DUPĂ CE A SCĂPAT DE AMENZI LA UNITATEA DIN COVASNASchweighofer, "arsă la buzunare" pentru nereguli la fabricile din Rădăuţi şi Sebeş

P.B.
Ziarul BURSA #Companii #Mediu / 12 noiembrie 2015

Schweighofer, "arsă la buzunare" pentru nereguli la fabricile din Rădăuţi şi Sebeş

Holzindustrie Schweighofer, procesatorul austriac de cherestea din ţara noastră, a fost amendat cu 3 milioane de lei, în ultimii zece ani, pentru nereguli descoperite la fabricile sale din Sebeş şi Rădăuţi, în condiţiile în care reprezentanţii companiei ne-au spus marţi că cea de-a treia lor unitate din România (la Reci, Covasna) a trecut cu brio de controlul efectuat de autorităţi, în urma suspiciunilor că firma nu ar avea autorizaţii pentru începerea producţiei.

"Am primit amenzi în cuantum de 814.815 lei pentru fabrica din Sebeş în perioada 2004-2015 şi de 2.200.860 lei pentru fabrica din Rădăuţi în perioada 2013-2015", a spus Dan Bănacu, directorul general al Holzindustrie Schweighofer, citat de Mediafax.

Domnia sa a precizat că printre motivele care au stat la baza acestor penalităţi se numără avize cu greşeli pentru care au fost necesare corecturi sau mici diferenţe de volume rezultate din balanţa stocurilor.

"Aceste penalizări reprezintă mult sub 1% din cifra de afaceri a firmei în aceeaşi perioadă de timp", a explicat Dan Bănacu, precizând că Holzindustrie Schweighofer înregistrează scăderi ale livrărilor şi că piaţa lemnului din întreaga lume se află în dificultate în această perioadă. Amintim că Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu, a cerut recent Corpului de Control al instituţiei să meargă la fabrica de cherestea de la Reci, deoarece, conform informaţiilor pe care le deţinea la vremea respectivă, compania nu ar avea autorizaţie de construire. Reprezentanţii companiei ne-au spus că, începând din luna octombrie, Ministerul Mediului a efectuat un control la fabrica de cherestea operată de Schweighofer la Reci, dar că nu au fost găsite nereguli, astfel că nu au primit amenzi sau sancţiuni.

În luna august, Holzindustrie Schweighofer a trebuit să reziste unui val de acuzaţii venite din partea organizaţiilor non-guvernamentale privind ilegalităţile comise de societatea austriacă în ţara noastră. Schweighofer şi alţi operatori din sectorul forestier au fost controlaţi de inspectori de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP). În urma controalelor efectuate, MMAP a transmis la Parchetul General o serie de rapoarte, în care au constatat mai multe nereguli, fiind vizată şi compania austriacă.

În perioada 7 mai - 12 iunie, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declanşat un amplu control la fabricile Holzindustrie Schweighofer din Sebeş şi Rădăuţi, precum şi la sediile principalilor furnizori de materiale lemnoase către compania austriacă. Ministerul Mediului a transmis că scopul controalelor a fost verificarea respectării prevederilor legale referitoare la provenienţa, transportul, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialelor lemnoase, inclusiv importul acestora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război”
Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
aages.ro

Curs valutar BNR

05 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8088
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9770
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7845
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6640

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro