se anticipează ca detaliile complete ale ofertei de cumpărare, inclusiv preţul, să fie anunţate dacă şi când se va obţine aprobarea din partea ASF, care se estimează să fie primită în termen de 10 zile lucrătoare potrivit reglementărilor în vigoare", precizează FP.

Fondul a mai anunţat că execuţia zilnică a programului de răscumpărare în ceea ce priveşte acţiunile listate pe Bursa de Valori Bucureşti şi GDR-urile listate pe London Stock Exchange a fost suspendată începând cu data de 27 iunie 2016, iar orice reluare după închiderea ofertei de cumpărare va fi anunţată din timp.

Reprezentanţii FP şi-au lua măsuri de siguranţă, în raportul citat, transmiţând acţionarilor că este posibil ca oferta să nu aibă loc: "Depunerea solicitării de aprobare a ofertei publice anunţată prin prezentul raport nu reprezintă o garanţie că Fondul va derula efectiv Oferta Publică; decizia Fondului de a demara Oferta Publică va depinde de mai mulţi factori (inclusiv condiţiile de piaţa şi aprobarea de către ASF a documentaţiei de ofertă)".

Luni, Fondul Proprietatea a anunţat că a încheiat cu BRD - Groupe Societe Generale un contract de credit de tip "revolving" pentru o sumă maximă angajantă de un miliard lei, inclusiv pentru programe de răscumpărare. Perioada de disponibilitate a contractului de credit este de un an cu posibilitatea de a fi extinsă pentru aceeaşi perioadă.

În primul trimestru din 2016, Fondul a finalizat procesul de anulare a acţiunilor achiziţionate în cadrul celui de-al cincilea program de răscumpărare şi a continuat implementarea celui de-al şaselea program de răscumpărare.

Toate programele de răscumpărare derulate de către Fond vizează reducerea capitalului social, în conformitate cu aprobarea acţionarilor.

În cursul primului trimestru din 2016, Fondul a răscumpărat un număr total de 56.329.436 acţiuni proprii în cadrul celui de-al şaselea program de răscumpărare, reprezentând 0,5% din totalul acţiunilor emise la data de 31 martie 2016, pentru o valoare totală de achiziţie, inclusiv costuri de tranzacţionare, de peste 42,8 milioane lei.

Acţiunile FP au înregistrat, în acest an, o scădere de -8,89%, potrivit datelor de la BVB, fiind tranzacţionate, ieri, în jurul valorii de 0,76 lei/unitate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Domnul Konieczny ca Fond Manager fiind reprezentant personal al FT lLuxembourg si Investment Manager ca lucrator al FT London. Asf LUXEMBOURG responsabil pentru risc, ASF Bucuresti responsabil DOAR da aprobe rascumpararea actiunilor....

    Nu le dati ca fug cu banii...acum cu brexitul cer azil politic in Anglia si gata...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro